Is jouw Permanent Make-up Artist / Specialist / Behandelaar wel verzekerd?

We bereiken met onze professionele website www.permanent-perfection.com, over permanent make-up, onzettend veel mensen, doch spijtig genoeg is het een utopie om iedereen te bereiken en te sensibiliseren over alle zaken die je moet weten om een juiste keuze te maken, wie jouw permanent make-up mag plaatsen!

We hebben meer dan 20.000 volgers van onze  Permanent Perfection Facebookpagina en ook daar krijgen we zeer veel opmerkingen en vragen van mensen. Deze vragen zijn zeer waardevol en vaak een bron om er een goede nieuwsblog over te schrijven.

Zo kreeg ik deze week de volgende vraag:

Zijn jullie verzekerd als Permanent Make-up Behandelaar voor als er eens iets mis loopt?

Een kanjer van een vraag!

Zo zijn er enkele van dergelijke belangrijke vragen, die je als klant kan hanteren voor een keuze te maken om de juiste permanent make-up behandelaar te selecteren.

Er zijn zeer weinig PMU-behandelaars die met onderstaande vijf elementen in orde zijn.

Vaak enkel diegenen, die uitsluitend en exclusief gepecialiseerd zijn in permanent make-up behandelingen. Zelfstandige ondernemingen zoals nagelstudio’s, haarkappers en zelfs schoonheidsinstituten, die permanent make-up er zo maar even bij doen, zijn NIET in orde met alle, hier onderstaand vermelde voorschriften.

Hier zijn de vijf meest belangrijke die je als klant in al in acht kan of beter moet nemen:

 1. Is jouw permanent make-up behandelaar een erkend en geregistreerd specialist bij de Federale Overheid Volksgezondheid? Echt een zeer belangrijk onderdeel, daar deze personen (Instituten/Klinieken) jaarlijks een controle krijgen of ze wel in orde zijn met alle ethische voorschriften van de ambacht permanent make-up specialist. Een nieuwsblog hierover toegewijd, vind je hier: Erkend en geregistreerd permanent make-up specialist
  De behandelaars hebben een registratienummer waarnaar je als klant perfect kan vragen. Kan men dat nummer niet voorleggen, dan kies je beter voor een andere PMU-behandelaar die het wel heeft.
 2. Heeft jouw Permanent Make-up behandelaar een Diploma of Master Diploma Permanent make-up behandelaar en jarenlange ervaring? Het lijkt vanzelfsprekend dat een permanent make-up behandelaar een diploma heeft voor deze ambacht. Voor een permanent make-up specialist, artist, behandelaar, beoefenaar, is er echter geen vestigingswet voorzien en daardoor in theorie ook geen diploma verreist. Vraag als klant naar het diploma en het aantal jaren ervaring dat de persoon heeft. Opgelet! Tegenwoordig zijn er zelfs behandelaars die na slechts drie uur les, zich op de PMU-markt begeven als permanent make-up specialist. Let daarvoor a.u.b. op. Een verwittigd persoon zijn er hier meer dan twee waard.
 3. Heeft jouw Permanent Make-up behandelaar een diploma hygiënische voorschriften als permanent make-up specialist? Tegenstrijdig met het niet bestaan van een vestigingswet en dat je hierdoor eigenlijk in theorie het beroep als permanent make-up behandelaar kan uitoefenen zonder diploma, bestaat er wel een verplichting om een persoonlijk attest te hebben voor de hygiëne voorschriften als permanent make-up behandelaar. Het ‘certificaat’ moet uithangen in de wachtzaal van de permanent make-up behandelaar of in zijn/haar cabinet zelf. Zie je het niet hangen? Vraag er dan pertinent naar. Enkel deze behandelaars zijn officieel in orde en krijgen ook jaarlijks een onaangekondigde controle van een hiervoor bevoegde instantie van de Ferderale Overheid Dienst volksgezondheid.Zie ook de infoblogErkend en geregistreerd permanent make-up specialist
 4. Werkt jouw permanent make-up behandelaar met hoogwaardige permanent make-up pigmenten en GEEN tatoeagepigmenten? Spijtig genoeg een al te vaak voorkomend probleem. Vele behandelaars die zich uitgeven als permanent make-up specialisten, werken met tatoeagepigmenten en zijn dus eigen tatoeeurs. Je hebt hier spijtig genoeg meer dan 75% kans toe, zonder dat je het weet. De volledige uitleg vind je in deze nieuwsblog hieronder vermeld.Kort samengevat zijn dit de voornaamste reden:
  1. Tatoeagepigment fixeren van de eerste behandeling en er zijn geen retouches nodig. De klant is op zich tevreden, daar men maar een keer moet langskomen. Het vraagt ook minder vakkennis van de behandelaar om bijvoorbeeld een eyeliner te plaatsen door het makkelijker fixeren. Economisch gezien interessant daar er geen of slechts een retouche moet voorzien worden. Doch deze tatoeagepigement verkleuren. Zie verder …
  2. Tatoeagepigmenten kennen een honderdste van de prijs van hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Tatoeagepigmenten kan men zelfs verkrijgen in flessen van een liter. Hoogwaardige permanent make-up pigmenten zitten in een flacon van maximaal 10 ml.
  3. Permanent make-up met tatoeagepigmenten blijft voor meer dan 10 jaar in je huid zitten of zelfs langer,  met een garantie op verkeerde verkleuring na 6 maanden tot een jaar. Permanent make-up pigmenten daarentegen vervagen, maar verkleuren niet en zijn na 3 jaar bijna volledig vervaagt of uit de huid als men geen jaarlijkse retouches voorziet of een retouche na een bepaalde periode.

Wat men niet verteld is, dat tatoeagepigmenten ALTIJD verkleuren naar een kleur dat je niet in de hand hebt of niet kan kiezen. Wenkbrauwen worden vaak blauw-grijs of rood-bruin. Eyeliners fluo groen of blauw, enz …

Lees hier de nieuwsblog: Het verschil tussen tatoeage en permanent make-up

5. Is jouw permanent make-up behandelaar verzekerd  voor Burgelijke Aansprakelijkheid voor lichamelijke en materiële schade?

Hiermee begonnen we de idee tot het schrijven van deze nieuwsblog.

Je kan perfect vragen aan je permanent make-up behandelaar of hij/zij verzekerd is bij een verzekeringsmaatschappij voor een burgelijke aansprakelijkheid voor materiele en/ of lichamelijke schade, mocht er toch uitzonderlijk iets mislopen tijdens een PMU-behandeling.

Deze verzekering is zeer moeilijk te verkrijgen. Zo niet zelfs enkel door permanent make-up specialisten die aan de verzekeringsmaatschappij, alle benodigde diploma’s kan voorleggen en elementen die we hierboven in de vijf punten hebben omschreven. Er zijn er met andere woorden maar weinig met een geldige B.A. Verzekering in Belgie.

De B.A. vermeld effectief de verschillende disciplines, waarvoor de permanent make-up behandelaar verzekerd is en vermeld als dusdanig effectief de disciplines met naam en toenaam. Wenkbrauwen, eyeliners en/of lippen of alle drie specifiek samen. Tevens kan de B.A. verzekering ook nog de medische permanent make-up behandelingen vermelden, waaronder bijvoorbeeld, tepelhofpigmentatie, alsook schedelpigmentatie of tricopigmentatie.

Fernando Nascimento, heeft de volledige B.A. Verzekering voor ALLE permanent make-up disciplines die er bestaan.

Een Burgelijke Aansprakelijkheidsverzekering van een gewoon schoonheidsinstituut, volstaat niet. Deze dekt de permanent make-up behandelingen niet. Een aparte specifieke B.A. verzekering voor permanent make-up behandelingen, is noodzakelijk om effectief voor dergelijke behandelingen verzekerd te zijn.

Als jouw Permanent Make-up specialist voldoet aan al deze vijf elementen, en hij/zij is bovendien nog een Master Permanent Make-up Artist, met andere woorden heeft hij/zij het hoogste niveau van diploma op zak. Resulteert dat ook in de prijs die ze vragen, maar je hebt dan wel de garantie op hoogste kwaliteit! Vergelijk de prijzen, maar kies voor kwaliteit! Het is tenslotte uw gelaat …

De dagelijkse activiteit van Fernando Nascimento is permanent make-up,  microblading, medische permanent make-up met tepelhofpigmentatie en schedelpigmentatie en littekencamouflage. Elke dag keer op keer. Jarenlange ervaring, permanent make-up op verschillende nationaliteiten. Niet sporadisch als neven-activiteit, niet in bijberoep, geen knoeiwerk, niet in combinatie met wellness of schoonheidszorgen. Een beroep apart.

Lees de nieuwsblog: “Hoogste Prijs/Kwaliteit verhouding van Permanent Make-up in België”

Wil je een afspraak bij een van de Master Permanent Make-up Artist / Specialisten die helemaal voldoet aan de hierboven vijf vermelde punten en enkel en exclusief permanent make-up behandelingen verricht?

Fernando Nascimento is een permanent make-up behandelaar, die meer dan 40 permanent make-up behandelingen doet per week. Met andere woorden over de 160 PMU-behandelingen per maand, en aldus meer dan 3.000 PMU-behandelnigen in een volledige jaar!! Bovendien is hij de enige mannelijke Permanent Make-up Deskundig Expert in België.

Reserveer tijdig en bel naar het centraal nummer 0479/920.407

Maak een afspraak in een van de instituten en/of klinieken in Vlaanderen, die het dichtst bij jou gelegen is, en waar Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist aan de slag is op bepaalde dagen!

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist 

Fernando Nascimento Master Permanent Make-up Artist / Specialist

 

 

  7 comments for “Is jouw Permanent Make-up Artist / Specialist / Behandelaar wel verzekerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: