Waarom retouches en/of nabehandelingen na eerste plaatsing permanent make-up?

Tevredenheid over permanent make-up, start met het weten wat permanent make-up juist inhoudt!

Om tevreden te zijn over het laten plaatsen van permanent make-up en van het uiteindelijke resultaat, is het van ultiem belang dat je precies weet wat permanent make-up eigenlijk is. Wat kan je verwachten van de plaatsing, evolutie behandeling en het eindelijke resultaat en hoe lang dit alles gaat blijven zitten, enz …

Vandaar dat een ‘Vrijblijvend & Gratis Adviesconsultatiegesprek’ met de permanent make-up specialist, onontbeerlijk is als eerste stap om jouw permanent make-up te laten plaatsen.

In deze nieuwsblog hebben we het graag over de retouches na de permanent make-up plaatsing.

Waarom zijn retouches na de eerste behandelingssessie met het plaatsen van jouw permanent make-up noodzakelijk?

1.  Zoals je reeds in meerdere nieuwsblogs van Permanent Perfection hebt kunnen lezen, kan je permanent make-up op de juiste manier geplaatst, met de juiste hoogwaardige permanent make-up pigmenten en aldus niet met tatoeagepigementen of chinese inkt, NOOIT in een keer plaatsen, zonder dat er retouches en/of nabehandelingen moeten verricht worden om het pigment op alle plaatsen goed te laten fixeren.

Dat is reden nummer één waarom er retouches nodig zijn. Het in een keer fixeren met hoogwaardige permanent make-up pigmenten is onmogelijk. Lees eventueel deze nieuwsblog met alle informatie, waarom niet!

2. De kleur van jouw permanent make-up is altijd veel donkerder, net na de plaatsing, dan de effectieve kleur die uiteindelijk overblijft. Na enkele dagen is de kleur al sterk verlicht. Na drie weken, zie je pas welke kleur er gaat overblijven. Vandaar een eerste retouche na een maand, na de plaatsing. Met een eerste en eventueel nadien een tweede retouche, kan de kleur nog aangepast worden of geïntensifieerd worden door de specialist.

3. Permanent make-up verdwijnt egaal of hier en daar met stukjes na de eerste plaatsing. Bij sommige mensen verdwijnt er slechts 20% en bij andere zelfs tot 80%, afhankelijk van de huid en vele andere factoren, waaronder de sterkte van het immuunsysteem van de persoon. Er zijn vele factoren die dit bepalen. Teveel om hier op te noemen. Bijvoorbeeld tranen sommige ogen veel bij  het plaatsen van een eyerliner, bloedverdunners, makkelijk bloeden op zich of niet, enz …. Uiteraard dienen daar de retouches voor om deze plaatsen terug op te vullen of te intensifiëren en het extra fixeren.

4. Van dun naar breed kan je regelen, maar van breed naar dun is onmogelijk. Vandaar dat een eyeliner vaak eerst wat dunner geplaatst wordt, om te zien wat er over blijft. Wil de persoon later de eyeliner breder of bijvoorbeeld ook de wenkbrauwen voller, dan wordt dit met de retouches voorzien. Andersom is logisch, niet mogelijk en dus een echt belangrijke reden waarom er retouches voorzien worden en nodig zijn.

5. Met de retouches kunnen nog correcties doorgevoerd worden. Een super belangrijke reden waarom er retouches voorzien worden.  Een wenkbrauw, kan anders reageren dan de andere wenbrauw en korter worden dan de andere. Vaak kan de eerste wil van de klant bijvoorbeeld zijn, om de eyeliner zo naturel mogelijk te laten ogen. Maar als ze dan commentaren krijgen van vrienden, familie, kennissen of collega’s, dat ze bijna niets zien, veranderen ze van gedachte en willen ze de eyeliner breder.

Dit is geen verwijt, maar een heel vaak voorkomende uitdaging als permanent make-up behandelaar, dat hij/zij ingaat op de wens van de klant op hun eerste gedachte, maar dat door commentaren en zelfs kritiek van de omgeving, hun eerste wens totaal verandert. Men wil dan brede en intenser van kleur.

Gelukkig hebben we daarvoor dus ook de retouches, om de klant, die verandert van gedachte onder invloed van opmerkingen van derden, wel helemaal tevreden te stellen. De invloed van de omgeving is soms heel krachtig en wordt vaak onderschat. Retouches zijn hiervoor de oplossing!

Let wel! Jouw entourage is niet opgeleid als meesters in de permanent make-up. Neem de opmerkingen, lees eventueel: kritiek, mee naar de volgende afspraak met de permanent make-up specialist voor jouw volgende retouche en laat je hoofd vooral niet dol maken door verschillende commentaren. Weet wat je zelf wil! Ook daarvoor zijn retouches dus handig en voorzien.

6. Verschillende personen, verschillende huiden, verschillende reactie van de PMU-pigmenten. Ook een super belangrijke. Het gebeurt, dat een eyeliner bij sommige mensen er van de eerste keer staat en dat een eerste retouche bijna zelfs niet nodig is. Andere mensen hun permanent make-up behandeling, hebben de plaatsing en de volle twee retouches nodig om de klus te klaren. Sommige mensen zelfs een derde retouche of meer, maar dat is uitzonderlijk.

Het inschatten is moeilijk. In de prijs bij Permanent Perfecion zit de plaatsing en twee retouches in begrepen. Maar we doen nooit  moeilijk om toch nog een extra derde retouche te voorzien, mocht dit nodig zijn. In de filosofie om geen enkel ontevreden klant te hebben rondlopen. zijn wij daar vrij flexibel in, maar vragen we van de mensen ook hetzelfde natuurlijk en dat men niet moeilijk doet om nog een extra retouche te moeten voorzien. Je krijgt dus echt waar voor jouw geld en garanties!

Vandaar dat ik deze blog startte met de zin: “Om tevreden te zijn over het laten plaatsen van permanent make-up en van het uiteindelijke resultaat, is het van ultiem belang dat je precies weet wat permanent make-up eigenlijk is”.

Ongeduld is de dood van mooi geplaatste permanent make-up en geef dan ook de tijd en het geduld voor de retouches die nodig zijn om een perfecte permanent make-up te verkrijgen.

Nog vragen over deze nieuwsblog en waarom retouches nodig zijn? Aarzel dan niet om ons te bellen en nog beter, een afspraak te maken voor een gratis & vrijblijvende adviesconssultatie met de specialist, Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist / Specialist met jarenlange ervaring.

Reservatie! Bel 0479/920.407

Tot weldra!

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist

Gratis & Vrijbijvende Adviesconsultatie? Klik op de afbeelding!

 

 

  1 comment for “Waarom retouches en/of nabehandelingen na eerste plaatsing permanent make-up?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: