Permanent Make-up volledig ingekleurde lippen of Full Lips

Full lips met permanent make-up als fabuleuse uitstraling van jouw lippen.

Full lips techniek met permanent make-up, is het volledig en professioneel inkleuren van de lippen, met een onwaarschijnlijk mooi resultaat. Een oplossing om op elke moment van de dag met klasse te schitteren.

Het volledig pigmenteren van de lippen met een passende kleur, wordt erg veel gevraagd, daar het heel wat voordelen kent.

Full Lips met permanent make-up techniek de lippen volledig inkleuren, pigmenteren.

Met de full lips PMU-techniek, kunnen onperfectheden van je eigen natuurlijke lipcontour gecorrigeerd worden, Full lips geeft  een extra kleur-accent aan je mond.

Uw natuurlijke liplijn wordt vooraf hertekend. De specialist houdt rekening met asymmetriën, onregelmatigheden zoals pigmentverlies, witte plekjes op de lippen (hypopigmentatie). De mond kan lichtjes vergroot worden en krijgt een mooie symmetrische vorm.

Full lips is aan te raden om een harmonisch geheel in kleur en vorm te creëren.

De kleur van natuurlijke permanente full lips wordt gekozen op basis van je natuurlijke lippenkleur. Het resultaat houdt ongeveer 2 tot 3 jaar.

 • Verduidelijkt de natuurlijke liplijn
 • Kan gecombineerd met dégradé=reliëf : een schaduweffect waarbij de lipliner uitschaduwt op de mond
 • Zorgt voor een uniforme lipkleur over gehele mond
 • Camoufleert oneffenheden zoals pigmentvlekken, witte plekjes, hypopigmentatie
 • Vergroot bovenlip, beneden lip
 • Kleurt je volledige mond in een natuurlijke kleur of in je favoriete lippenstift kleur
 • geen lipstick meer nodig en geen uitlopers van lipstick meer in de rimpels rond de mond.

Eenvoudigweg steeds mooi gekleurde lippen.

Wil je toch een andere kleur voor een bepaalde gelegenheid, dan kan altijd nog lipstick aangebracht worden. Mensen die bijna geen rode lippen meer hebben kunnen kiezen voor een natuurlijke tint.

Het bespreken van Full lips en de mogelijkheden, geschiedt steeds met een gratis en vrijblijvend adviesconsultatiegesprek, waartijdens alles grondig wordt besproken en uitgelegd.

¨Maak hier een aanvraag tot afspraak en/of informatie¨
Wij contacteren jou zo vlug mogelijk op om verder af te spreken

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Tel 0479 920 407 – 02/899.91.88 – 03/231.53.97

 

 

Permanent make-up Advies

Eerst grondig permanent make-up advies is GOUD WAARD!

Bij een permanent make-up behandelaar binnen komen. Ga maar liggen en we zullen er eens aan beginnen is totaal uit den boze en aldus zeer ongepast en zelfs bij wet verboden. Als je dit toch tegenkomt, bedank dan, stap op en zoek alstublieft een specialist die passie heeft voor permanent make-up. en die werkt zoals het hoort.

Master Permanent Make-up Specialist / Artist, Fernando Nascimento, werkt altijd eerst met een uitgebreid adviesconsultatiegesprek of ook intakegesprek genoemd. Zeker voor mensen die nog nooit permanent make-up hebben laten plaatsen.

Altijd eerst een volledig gedetailleerde uitleg, wat permanent make-up juist inhoudt. Wat je kan en mag verwachten. De evolutie van de volledige behandeling met Voor-, tijdens en nabehandeling. Voor een ‘maagdelijke’ permanent make-up klant of met andere woorden een persoon die nog nooit permanent make-up heeft laten plaatsen, kan een intakegesprek tot ongeveer 45 minuten duren.

Tijdens het gesprek groeit het vertrouwen.

De wenkbrauwen en eyeliners of lipcontour, worden eerst ook mooi voorgetekend met potlood. Een grondige kennis van de anatomie, alsook een praktische kennis van de klantpsychologie en de cosmetica zijn noodzakelijk voor de aanvang van elke behandeling. Complexe gezichtsfysionomie, correct interpreteren is een artistieke gave, maar kan in een aantal gevallen ook bereikt worden door lange ervaring. Klantenselectie is van vitaal belang voor een bevredigend resultaat.

En zeker ook belangrijk, al jouw vragen komen aan bod en worden opgelost zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen om de permanent make-up behandeling te starten.

Na dit adviesconsultatiegesprek wordt er een nieuwe afspraak gemaakt om de eerste behandeling aan te vatten.

Voor mensen die reeds permanent make-up hebben laten plaatsen, kan het intakegesprek veel korter zijn en kan er gelijk nadien met de eerste behandeling gestart worden.

Let ook zeker op de hygiënische omstandigheden van de permanent make-up praktijk. Deze moeten voldoen aan strenge hygiënevoorschriften.

Permanente make up is een risicogebonden activiteit met een belangrijk risico op kruisbesmetting van virussen zoals hepatitis A, B, C, D. Een steriele naald wordt in de diepere huidlagen geïnjecteerd, vooral in de bovenste lagen van de dermis. Een verfijnde pigmentatietechniek.
Hygiënisch werken in veilige omstandigheden is noodzakelijk om ziektes te voorkomen en om kruisbesmetting maximaal te beperken.

Fernando Nascimento, werkt als specialist volgens de hygiënische normen opgelegd door Fod Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu: Hygiënische normen Permanente make up opgelegd door Fod Volksgezondheid. Deze gegevens zijn geregistreerd en het dossier van mijn activiteit draag het nummer 1246.

Een gratis en vrijblijvend adviesconsultatiegesprek boeken? Bel naar het centraal nummer voor heel België +32 (0)479 920 407 of neem contact via het contactformulier en de assistent van de specialist, belt jou zeer snel op, om een afspraak vast te leggen.

Tot weldra!

Permanent Perfection Instituut België
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Fernando Nascimento

Gratis & Vrijblijvend Intakegesprek

Boek nu jouw vrijblijvend & gratis adviesconsultatie bij de specialist

 

Permanent Make-up Instituut – Permanent Perfection Instituut

Permanent Perfection Instituut® in België

We hebben klanten over heel België en zelfs uit het buitenland (Nederland en Frankrijk). Het loont echt wel de moeite om je te verplaatsen om bij een deskundig PMU-expert terecht te komen.

Het hoofdcabinet van Master Permanent Make-up Artist / Specialist, Fernando Nascimento is gelegen op de rand van Brussel.

Zijn praktijk is gevestigd in een mooi herenhuis te Square François Riga 1030 Brussel (Schaarbeek) op 10 minuten van Zaventem of makkelijk te bereiken via het einde van de A12, langs het koninklijk paleis richting Dockx Shopping Center, waar de Boulevard de Lambermont begint en waar het instituut op 3 minuten rijden gelegen is.

Er is steeds parkeerplaats genoeg voor het instituut aan het park de zich uitstrekt tot het station van Schaarbeek.

Dat maakt het ook mogelijk om met de trein te komen. Via Antwerpen Centraal kan je een trein nemen die stopt in Schaarbeek station. Nog een 600 meter via het park lopen en je komt aan het Permanent Perfection Instituut aan.

Ook via het Brussel Station Noord kan je aankomen en dan neem je Tram 55 Da Vinci en stap je af op de stopplaats Helmet vlak aan een kerk. Verder is het dan nog 50 meter lopen om in de Square François Riga te komen.

Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento van Permanent Perfection® heeft jarenlang ervaring en is exclusief gespecialiseerd en deskundig expert  in drie grote vakgebieden van permanente make-up.

Met name:

Boek altijd eerst een adviesconsultatie, waar tijdens je niet alleen ingelicht wordt over de prijs, maar vooral ook een gedetailleerde professionele uitleg verkrijgt van de specialist zelf, afgestemd op jouw bestaande haarstructuur van de wenkbrauwen of vorm van jouw oogleden en zeker voor lipcontour of de optie full-lips. En wat denk je over de uitleg van de kwaliteit die je mag verwachten.

Fernando Nascimento is een ook erkend en officieel geregistreerd permanent make-up behandelaar. Iets wat veel klanten over het hoofd zien bij hun keuze van de persoon die hun permanent make-up mag plaatsen.

Waarom is dat belangrijk? Wel lees hier de vijf hoekstenen waar een permanent make-up behandelaar moet aan voldoen om garantie te hebben op de hoogste kwaliteit in permanent make-up behandelingen.

Een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesconsultatie? Bel rechtstreeks met zijn assistent, Peter via 0479/920.407 – 02/899.91.88 – 03/231.53.97 of klik hieronder op de afbeelding en kom op de afsprakenpagina van onze officiële website – www.permanent-perfection.com

Tot weldra!

Permanent Perfection Instituut Team

Permanent Perfectoin® Instiituut voor heel Belgie, Master Permanent Make-up Artist / Specialist, Fernando Nascimento

 

Correcties van foutief geplaatste permanent make up, op fouten corrigeren

Correcties uitvoeren van uitgevoerde permanent make-up.

Belangrijk dat je je op voorhand inlicht bij een specialist. Kies om foutief geplaatste permanent make-up te vermijden, steeds en altijd voor een specialist. Een Master Permanent Make-up Artist / Speciaslist, die uitsluitend en exclusief permanent make-up behandelingen verricht.

Voorkomen is beter dan genezen. In dit geval corrigeren!

Permanent make-up kan niet altijd makkelijk gecorrigeerd worden. Soms komt daar eerst het verwijderen voor aan te pas met laserbehandelingen of met Soft Brow Removal behandelingen. Zo heb je dan eerst de kostprijs voor het  verwijderen en daarboven op nog eens de kostprijs om de permanent make-up professioneel terug te laten plaatsen.

Heel belangrijk om weten, en vraag daarom steeds of de permanent make-up behandelaar waarvoor je kiest, weldegelijk verzekerd is voor Burgelijke Aansprakelijkheden ten gevolge van fouten bij permanent make-up behandelingen en dat de behandelaar officieel erkend en geregistreerd is!

Verder zijn dit de vijf meest belangrijke elementen die je als klant in al in acht kan of beter moet nemen, bij het kiezen van een permanent make-up behandelaar.

Amateuristisch plaatsingen van permanent make-up  kunnen blijvende lichamelijke letsels veroorzaken. Permanente littekens, lichamelijke letsels, lichamelijke schade, huidtrauma, zijn spijtige en veelvoorkomende gevolgen van amateurisme in permanent make-up.

Dit klinkt ernstig, maar dat is het ook. Vandaar steeds de waarschuwing om de vijf meeste belangrijke elementen effectief na te trekken als klant over jouw keuze van permanent make-up behandelaar of anders jouw keuze echt te wijzigen. Voorkomen is beter dan genezen! 

In geval dat je toch te maken krijgt met amateurisme in de permanent make-up, weet dan dat je dit via uw verzekering kan aanklagen met een officiele klacht. Het handelt tenslotte over jouw gelaat.

Bij plaatsen van permanent make-up, zonder bijvoorbeeld alle hygiënische voorzorgen in acht te nemen of gebruik van verkeerde kleurpigmenten, hetzij tatoeagepigmenten die niet voor de huid van het gelaat mogen gebruikt worden of minderwaardige niet hypoallergene permanent make-up kleurpigmenten, kan die ernstige onstekingen veroorzaken na verloop van tijd of allergische reacties teweeg brengen.

Uit ervaring in ons instituut, worden dergelijke gevallen, meestal geregeld met een minnelijke schikking. Deze minnelijke schikking houdt dan in, dat de behandelaar, die de foutief geplaatste permanent make-up behandeling heeft uitgevoerd, de kosten van de correcties betaalt en/of het prijskaartje van het eerst verwijderen van de PMU met laser of andere methode en ook de onkosten betaald van de nieuwe permanent make-up plaatsing op een professionele wijze.

Het is beter op die manier te regelen voor beide partijen, dan een mogelijk langdurige rechtszaak te starten.

Nochtans kan je bij ernstige misplaatsingen en tekortkomingen, niet enkel een schadevergoeding verkrijgen voor lichaamlijke schade, maar ook voor morele schade, daar je recht hebt op smartgeld voor het moeten rondlopen met misplaatste wenkbrauwen bijvoorbeeld.

We hopen van harte dat het niemand overkomt.

Toch komt het veel, veel te vaak voor. Wij als Master Permanent Make-up specialisten, staan daarvan te kijken. Het komt ook daar er teweinig controles worden uitgevoerd door de bevoegde diensten, bij iedereen die permanent make-up aanbiedt. Meer dan 75% is NIET in orde met de regels en wetgeving.

Vandaar ook deze nieuwsblog om mensen te behoeden van dergelijke situaties. Bovendien heb je het bijna volledig 100% zelf in de hand, door te kiezen voor een:

 1. Een van de slechts tien grote Master Permanent Make-up Artisten / Specialisten,
 2. Erkend en geregistreerd bij de FOD Volksgezondheid met alle voordelen die daarbij horen,
 3. Behandelaars die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen uitvoeren.

Graag een afspraak maken voor permanent make-up correctie of verwijderen van permanent make-up? Of graag een afspraak maken voor een professioneel permanent make-up behandeling?

Bel het centraal nummer voor heel Belgie, 0479/920.407 en we zoeken naar het dischtstbijzijnde instituut, waar Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist aan de slag is en we boeken graag eerst een gratis en vrijblijvend adviesconsultatie.

Vragen en/of opmerkingen bij deze nieuwsblog? Aarzel niet naar hetzelfde telefoonnummer te bellen. 

Tot weldra!

Correctie van amateurisch geplaatste permanent make-up

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

 

Waarom toch eerst kiezen voor een goedkope permanent make-up behandeling?

Een vraag die wij als Master Permanent Make-up specialist blijven stellen!

Permanent Perfection Intistuut, is gekend door permanent make-up werk op het hoogste niveau, van Master Permanent Make-up Artist / Specialist, Fernando Nascimento. Ondertussen al zeven jaar permanent make-up ervaring en al die tijd exclusief en enkel en alleen bezig met permanent make-up behandelingen.

Vandaar de slogan: “Passie voor uw Perfectie”

Ik, Peter, assistent van de permanent make-up specialist, krijg dagdagelijks telefoons van mensen die eerst gekozen hebben voor een goedkope permanent make-up behandeling en die totaal niet tevreden zijn omwille van een verkleuring naar rood-bruin, blauw-grijs, purper of een zekere fluo-kleur en/of niet tevreden van de vormgeving.

Deze mensen komen dan ten rade bij ons als “Master in permanent make-up Artist / Specialist”. Men benadrukt zelfs aan de telefoon de vraag of men nu zeker belt naar een effectieve specialist, Master in PMU? 

Uit ervaring weet ik dan reeds waar het gesprek naartoe gaat

We spreken van mensen die eerst gekozen hebben voor goedkoop geplaatste permanent make-up met bijvoorbeeld, 200 á 250 euro voor wenkbrauwen, 75 á 95 euro voor eyeliners, 200 euro voor een lipcontour of 250 á 300 euro voor full-lips. En ik durf het bijna niet te zeggen, soms zelfs nog veel, veel minder in prijs!

Ik vraag dan rechtuit of ze voor die prijs hoogwaardige kwaliteit hadden verwacht?

Bijzonder krijg ik daar heel vaak, eerlijk een ‘neen’ als antwoord op.

Mijn volgende vraag is, waarom ze niet gelijk voor een Master Permanent Make-up Specialist hebben gekozen en dat nu wel doen, wanneer het fout is gelopen. ‘Tja ik weet het, luidt het dan. 

Geen probleem! Wij kunnen die mensen wel verder helpen, maar voorkomen is toch beter dan genezen!

Bij Permanent Perfection, betaal je 150 euro á 200 euro meer voor wenkbrauwen bijvoorbeeld en met andere woorden 400,00 euro inclusief plaatsing en TWEE retouches of nabehandelingen. Je krijgt hier dan wel de garantie dat je bij een officieel erkend en geregistreerd meester in de permanent make up in behandeling bent, die enkel en alleen permanent make-up behandelingen verricht en werkt met hoogwaardige permanen make-up pigmenten en niet met tatoeqgepigmenten.

Effectief een PMU behandelaar die voldoet aan deze vijf bouwstenen, waar eigenlijk alle permanent make-up behandelaren in orde mee zouden moeten zijn. Helaas is dat in de praktijk bij meer dan 75% van de behandelaars niet het geval.

Lees hier de blog over deze vijf belangrijkste elementen waarmee een PMU-behandelaar in orde zou mee moeten zijn. 

We komen dan op het punt van de oplossing.

Die is, eerst en vooral een ‘Gratis & Vrijblijvend adviesconsultatie boeken bij de specialist, om de huidige situatie zelf te kunnen bekijken en inschatten.

Mogelijk moet de foutief geplaatste wenkbrauw eerst verwijderd worden met laser of Soft Brow behandeling, daar deze geplaatst zijn met tatoeagepigmenten en vermoedelijk een hoger prijskaartje kent dan aan de prijs waarvoor de wenkbrauwen initieel zijn geplaatst. Dit omwille van meerdere sessies en behandelingen die nodig zijn aan 150 euro per behandeling. Vaak drie tot vier sessies / behandelingen. 

Vervolgens kan de wenkbrauw opnieuw professioneel geplaatst worden aan de kostprijs van een nieuwe plaatsing, inclusief twee retouches.

Conclusie! Men is dan niet enkel het geld kwijt van de eerste foutief geplaatste wenkbrauwen. Je hebt de kost om deze te laten verwijderen + de kost om de wenbrauwen te plaatsen zoals het hoort.

Bovendien is het verschil tussen Nederland en België zeer verwonderlijk. 

Als een klant het hierboven omschreven senario voor heeft in Nederland, gaat deze eerst en vooral terug naar diegene die de foutieve producten heeft gebruikt voor de plaatsing van de wenkbrauwen en gaat daar een schadevergoeding vragen.

Men krijgt deze ook zeer vaak, daar de wet aan hun kant staat. Het gebruik van tatoeagepigmenten in het gelaat is door wet verboden. Meestal wordt er een minnelijke schikking getroffen en betaalt de behandelaar die in de fout gegaan is, de kostprijs voor het verwijderen van de foutief geplaatste wenkbrauwen en de kostprijs om professioneel nieuwe wenkbrauwen te laten plaatsen.

Doet men dat niet, zal de kost van schadevergoeding veel hoger oplopen dan te kiezen voor deze minnelijke schikking en riskeert de behandelaar ook nog meerdere andere sancties, tot het verplicht sluiten van hun permanent make-up afdeling. Want vaak doen deze mensen, permanent make-up als een extraatje erbij.

Mogen we met andere woorden nogmaals benadrukken om:

Ten eerste altijd een intakegesprek te boeken en dit enkel bij een Master Permanent Make-up Artist / Specialist, die exclusief en niets anders doet dan pemanent make-up behandelingen.

Ten tweede, NIET te kiezen voor de goedkope prijs met garantie op problemen, maar te gaan voor een juiste kwaliteit/prijs verhouding. Hier vind je de normale kwalitateit/prijs verhouding van permanent make-up in België.

Een afspraak maken voor een ‘Gratis & Vrijblijvend Intakegesprek’ met Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist / Specialist, doe je door te bellen naar het centraal nummer voor heel België en alle instituten en klinieken waar hij aan de slag is, via 0479/920.407

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Permanent Perfection Instituut
Tel: 03/231.53.97 – 02/899.91.88 – 0479/920.407

Een raadsel! Waarom toch eerst kiezen voor een goedkope permanent make-up behandeling met garantie op problemen?

 

 

 

 

Permanent make-up of Semi permanent make-up verschillende behandelingen

Semi Permanente Make-up is eigenlijk de juiste en originele benaming voor permanente make-up, daar permanent make-up niet voor altijd blijvend is. Lees verder in deze nieuwsblog hieronder …

De verkorte vorm, ‘permanent make-up’ wordt tegenwoordig het vaakst gebruikt.

Andere woorden voor permanent make-up, zijn micro-pigmentatie, dermatografie, dermapigmentatie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigementatie, …

Permanent make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanent make up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het is verschillend en het doel is iets anders.

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 3 jaar in de huid worden gebracht.

Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners en fulllips. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. En een andere medische permanent make-up behandeling is tricopigmentatie of schedelpigmentatie voor het pigmenteren van haarstoppels op de hoofdhuid.

Permanente make-up wordt in België sinds ongeveer 1988 toegepast. Al veel langer wordt het toegepast in Korea en daarna Amerika. Een van de eerste boeken over PMU is van Lin Su Lin en verscheen rond 1978.

Permanente make-up kan worden toegepast door permanent make-up specialisten en is een vak apart! Kies daarom altijd voor een officieel erkend en geregistreerd permanent make-up specialist, die exclusief en niets anders doet dan permanent make-up behandelingen.

Verschil met tatoeëren

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. We noemen permanent make-up dan ook niet tatoeëren, maar pigmenteren.

Een tatoeage wordt in het onderhuids, bindweefsel geplaatst en dus veel dieper dan bij permanent make-up pigmenteren, en in de onderhuid is dat echt permanent.

Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Dat is de laag huid onder de opperhuid. (Opperhuid = epidermis, lederhuid of dermis en onderhuid of subcutis). Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht of UV licht (zon, zonnebank) en door het natuurlijke vernieuwen van de huid,  door schuren en wrijving en tal van andere factoren, zal de pigmentatie na 1 tot 3 jaar vervagen.

De PMU behandeling

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Eerst wordt in een intakegesprek of een gratis en vrijblijvend consultatiegesprek met de specialist, ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen pigmentatie, wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie aanvankelijk en direct na de plaatsing, iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Lees hier de tips en weetjes over de evolutie van een permanent make-up behandeling.

Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na ongeveer weer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 3 jaar aanwezig. Sommige mensen hebben iets meer aandacht en retouches nodig. Niet bij iedereen pakt permanent make-up even goed. Waarom? Klik hier en lees deze nieuwsblog hierover.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende naaldgroeperingen mogelijk, waardoor er verschillende effecten ontstaan.

Naalden die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld in een driehoekje (3-puntsnaald) of 4 naalden die achter elkaar staan (4-flat). Naalden die achter elkaar staan worden ‘flat’ (oftewel ‘plat’) naalden genoemd, deze worden onder andere gebruikt om te schaduwen of een techniek die wordt genoemd: hairstrokes. Hiermee kunnen haartjes worden getekend die, afhankelijk van de creativiteit en ervaring van de specialist, net echt lijken. Ze zijn niet van de echt wenkbrauwhaartjes te onderscheiden.

Het is echt vakmanschap en kies daarvoor enkel voor een permanent make-up behandelaar met een Master Degree in permanent make-up behandelingen.

In pigmenten is er veel verschil in kwaliteit . De stabiliteit van de kleur is belangrijk, pigmenten die gesinterd zijn blijven stabiel van kleur. In deze nieuwsblog vind je de vier merken die hoogwaardige permanent make-up pigmenten zijn.

Vraag naar het merk van het pigment dat jouw permanent make-up behandelaar hanteert. Zit het merk niet tussen deze vier namen, dan is het wellicht tatoeagepigment en deze zijn verboden om te gebruiken in de huid van het gelaat. Zij zorgen mogelijk voor allergische reacties omwille van het metaal dat in de pigmenten zit en verkleuren gegarandeerd na enkele maanden naar lelijke kleuren!

Hygiëne en veiligheid

In België is een wetgeving in werking getreden die eisen stelt aan veiligheid en hygiëne. Een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn moet bewijzen dat de salon aan de eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren die ook monsters neemt van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt.

De veiligheid van pigmenten is in België wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Federale Voedselagentschap en bevoegde instanties, houden controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up.

Lees hier de vijf elementen waar een permanent make-up behandelaar moet aan voldoen. Voldoet de permanent make-up specialist aan al deze vijf elementen, zal je deze ook terugvinden in de prijs met garantie op kwaliteit. Permanent make-up behandelingen aan lage prijzen, zijn een garantie op problemen. Kies daarom voor kwalitiet boven het kiezen voor lage prijzen. Het is tenslotte jouw gelaat!

Hygiënemodule

In België moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëneaspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt door de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe steriele naald/module gebruikt te worden.

Verdoving

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De pijn hangt echt wel af van persoon tot persoon en van discipline tot discipline. PMU behandeling wenkbrauwen doet helemaal geen pijn, daarentegen eyeliners wat lasitger kan zijn. Doch zijn er damens die bij het plaatsen van een eyeliner bijna een uiltje vangen en in slaap vallen.

De huid kan van tevoren verdoofd worden met lidocaïne-prilocaïnecrème.  De crème moet meestal ongeveer 15 minuten van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. De verdovingscreme wordt altijd best opgebrahct door de deskundige. Als de crème dan per ongeluk in de ogen komt, kan het direct verwijderd worden.

Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voelt de cliënt minder en kan de behandelaar beter werken. Doch is het best plaatsen van permanent make-up te doen zonder verdoving. Als de persoon de behandeling kan verdragen zonder verdovingscreme, dan hecht het pigment zich een stuk sneller en beter.

Deskundigheid

Er bestaat een officieel diploma voor het aanbrengen van permanente make-up via diploma’s van erkende opleidingsinstellingen. Deze opleidingsinstellingen moeten daar een vergunning voor hebben. Een vergunning die elke twee jaar opnieuw aangevraagd dient te worden.

BELANGRIJK! Een waardevolle tip. Kies enkel voor een Master Permanent Make-up behandelaar, die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen verricht, voor het laten plaatsen van jouw permanent make-up!

Nog vragen over deze uitgebreide nieuwsblog over permanent make-up of dus ook semi-permanent make-up? Aarzel niet om een gratis & vrijblijvend adviesconsultatie te boeken via dit contactformulier of bel gelijk naar het centraal nummer voor heel België 0479/920.407

Klik hier en ontdek alle instituten en klinieken waar Master Permanent Make-up Artist / Specialist aan de slag is in heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Hopelijk tot weldra!

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Permanent Perfection Instituut

Semi Permanent Make-up of Permanent Make-up Behandelingen

Waarom pakt permanent make-up niet bij iedereen even goed?

Het makkelijk en langdurig fixeren van permanent make-up is van persoon tot persoon verschillend!

We leggen in deze nieuwsblog graag uit hoe dit komt. Moet je nu na het lezen van deze nieuwsblog schrik hebben om permanent make-up te laten plaatsen? Uiteraard niet! Het is wel verstandig om zich enkel en alleen te wenden tot een Master Permanent Make-up specialist. Iemand die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen doet. Een vak apart!

Bij een op duizend personen, pakt of fixeert permanent make-up zelfs helemaal niet.

Moet dit jou nu afschrikken om permanent make-up te laten plaatsen. Natuurlijk niet. Men kan dit niet zelf, noch door de permanent make-up behandelaar laten inschatten bij welke groep van personen je behoort en hoe jouw huid op permanent make-up pigmenten gaat reageren.

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de permanent make-up veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. De dagen en weken hierna zal de kleur lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Dit verschilt per persoon.

Het kan van 20% tot zelfs 80% zijn bij sommige mensen. De ene persoon heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niets. Bij sommige vervaagt het egaal, bij andere komen er hier en daar stukjes uit, die je dan na 10 dagen huidherstel, moet bijwerken met een potlood tot de volgende retouche is voorzien. Er zijn heel wat invloeden die afstoot van pigment of vervagen van de kleur extra beïnvloeden.

Hieronder een vrij complete lijst van deze factoren:

 1. Het soort huid, zoals reeds vermeld is elke huid verschillend.
 2. Medicijn gebruik. Allerlei, maar zeker antibiotica, chemo, bestraling, …
 3. Roken, veel of weinig heeft ook een sterke invloed.
 4. Het bloeden van de huid tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid.
 5. Tranen van de ogen bij het plaatsen van een eyeliner. Bij de ene persoon tranen de ogen niets, bij de andere juist heel veel.
 6. Sterk immuunsysteem. Mensen die een sterk immuunsysteem hebben, zullen pigmenten vlugger afstoten en sneller laten vervagen.
 7. Vakantie met zon en water. Een keer op vakantie gaan per jaar of drie tot zes keer, geeft natuurlijk een groot verschil.
 8. Gebruik van chemische peelings, hebben een grote invloed op vervagen van permanent make-up
 9. Gebruik van glycolic acid crèmes. In vele crèmes is dit component aanwezig.
 10. Blootstelling aan de zon / zonnebank.
 11. Leeftijd heeft ook een invloed op permanent make-up levensduur.
 12. Rimpels rond liplijnen of ooglijnen.
 13. Allerhande laserbehandelingen hebben een invloed op permanent make-up vervagen.
 14. Onwetend, maar beginnende diabetes patiënten, heeft een grote invloed op het moeilijker fixeren van de PMU-pigmenten.
 15. Vruchtbare periode van de vrouw heeft een invloed op fixeren van PMU-pigmenten. Zelfs mayonaise maken lukt dan ook niet. Hormonale invloed op fixatie van pigmenten.
 16. Levensstijl met gezonde voeding of niet, alcohol gebruik.
 17. Reeds eerder behandeld geweest met minderwaardige pigmenten of tatoeagepigmenten die er nog steeds na lange jaren zitten en hoogwaardige hypoallergene permanent make-up pigmenten afstoten. Vraag meer uitleg!

Je ziet dat er tal van factoren zijn die van buitenaf invloed hebben op het wel of niet makkelijk fixeren van permanent make-up. Vandaar dat er bij Permanent Perfection sowieso minimum de plaatsing en twee retouches in de prijs zijn inbegrepen om de klant trachten 100% tevreden te stellen.

Lukt het niet met deze drie behandelingen, dan gaat Permanent Perfection, afhankelijk van de situatie en persoon tot persoon nog een stap verder met extra gratis retouches. Deze zijn normaal betalend bij vele collega’s. Het is voor de permanent make-up behandelaar ook niet leuk dat het niet lukt met de voorziene plaatsing en twee retouches.

Lukt het echt niet? En dat is slechts bij één op de duizend personen. Kan er overwogen worden om een terugbetaling te voorzien. Echter dit enkel en alleen, als de klant zich flexibel heeft opgesteld tot extra gratis retouches te laten uitvoeren, buiten de twee retouches die na de plaatsing zijn inbegrepen.

In theorie kan er zelfs geen spraken zijn van een terugbetaling, daar het helemaal niet gefixeerd geraken van permanent make-up, niets te maken heeft met de Master Permanent Make-up Artist, Specialist en daarenboven is er de prestatie geleverd om de permanent make-up plaatsing met betrachting op uitstekende afloop te voltooien. Zelfs extra kosten en inspanningen zijn geleverd.

Een permanent make-up behandelaar kan, nooit vastgepind worden op een resultaatverbintenis, maar enkel op een prestatieverbintenis. Dit omwille van de vele externe factoren die een invloed hebben op het welslagen van permanent make-up plaatsing. Zie lijst hierboven.

Belangrijke factoren voor het welslagen van permanent make-up is, buiten de externe invloeden die we hierboven omschreven hebben, ook als klant zich volledig en strikt te houden aan ALLE restricties na het plaatsen van permanent make-up.

Deze restricties zijn soms enigszins een uitdaging, maar er zich strikt aan houden is echt noodzakelijk om een permanent make-up behandeling zo goed als 100% te laten slagen:

• De eerste zeven dagen mag je de pigmentatie niet nat maken. M.a.w. absoluut geen water!

• Geen traditionele make-up aanbrengen. Deze bevatten bacteriën en kunnen ontstekingen veroorzaken.

• Niet peuteren aan de ‘korstvorming’ of PMU, je riskeert een infectie en je krabt het kleurpigment mee af.

• Niet in sauna of zwembad en ook geen overtollig transpiratievocht van het intensief sporten.

• Niet blootstellen aan UV licht (zon, zonnebank).

Het fixeren van permanent make-up pigmenten, verschilt dus van persoon tot persoon en van huid tot huid. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan.

Normale levensduur van permanent make-up is 1 tot drie jaar. De ene persoon, zal binnen een jaar reeds een nabehandeling nodig hebben of ook een jaarlijkse touch-up genoemd. De andere pas na anderhalf jaar of twee jaar. Gemiddeld zal na 1 jaar een nabehandeling/ touch-up nodig zijn, om de vorm en kleur te behouden. Andere factoren die hierop van invloed zijn heb je hierboven opgesomd gekregen.

Wacht niet te lang met het inplannen van een nabehandeling. Bij Permanent Perfection, verkrijg je hiervoor jaarlijks een vrijblijvende herinnering via mail. Je kan ook besluiten tot drie jaar te wachten en te kiezen voor een totaal nieuwe plaatsing aan het initieel tarief.

Permanent Perfection klanten, hebben het recht op een jaarlijkse retouche of touch-up aan 50% van de initiële prijs. In de jaarlijkse touch-up zit sowieso de touch-up inbegrepen en indien nodig daarop nog een extra gratis extra retouche. 

Sommige mensen en ook permanent make-up behandelaars, die het niet nauw nemen met de gezondheid van hun klanten, werken hierom met tatoeagepigmenten die sowieso ALTIJD gefixeerd geraken en vaak zelfs na de eerste behandeling. Zo heb je geen retouches nodig. Ze blijven ook jarenlang zitten. Tot wel tien jaar en meer! Denk bij tatoeagepigment wel aan de lelijke verkleuring – lees hier.

Tatoeagepigmenten zijn een honderdste van de prijs van hoogwaardige permanent make-up pigmenten en er zijn vaak geen retouches nodig. Dus economisch gezien gunstig voor de permanent make-up behandelaar, lees tatoeëur, die daar mee werkt. 

Eigenlijk is het een tatoeëur in plaats van een permanent make-up behandelaar en zeker niet de naam Master Permanent Make-up Artist / Specialist waardig. Deze behandelaars brengen de klanten in ernstige gezondheidsgevaren. In tatoeagepigement zit namelijk nikel en mogelijk nog andere metalen. Deze metalen kunnen in de huid van het gelaat enorme allergische reacties ontketenen. Tot zware ontstekingen toe of gewoon opgeblazen huid waar de tatoeagepigmenten in het gelaat zijn ingebracht.  Van de allergie, blijft de huid dan altijd een beetje bol staan.

Vermijd deze situatie en kies altijd voor een Erkend Master Permanent Make-up Artist / Specialist die jaarlijks gecontroleerd wordt of hij/zij werkt volgens de hygiënische voorschriften en ook werkt met de hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Spijtig genoeg gebeuren hierop veel inbreuken en zijn er veel te weinig of haast geen controles op!

Een afspraak bij Master Permanent Make-up Specialist, Fernando Nascimento voor een permanent make-up plaatsing en/of een vrijblijvend en gratis adviesconsultatiegesprek? Bel het centraal mummer voor alle locaties 0479/920.407 of vul hier het contactformulier in.

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

Klik op de afbeelding en maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesconsultatie met de permanent make-up specialist

 

Kies enkel voor een Master Permanent Make-up specialist met jarenlange ervaring

Gouden Tip! Overweeg enkel een ervaren Permanent Make-up Behandelaar voor jouw permanent make-up behandelingen!

Fernando Nascimento, is een permanent make-up behandelaar met ondertussen meer dan 7 jaar ervaring. Hij doet ongeveer 40 permanent make-up behandelingen per week. Met andere woorden over de 160 PMU-behandelingen per maand, en aldus meer dan 3.000 PMU-behandelingen in een volledig jaar!!

Op dit moment, actief in meerdere instituten en klinieken in heel België.

De dagelijkse activiteit van Fernando Nascimento is permanente make-up, microblading, medische permanent make-up met tepelhofpigmentatie en schedelpigmentatie en littekencamouflage.

Elke dag keer op keer. Jarenlange ervaring op verschillende nationaliteiten. Niet sporadisch als neven-activiteit, niet in bijberoep, geen knoeiwerk, niet in combinatie met wellness of schoonheidszorgen.

Een van de belangrijke elementen, die je in gedachte moet houden bij jouw zoektocht naar een deskundig expert als permanent make-up behandelaar, is dat de persoon in kwestie een Master diploma heeft, in permanent make-up natuurlijk en bovendien ook jarenlange ervaring. En dan bedoel ik hoe meer jaren ervaring, hoe beter …

Het neemt ongeveer 3 jaar in beslag, vooraleer je als permanent make-up behandelaar volleerd bent en kan vertellen dat je degelijke permanent make-up behandelingen kan verrichten. Fernando Nascimento heeft nu ondertussen meer dan 7 jaar ervaring als Meester in de permanent make-up.

Vijf andere heel belangrijke elementen, die je echt in overweging moet nemen bij jouw keuze van een permanent make-up specialist, voor het laten uitvoeren van jouw permanent make-up, kan je hier in deze nieuwsblog lezen:

De VIJF belangrijkste bouwstenen waaraan een permanent make-up specialist moet voldoen om jouw als klant te verdienen!

Een afspraak bij Master Permanent Make-up Specialist, Fernando Nascimento voor een permanent make-up plaatsing en/of een vrijblijvend en gratis adviesconsultatiegesprek? Bel het centraal mummer voor alle locaties 0479/920.407 of vul hier het contactformulier in.

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

Jarenlange ervaring in permanent make-up behandelingen

Waarom retouches en/of nabehandelingen na eerste plaatsing permanent make-up?

Tevredenheid over permanent make-up, start met het weten wat permanent make-up juist inhoudt!

Om tevreden te zijn over het laten plaatsen van permanent make-up en van het uiteindelijke resultaat, is het van ultiem belang dat je precies weet wat permanent make-up eigenlijk is. Wat kan je verwachten van de plaatsing, evolutie behandeling en het eindelijke resultaat en hoe lang dit alles gaat blijven zitten, enz …

Vandaar dat een ‘Vrijblijvend & Gratis Adviesconsultatiegesprek’ met de permanent make-up specialist, onontbeerlijk is als eerste stap om jouw permanent make-up te laten plaatsen.

In deze nieuwsblog hebben we het graag over de retouches na de permanent make-up plaatsing.

Waarom zijn retouches na de eerste behandelingssessie met het plaatsen van jouw permanent make-up noodzakelijk?

1.  Zoals je reeds in meerdere nieuwsblogs van Permanent Perfection hebt kunnen lezen, kan je permanent make-up op de juiste manier geplaatst, met de juiste hoogwaardige permanent make-up pigmenten en aldus niet met tatoeagepigementen of chinese inkt, NOOIT in een keer plaatsen, zonder dat er retouches en/of nabehandelingen moeten verricht worden om het pigment op alle plaatsen goed te laten fixeren.

Dat is reden nummer één waarom er retouches nodig zijn. Het in een keer fixeren met hoogwaardige permanent make-up pigmenten is onmogelijk. Lees eventueel deze nieuwsblog met alle informatie, waarom niet!

2. De kleur van jouw permanent make-up is altijd veel donkerder, net na de plaatsing, dan de effectieve kleur die uiteindelijk overblijft. Na enkele dagen is de kleur al sterk verlicht. Na drie weken, zie je pas welke kleur er gaat overblijven. Vandaar een eerste retouche na een maand, na de plaatsing. Met een eerste en eventueel nadien een tweede retouche, kan de kleur nog aangepast worden of geïntensifieerd worden door de specialist.

3. Permanent make-up verdwijnt egaal of hier en daar met stukjes na de eerste plaatsing. Bij sommige mensen verdwijnt er slechts 20% en bij andere zelfs tot 80%, afhankelijk van de huid en vele andere factoren, waaronder de sterkte van het immuunsysteem van de persoon. Er zijn vele factoren die dit bepalen. Teveel om hier op te noemen. Bijvoorbeeld tranen sommige ogen veel bij  het plaatsen van een eyerliner, bloedverdunners, makkelijk bloeden op zich of niet, enz …. Uiteraard dienen daar de retouches voor om deze plaatsen terug op te vullen of te intensifiëren en het extra fixeren.

4. Van dun naar breed kan je regelen, maar van breed naar dun is onmogelijk. Vandaar dat een eyeliner vaak eerst wat dunner geplaatst wordt, om te zien wat er over blijft. Wil de persoon later de eyeliner breder of bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen voller, dan wordt dit met de retouches voorzien. Andersom is logisch, niet mogelijk en dus een echt belangrijke reden waarom er retouches voorzien worden en nodig zijn.

5. Met de retouches kunnen nog correcties doorgevoerd worden. Een super belangrijke reden waarom er retouches voorzien worden.  Een wenkbrauw, kan anders reageren dan de andere wenbrauw en korter worden dan de andere. Vaak kan de eerste wil van de klant bijvoorbeeld zijn, om de eyeliner zo naturel mogelijk te laten ogen. Maar als ze dan commentaren krijgen van vrienden, familie, kennissen of collega’s, dat ze bijna niets zien, veranderen ze van gedachte en willen ze de eyeliner breder.

Dit is geen verwijt, maar een heel vaak voorkomende uitdaging als permanent make-up behandelaar, dat hij/zij ingaat op de wens van de klant op hun eerste gedachte, maar dat door commentaren en zelfs kritiek van de omgeving, hun eerste wens totaal verandert. Men wil dan brede en intenser van kleur.

Gelukkig hebben we daarvoor dus ook de retouches, om de klant, die verandert van gedachte onder invloed van opmerkingen van derden, wel helemaal tevreden te stellen. De invloed van de omgeving is soms heel krachtig en wordt vaak onderschat. Retouches zijn hiervoor de oplossing!

Let wel! Jouw entourage is niet opgeleid als meesters in de permanent make-up. Neem de opmerkingen, lees eventueel: kritiek, mee naar de volgende afspraak met de permanent make-up specialist voor jouw volgende retouche en laat je hoofd vooral niet dol maken door verschillende commentaren. Weet wat je zelf wil! Ook daarvoor zijn retouches dus handig en voorzien.

6. Verschillende personen, verschillende huiden, verschillende reactie van de PMU-pigmenten. Ook een super belangrijke. Het gebeurt, dat een eyeliner bij sommige mensen er van de eerste keer staat en dat een eerste retouche bijna zelfs niet nodig is. Andere mensen hun permanent make-up behandeling, hebben de plaatsing en de volle twee retouches nodig om de klus te klaren. Sommige mensen zelfs een derde retouche of meer, maar dat is uitzonderlijk.

Het inschatten is moeilijk. In de prijs bij Permanent Perfecion zit de plaatsing en twee retouches in begrepen. Maar we doen nooit  moeilijk om toch nog een extra derde retouche te voorzien, mocht dit nodig zijn. In de filosofie om geen enkel ontevreden klant te hebben rondlopen. zijn wij daar vrij flexibel in, maar vragen we van de mensen ook hetzelfde natuurlijk en dat men niet moeilijk doet om nog een extra retouche te moeten voorzien. Je krijgt dus echt waar voor jouw geld en garanties!

Vandaar dat ik deze blog startte met de zin: “Om tevreden te zijn over het laten plaatsen van permanent make-up en van het uiteindelijke resultaat, is het van ultiem belang dat je precies weet wat permanent make-up eigenlijk is”.

Ongeduld is de dood van mooi geplaatste permanent make-up en geef dan ook de tijd en het geduld voor de retouches die nodig zijn om een perfecte permanent make-up te verkrijgen.

Nog vragen over deze nieuwsblog en waarom retouches nodig zijn? Aarzel dan niet om ons te bellen en nog beter, een afspraak te maken voor een gratis & vrijblijvende adviesconssultatie met de specialist, Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist / Specialist met jarenlange ervaring.

Reservatie! Bel 0479/920.407

Tot weldra!

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

Gratis & Vrijbijvende Adviesconsultatie? Klik op de afbeelding!

 

 

Is jouw Permanent Make-up Artist / Specialist / Behandelaar wel verzekerd?

We bereiken met onze professionele website www.permanent-perfection.com, over permanent make-up, onzettend veel mensen, doch spijtig genoeg is het een utopie om iedereen te bereiken en te sensibiliseren over alle zaken die je moet weten om een juiste keuze te maken, wie jouw permanent make-up mag plaatsen!

We hebben meer dan 20.000 volgers van onze  Permanent Perfection Facebookpagina en ook daar krijgen we zeer veel opmerkingen en vragen van mensen. Deze vragen zijn zeer waardevol en vaak een bron om er een goede nieuwsblog over te schrijven.

Zo kreeg ik deze week de volgende vraag:

Zijn jullie verzekerd als Permanent Make-up Behandelaar voor als er eens iets mis loopt?

Een kanjer van een vraag!

Zo zijn er enkele van dergelijke belangrijke vragen, die je als klant kan hanteren voor een keuze te maken om de juiste permanent make-up behandelaar te selecteren.

Er zijn zeer weinig PMU-behandelaars die met onderstaande vijf elementen in orde zijn.

Vaak enkel diegenen, die uitsluitend en exclusief gepecialiseerd zijn in permanent make-up behandelingen. Zelfstandige ondernemingen zoals nagelstudio’s, haarkappers en zelfs schoonheidsinstituten, die permanent make-up er zo maar even bij doen, zijn NIET in orde met alle, hier onderstaand vermelde voorschriften.

Hier zijn de vijf meest belangrijke die je als klant in al in acht kan of beter moet nemen:

 1. Is jouw permanent make-up behandelaar een erkend en geregistreerd specialist bij de Federale Overheid Volksgezondheid? Echt een zeer belangrijk onderdeel, daar deze personen (Instituten/Klinieken) jaarlijks een controle krijgen of ze wel in orde zijn met alle ethische voorschriften van de ambacht permanent make-up specialist. Een nieuwsblog hierover toegewijd, vind je hier: Erkend en geregistreerd permanent make-up specialist
  De behandelaars hebben een registratienummer waarnaar je als klant perfect kan vragen. Kan men dat nummer niet voorleggen, dan kies je beter voor een andere PMU-behandelaar die het wel heeft.
 2. Heeft jouw Permanent Make-up behandelaar een Diploma of Master Diploma Permanent make-up behandelaar en jarenlange ervaring? Het lijkt vanzelfsprekend dat een permanent make-up behandelaar een diploma heeft voor deze ambacht. Voor een permanent make-up specialist, artist, behandelaar, beoefenaar, is er echter geen vestigingswet voorzien en daardoor in theorie ook geen diploma verreist. Vraag als klant naar het diploma en het aantal jaren ervaring dat de persoon heeft. Opgelet! Tegenwoordig zijn er zelfs behandelaars die na slechts drie uur les, zich op de PMU-markt begeven als permanent make-up specialist. Let daarvoor a.u.b. op. Een verwittigd persoon zijn er hier meer dan twee waard.
 3. Heeft jouw Permanent Make-up behandelaar een diploma hygiënische voorschriften als permanent make-up specialist? Tegenstrijdig met het niet bestaan van een vestigingswet en dat je hierdoor eigenlijk in theorie het beroep als permanent make-up behandelaar kan uitoefenen zonder diploma, bestaat er wel een verplichting om een persoonlijk attest te hebben voor de hygiëne voorschriften als permanent make-up behandelaar. Het ‘certificaat’ moet uithangen in de wachtzaal van de permanent make-up behandelaar of in zijn/haar cabinet zelf. Zie je het niet hangen? Vraag er dan pertinent naar. Enkel deze behandelaars zijn officieel in orde en krijgen ook jaarlijks een onaangekondigde controle van een hiervoor bevoegde instantie van de Ferderale Overheid Dienst volksgezondheid.Zie ook de infoblogErkend en geregistreerd permanent make-up specialist
 4. Werkt jouw permanent make-up behandelaar met hoogwaardige permanent make-up pigmenten en GEEN tatoeagepigmenten? Spijtig genoeg een al te vaak voorkomend probleem. Vele behandelaars die zich uitgeven als permanent make-up specialisten, werken met tatoeagepigmenten en zijn dus eigen tatoeeurs. Je hebt hier spijtig genoeg meer dan 75% kans toe, zonder dat je het weet. De volledige uitleg vind je in deze nieuwsblog hieronder vermeld.Kort samengevat zijn dit de voornaamste reden:
  1. Tatoeagepigment fixeren van de eerste behandeling en er zijn geen retouches nodig. De klant is op zich tevreden, daar men maar een keer moet langskomen. Het vraagt ook minder vakkennis van de behandelaar om bijvoorbeeld een eyeliner te plaatsen door het makkelijker fixeren. Economisch gezien interessant daar er geen of slechts een retouche moet voorzien worden. Doch deze tatoeagepigement verkleuren. Zie verder …
  2. Tatoeagepigmenten kennen een honderdste van de prijs van hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Tatoeagepigmenten kan men zelfs verkrijgen in flessen van een liter. Hoogwaardige permanent make-up pigmenten zitten in een flacon van maximaal 10 ml.
  3. Permanent make-up met tatoeagepigmenten blijft voor meer dan 10 jaar in je huid zitten of zelfs langer,  met een garantie op verkeerde verkleuring na 6 maanden tot een jaar. Permanent make-up pigmenten daarentegen vervagen, maar verkleuren niet en zijn na 3 jaar bijna volledig vervaagt of uit de huid als men geen jaarlijkse retouches voorziet of een retouche na een bepaalde periode.

Wat men niet verteld is, dat tatoeagepigmenten ALTIJD verkleuren naar een kleur dat je niet in de hand hebt of niet kan kiezen. Wenkbrauwen worden vaak blauw-grijs of rood-bruin. Eyeliners fluo groen of blauw, enz …

Lees hier de nieuwsblog: Het verschil tussen tatoeage en permanent make-up

5. Is jouw permanent make-up behandelaar verzekerd  voor Burgelijke Aansprakelijkheid voor lichamelijke en materiële schade?

Hiermee begonnen we de idee tot het schrijven van deze nieuwsblog.

Je kan perfect vragen aan je permanent make-up behandelaar of hij/zij verzekerd is bij een verzekeringsmaatschappij voor een burgelijke aansprakelijkheid voor materiele en/ of lichamelijke schade, mocht er toch uitzonderlijk iets mislopen tijdens een PMU-behandeling.

Deze verzekering is zeer moeilijk te verkrijgen. Zo niet zelfs enkel door permanent make-up specialisten die aan de verzekeringsmaatschappij, alle benodigde diploma’s kan voorleggen en elementen die we hierboven in de vijf punten hebben omschreven. Er zijn er met andere woorden maar weinig met een geldige B.A. Verzekering in Belgie.

De B.A. vermeld effectief de verschillende disciplines, waarvoor de permanent make-up behandelaar verzekerd is en vermeld als dusdanig effectief de disciplines met naam en toenaam. Wenkbrauwen, eyeliners en/of lippen of alle drie specifiek samen. Tevens kan de B.A. verzekering ook nog de medische permanent make-up behandelingen vermelden, waaronder bijvoorbeeld, tepelhofpigmentatie, alsook schedelpigmentatie of tricopigmentatie.

Fernando Nascimento, heeft de volledige B.A. Verzekering voor ALLE permanent make-up disciplines die er bestaan.

Een Burgelijke Aansprakelijkheidsverzekering van een gewoon schoonheidsinstituut, volstaat niet. Deze dekt de permanent make-up behandelingen niet. Een aparte specifieke B.A. verzekering voor permanent make-up behandelingen, is noodzakelijk om effectief voor dergelijke behandelingen verzekerd te zijn.

Als jouw Permanent Make-up specialist voldoet aan al deze vijf elementen, en hij/zij is bovendien nog een Master Permanent Make-up Artist, met andere woorden heeft hij/zij het hoogste niveau van diploma op zak. Resulteert dat ook in de prijs die ze vragen, maar je hebt dan wel de garantie op hoogste kwaliteit! Vergelijk de prijzen, maar kies voor kwaliteit! Het is tenslotte uw gelaat …

De dagelijkse activiteit van Fernando Nascimento is permanent make-up,  microblading, medische permanent make-up met tepelhofpigmentatie en schedelpigmentatie en littekencamouflage. Elke dag keer op keer. Jarenlange ervaring, permanent make-up op verschillende nationaliteiten. Niet sporadisch als neven-activiteit, niet in bijberoep, geen knoeiwerk, niet in combinatie met wellness of schoonheidszorgen. Een beroep apart.

Lees de nieuwsblog: “Hoogste Prijs/Kwaliteit verhouding van Permanent Make-up in België”

Wil je een afspraak bij een van de Master Permanent Make-up Artist / Specialisten die helemaal voldoet aan de hierboven vijf vermelde punten en enkel en exclusief permanent make-up behandelingen verricht?

Fernando Nascimento is een permanent make-up behandelaar, die meer dan 40 permanent make-up behandelingen doet per week. Met andere woorden over de 160 PMU-behandelingen per maand, en aldus meer dan 3.000 PMU-behandelnigen in een volledige jaar!! Bovendien is hij de enige mannelijke Permanent Make-up Deskundig Expert in België.

Reserveer tijdig en bel naar het centraal nummer 0479/920.407

Maak een afspraak in een van de instituten en/of klinieken in Vlaanderen, die het dichtst bij jou gelegen is, en waar Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist aan de slag is op bepaalde dagen!

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist 

Fernando Nascimento Master Permanent Make-up Artist / Specialist

 

 

%d bloggers liken dit: