Permanent make-up of Semi permanent make-up verschillende behandelingen

Semi Permanente Make-up is eigenlijk de juiste en originele benaming voor permanente make-up, daar permanent make-up niet voor altijd blijvend is. Lees verder in deze nieuwsblog hieronder …

De verkorte vorm, ‘permanent make-up’ wordt tegenwoordig het vaakst gebruikt.

Andere woorden voor permanent make-up, zijn micro-pigmentatie, dermatografie, dermapigmentatie, cosmetische tatoeage en cosmetische pigementatie, …

Permanent make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanent make up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het is verschillend en het doel is iets anders.

Permanente make-up wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 3 jaar in de huid worden gebracht.

Andere mogelijkheden van permanente make-up zijn: eyeliners, lipliners en fulllips. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. En een andere medische permanent make-up behandeling is tricopigmentatie of schedelpigmentatie voor het pigmenteren van haarstoppels op de hoofdhuid.

Permanente make-up wordt in België sinds ongeveer 1988 toegepast. Al veel langer wordt het toegepast in Korea en daarna Amerika. Een van de eerste boeken over PMU is van Lin Su Lin en verscheen rond 1978.

Permanente make-up kan worden toegepast door permanent make-up specialisten en is een vak apart! Kies daarom altijd voor een officieel erkend en geregistreerd permanent make-up specialist, die exclusief en niets anders doet dan permanent make-up behandelingen.

Verschil met tatoeëren

Permanente make-up lijkt op tatoeëren. We noemen permanent make-up dan ook niet tatoeëren, maar pigmenteren.

Een tatoeage wordt in het onderhuids, bindweefsel geplaatst en dus veel dieper dan bij permanent make-up pigmenteren, en in de onderhuid is dat echt permanent.

Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Dat is de laag huid onder de opperhuid. (Opperhuid = epidermis, lederhuid of dermis en onderhuid of subcutis). Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht of UV licht (zon, zonnebank) en door het natuurlijke vernieuwen van de huid,  door schuren en wrijving en tal van andere factoren, zal de pigmentatie na 1 tot 3 jaar vervagen.

De PMU behandeling

De permanente make-up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Eerst wordt in een intakegesprek of een gratis en vrijblijvend consultatiegesprek met de specialist, ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen pigmentatie, wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie aanvankelijk en direct na de plaatsing, iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur. Lees hier de tips en weetjes over de evolutie van een permanent make-up behandeling.

Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na ongeveer weer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 3 jaar aanwezig. Sommige mensen hebben iets meer aandacht en retouches nodig. Niet bij iedereen pakt permanent make-up even goed. Waarom? Klik hier en lees deze nieuwsblog hierover.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Verschillende technieken

Er zijn verschillende naaldgroeperingen mogelijk, waardoor er verschillende effecten ontstaan.

Naalden die tegenover elkaar staan, bijvoorbeeld in een driehoekje (3-puntsnaald) of 4 naalden die achter elkaar staan (4-flat). Naalden die achter elkaar staan worden ‘flat’ (oftewel ‘plat’) naalden genoemd, deze worden onder andere gebruikt om te schaduwen of een techniek die wordt genoemd: hairstrokes. Hiermee kunnen haartjes worden getekend die, afhankelijk van de creativiteit en ervaring van de specialist, net echt lijken. Ze zijn niet van de echt wenkbrauwhaartjes te onderscheiden.

Het is echt vakmanschap en kies daarvoor enkel voor een permanent make-up behandelaar met een Master Degree in permanent make-up behandelingen.

In pigmenten is er veel verschil in kwaliteit . De stabiliteit van de kleur is belangrijk, pigmenten die gesinterd zijn blijven stabiel van kleur. In deze nieuwsblog vind je de vier merken die hoogwaardige permanent make-up pigmenten zijn.

Vraag naar het merk van het pigment dat jouw permanent make-up behandelaar hanteert. Zit het merk niet tussen deze vier namen, dan is het wellicht tatoeagepigment en deze zijn verboden om te gebruiken in de huid van het gelaat. Zij zorgen mogelijk voor allergische reacties omwille van het metaal dat in de pigmenten zit en verkleuren gegarandeerd na enkele maanden naar lelijke kleuren!

Hygiëne en veiligheid

In België is een wetgeving in werking getreden die eisen stelt aan veiligheid en hygiëne. Een certificaat dat in de behandelruimte aanwezig dient te zijn moet bewijzen dat de salon aan de eisen voldoet. Controle hierop geschiedt door de Keuringsdienst van Waren die ook monsters neemt van pigmenten en andere materialen waarmee gewerkt wordt.

De veiligheid van pigmenten is in België wettelijk gewaarborgd. Pigmenten die allergische reacties kunnen veroorzaken, of op een andere manier schadelijk zouden kunnen zijn, zijn verboden. Het Federale Voedselagentschap en bevoegde instanties, houden controle op het veilig aanbrengen van permanente make-up.

Lees hier de vijf elementen waar een permanent make-up behandelaar moet aan voldoen. Voldoet de permanent make-up specialist aan al deze vijf elementen, zal je deze ook terugvinden in de prijs met garantie op kwaliteit. Permanent make-up behandelingen aan lage prijzen, zijn een garantie op problemen. Kies daarom voor kwalitiet boven het kiezen voor lage prijzen. Het is tenslotte jouw gelaat!

Hygiënemodule

In België moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiënemodule in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naaldkapje waar het pigment in opgezogen wordt. Het hygiëneaspect zit in het feit dat er een rubbertje geplaatst is bij de overgang naar de bevestiging met de pen. Het voordeel hiervan is dat het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt besmetting van de ene cliënt door de andere voorkomen. Bij iedere behandeling behoort dan wel een nieuwe steriele naald/module gebruikt te worden.

Verdoving

Permanente make-up aanbrengen is een behandeling die pijn kan veroorzaken, daar er een paar keer over hetzelfde stukje huid behandeld wordt. De pijn hangt echt wel af van persoon tot persoon en van discipline tot discipline. PMU behandeling wenkbrauwen doet helemaal geen pijn, daarentegen eyeliners wat lasitger kan zijn. Doch zijn er damens die bij het plaatsen van een eyeliner bijna een uiltje vangen en in slaap vallen.

De huid kan van tevoren verdoofd worden met lidocaïne-prilocaïnecrème.  De crème moet meestal ongeveer 15 minuten van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. De verdovingscreme wordt altijd best opgebrahct door de deskundige. Als de crème dan per ongeluk in de ogen komt, kan het direct verwijderd worden.

Het voordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook rustiger, omdat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten. Hierdoor voelt de cliënt minder en kan de behandelaar beter werken. Doch is het best plaatsen van permanent make-up te doen zonder verdoving. Als de persoon de behandeling kan verdragen zonder verdovingscreme, dan hecht het pigment zich een stuk sneller en beter.

Deskundigheid

Er bestaat een officieel diploma voor het aanbrengen van permanente make-up via diploma’s van erkende opleidingsinstellingen. Deze opleidingsinstellingen moeten daar een vergunning voor hebben. Een vergunning die elke twee jaar opnieuw aangevraagd dient te worden.

BELANGRIJK! Een waardevolle tip. Kies enkel voor een Master Permanent Make-up behandelaar, die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen verricht, voor het laten plaatsen van jouw permanent make-up!

Nog vragen over deze uitgebreide nieuwsblog over permanent make-up of dus ook semi-permanent make-up? Aarzel niet om een gratis & vrijblijvend adviesconsultatie te boeken via dit contactformulier of bel gelijk naar het centraal nummer voor heel België 0479/920.407

Klik hier en ontdek alle instituten en klinieken waar Master Permanent Make-up Artist / Specialist aan de slag is in heel Vlaanderen, Brussel en Wallonië

Hopelijk tot weldra!

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Permanent Perfection Instituut

Semi Permanent Make-up of Permanent Make-up Behandelingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: