Waarom pakt permanent make-up niet bij iedereen even goed?

Het makkelijk en langdurig fixeren van permanent make-up is van persoon tot persoon verschillend!

We leggen in deze nieuwsblog graag uit hoe dit komt. Moet je nu na het lezen van deze nieuwsblog schrik hebben om permanent make-up te laten plaatsen? Uiteraard niet! Het is wel verstandig om zich enkel en alleen te wenden tot een Master Permanent Make-up specialist. Iemand die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen doet. Een vak apart!

Bij een op duizend personen, pakt of fixeert permanent make-up zelfs helemaal niet.

Moet dit jou nu afschrikken om permanent make-up te laten plaatsen. Natuurlijk niet. Men kan dit niet zelf, noch door de permanent make-up behandelaar laten inschatten bij welke groep van personen je behoort en hoe jouw huid op permanent make-up pigmenten gaat reageren.

Elke huid is anders en reageert anders op het pigment. Net na de behandeling is de kleur van de permanent make-up veel donkerder dan het uiteindelijke resultaat. De dagen en weken hierna zal de kleur lichter worden door de natuurlijke celvernieuwing van de huid, waardoor deze tot 50% lichter kan uitvallen. Dit verschilt per persoon.

Het kan van 20% tot zelfs 80% zijn bij sommige mensen. De ene persoon heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niets. Bij sommige vervaagt het egaal, bij andere komen er hier en daar stukjes uit, die je dan na 10 dagen huidherstel, moet bijwerken met een potlood tot de volgende retouche is voorzien. Er zijn heel wat invloeden die afstoot van pigment of vervagen van de kleur extra beïnvloeden.

Hieronder een vrij complete lijst van deze factoren:

 1. Het soort huid, zoals reeds vermeld is elke huid verschillend.
 2. Medicijn gebruik. Allerlei, maar zeker antibiotica, chemo, bestraling, …
 3. Roken, veel of weinig heeft ook een sterke invloed.
 4. Het bloeden van de huid tijdens de behandeling kan dit ervoor zorgen dat het pigment zich niet goed kan hechten in de huid.
 5. Tranen van de ogen bij het plaatsen van een eyeliner. Bij de ene persoon tranen de ogen niets, bij de andere juist heel veel.
 6. Sterk immuunsysteem. Mensen die een sterk immuunsysteem hebben, zullen pigmenten vlugger afstoten en sneller laten vervagen.
 7. Vakantie met zon en water. Een keer op vakantie gaan per jaar of drie tot zes keer, geeft natuurlijk een groot verschil.
 8. Gebruik van chemische peelings, hebben een grote invloed op vervagen van permanent make-up
 9. Gebruik van glycolic acid crèmes. In vele crèmes is dit component aanwezig.
 10. Blootstelling aan de zon / zonnebank.
 11. Leeftijd heeft ook een invloed op permanent make-up levensduur.
 12. Rimpels rond liplijnen of ooglijnen.
 13. Allerhande laserbehandelingen hebben een invloed op permanent make-up vervagen.
 14. Onwetend, maar beginnende diabetes patiënten, heeft een grote invloed op het moeilijker fixeren van de PMU-pigmenten.
 15. Vruchtbare periode van de vrouw heeft een invloed op fixeren van PMU-pigmenten. Zelfs mayonaise maken lukt dan ook niet. Hormonale invloed op fixatie van pigmenten.
 16. Levensstijl met gezonde voeding of niet, alcohol gebruik.
 17. Reeds eerder behandeld geweest met minderwaardige pigmenten of tatoeagepigmenten die er nog steeds na lange jaren zitten en hoogwaardige hypoallergene permanent make-up pigmenten afstoten. Vraag meer uitleg!

Je ziet dat er tal van factoren zijn die van buitenaf invloed hebben op het wel of niet makkelijk fixeren van permanent make-up. Vandaar dat er bij Permanent Perfection sowieso minimum de plaatsing en twee retouches in de prijs zijn inbegrepen om de klant trachten 100% tevreden te stellen.

Lukt het niet met deze drie behandelingen, dan gaat Permanent Perfection, afhankelijk van de situatie en persoon tot persoon nog een stap verder met extra gratis retouches. Deze zijn normaal betalend bij vele collega’s. Het is voor de permanent make-up behandelaar ook niet leuk dat het niet lukt met de voorziene plaatsing en twee retouches.

Lukt het echt niet? En dat is slechts bij één op de duizend personen. Kan er overwogen worden om een terugbetaling te voorzien. Echter dit enkel en alleen, als de klant zich flexibel heeft opgesteld tot extra gratis retouches te laten uitvoeren, buiten de twee retouches die na de plaatsing zijn inbegrepen.

In theorie kan er zelfs geen spraken zijn van een terugbetaling, daar het helemaal niet gefixeerd geraken van permanent make-up, niets te maken heeft met de Master Permanent Make-up Artist, Specialist en daarenboven is er de prestatie geleverd om de permanent make-up plaatsing met betrachting op uitstekende afloop te voltooien. Zelfs extra kosten en inspanningen zijn geleverd.

Een permanent make-up behandelaar kan, nooit vastgepind worden op een resultaatverbintenis, maar enkel op een prestatieverbintenis. Dit omwille van de vele externe factoren die een invloed hebben op het welslagen van permanent make-up plaatsing. Zie lijst hierboven.

Belangrijke factoren voor het welslagen van permanent make-up is, buiten de externe invloeden die we hierboven omschreven hebben, ook als klant zich volledig en strikt te houden aan ALLE restricties na het plaatsen van permanent make-up.

Deze restricties zijn soms enigszins een uitdaging, maar er zich strikt aan houden is echt noodzakelijk om een permanent make-up behandeling zo goed als 100% te laten slagen:

• De eerste zeven dagen mag je de pigmentatie niet nat maken. M.a.w. absoluut geen water!

• Geen traditionele make-up aanbrengen. Deze bevatten bacteriën en kunnen ontstekingen veroorzaken.

• Niet peuteren aan de ‘korstvorming’ of PMU, je riskeert een infectie en je krabt het kleurpigment mee af.

• Niet in sauna of zwembad en ook geen overtollig transpiratievocht van het intensief sporten.

• Niet blootstellen aan UV licht (zon, zonnebank).

Het fixeren van permanent make-up pigmenten, verschilt dus van persoon tot persoon en van huid tot huid. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan.

Normale levensduur van permanent make-up is 1 tot drie jaar. De ene persoon, zal binnen een jaar reeds een nabehandeling nodig hebben of ook een jaarlijkse touch-up genoemd. De andere pas na anderhalf jaar of twee jaar. Gemiddeld zal na 1 jaar een nabehandeling/ touch-up nodig zijn, om de vorm en kleur te behouden. Andere factoren die hierop van invloed zijn heb je hierboven opgesomd gekregen.

Wacht niet te lang met het inplannen van een nabehandeling. Bij Permanent Perfection, verkrijg je hiervoor jaarlijks een vrijblijvende herinnering via mail. Je kan ook besluiten tot drie jaar te wachten en te kiezen voor een totaal nieuwe plaatsing aan het initieel tarief.

Permanent Perfection klanten, hebben het recht op een jaarlijkse retouche of touch-up aan 50% van de initiële prijs. In de jaarlijkse touch-up zit sowieso de touch-up inbegrepen en indien nodig daarop nog een extra gratis extra retouche. 

Sommige mensen en ook permanent make-up behandelaars, die het niet nauw nemen met de gezondheid van hun klanten, werken hierom met tatoeagepigmenten die sowieso ALTIJD gefixeerd geraken en vaak zelfs na de eerste behandeling. Zo heb je geen retouches nodig. Ze blijven ook jarenlang zitten. Tot wel tien jaar en meer! Denk bij tatoeagepigment wel aan de lelijke verkleuring – lees hier.

Tatoeagepigmenten zijn een honderdste van de prijs van hoogwaardige permanent make-up pigmenten en er zijn vaak geen retouches nodig. Dus economisch gezien gunstig voor de permanent make-up behandelaar, lees tatoeëur, die daar mee werkt. 

Eigenlijk is het een tatoeëur in plaats van een permanent make-up behandelaar en zeker niet de naam Master Permanent Make-up Artist / Specialist waardig. Deze behandelaars brengen de klanten in ernstige gezondheidsgevaren. In tatoeagepigement zit namelijk nikel en mogelijk nog andere metalen. Deze metalen kunnen in de huid van het gelaat enorme allergische reacties ontketenen. Tot zware ontstekingen toe of gewoon opgeblazen huid waar de tatoeagepigmenten in het gelaat zijn ingebracht.  Van de allergie, blijft de huid dan altijd een beetje bol staan.

Vermijd deze situatie en kies altijd voor een Erkend Master Permanent Make-up Artist / Specialist die jaarlijks gecontroleerd wordt of hij/zij werkt volgens de hygiënische voorschriften en ook werkt met de hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Spijtig genoeg gebeuren hierop veel inbreuken en zijn er veel te weinig of haast geen controles op!

Een afspraak bij Master Permanent Make-up Specialist, Fernando Nascimento voor een permanent make-up plaatsing en/of een vrijblijvend en gratis adviesconsultatiegesprek? Bel het centraal mummer voor alle locaties 0479/920.407 of vul hier het contactformulier in.

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

Klik op de afbeelding en maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis adviesconsultatie met de permanent make-up specialist

 

  1 comment for “Waarom pakt permanent make-up niet bij iedereen even goed?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: