Permanent Make-up behandelingen! Als je denkt dat een puntje geen verschil maakt? Zet er dan maar eens een op je neustip!

Permanent Make-up plaatsen verreist meersterlijk vakmanschap!

Permanent make-up verreist een intensieve opleiding van ongeveer 3 jaren, plus jarenlange ervaring, vooraleer je kan mee draaien aan de top van de permanent make-up branche. Deze behandelaars benoemen we als Master, Meesters in het PMU vakmanschap.

“Voor een verkoudheid ga je naar een huisdokter. Voor een hartoperatie ga je naar een hartspecialist en liefst een met jarenlange ervaring en die niets anders doet dan hartoperaties.”

Dat is ‘idem dito’ voor een hoogwaardige permanent make-up behandeling. Daarvoor ga je niet naar een nagelstudio, haarkapper of een schoonheidsinstituut, die permanent make-up er maar even bij neemt, om een stuk van de inkomstentaart mee pikken. Tenzij deze instituten een externe expert,  Master Permanent Make-up Specialist inhuren.

Neen, je kiest voor een Meester Permanent Make-up Specialist, die uitsluitend en exclusief permanent make-up behandelingen verricht en jarenlange ervaring heeft.

Als je denkt dat een puntje niet veel verschil maakt? Plaats er dan maar eens eentje op jouw neustip!

Tegenwoordig zijn er permanent make-up opleidingen van slechts drie uur en men kan in de permanent make-up branche aan de slag, als men zich uiteraard bovendien ook nog officieel registreerd bij de respectievelijke bevoegde Federale Overheidsdienst en de opleiding hygiëne heeft gevolgd en verzekerd is voor de PMU-ambacht

Deze laatste elementen kan je perfect zelf checken door ernaar te vragen bij de behandelaar, waar je eerst voor een adviesconsultatie gaat. Bovendien moeten deze documenten, lees: certificaten, bij wet uithangen in de wachtzaal en/of in de behandelingsruimte / cabinet van de specialist. Vraag ook naar het diploma en hoeveel jaar ervaring de behandelaar heeft, alvorens een beslissing te nemen tot eventuele plaatsing na de volledige uitleg verkregen te hebben.

Vanzelfsprekend en overbodig te vermelden, dat bij een behandelaar, die een opleiding van drie uur genoot t.o.v. iemand die drie jaren opleiding achter de kiezen heeft, dat kans ontzettend veel groter is dat een puntje of lijn verkeerd geplaatst wordt. En zoals de titel van deze nieuwsblog al verhult, kan dat een effectief groot verschil maken.

Het aanbrengen van Permanent make-up is een secuur en verantwoord vak. Permanent make-up leer je niet in enkele dagen. Een gedegen opleiding is van het grootste belang. Enkel een gewone basisopleiding duurt 10 dagen. Deze dagen worden om de 2 of 4 weken gegeven. Hiermee ben je ongeveer 1 jaar in opleiding, zodat je geleidelijk alle technieken leert. In de twee tot drie jaren nadien, volgen de vervolmakingscursussen.

Daarnaast is het verstandig om 2 tot 4 keer per jaar, update cursussen te volgen om up te date te blijven over de nieuwigheden in de permanent make-up branche. Deze worden ook MasterClasses genoemd en zijn gericht op Masters met minimum drie jaar ervaring.

Belangrijkste studie elementen van een permanent make-up opleiding zijn onder andere:

1. Theorie: huidaandoeningen
2. Kleuren- en pigmentenleer
3. Anatomie van het gelaat: gelaatsvormen, oogvormen en wenkbrauwvormen
4. Tekenen van lippen, eyeliners en wenkbrauwen
5. Oefenen op gefileerde varkenshuid
6. Hygiëneregels
7. Medische vragenlijst
8. Anesthesie – verdovingsmogelijkheden
9. Gebruik van een apparaat voor PMU
10. Praktijk eyeliner
11. Praktijk wenkbrauwen
12. Praktijk lipcontour
13. Praktijk Full lips
15. Vervolmakingscursussen en MasterClasses (min 4 keer per jaar)

En nog tal van andere punten die in een opleiding aan bod komen. 

Als een permanent make-up behandelaar, een Master Permanent Make-up specialist is en voldoet aan alle elementen om als topmeester in de PMU branche mee te draaien voldoet, resulteert dat ook in de prijzen. Het is als de prijs van een schotel in een drie sterrenrestaurant met een topchef. Deze zal ook duurder zijn, maar de kwaliteit van de producten, de schikking voor het oog en heel de afwerking, zal ook op topniveau zijn.

Kwaliteit kent zijn prijs! 

Ontdek hier de prijzen die duiden op een goede prijs/kwaliteitsverhouding voor permanent make-up in België. Klik hier

En ontdek hier de prijzen voor permanent make-up behandeling door Master Permanent Make-up Artist / Specialist, Fernando Nascimento. Klik hier

Bel vandaag nog voor een gratis en vrijblijvende adviesconsultatie met de specialist via 0479/920.407

Tot weldra!

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist 

Boek een gratis & vrijblijvend adviesconsultatie en ontdek de vakkundigheid waarmee onze permanent make-up behandelingen worden uitgevoerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: