Permanent make-up Tips en Weetjes over behandeling en evoluties

Voor Permanent make-up kiezen, start met een goede kennis over permanent make-up!

Als je voor permanent make-up kiest, maak je een goede beslissing.

Er zijn namelijk ontzettend veel voordelen aan permanent make-up die jou redenen genoeg geven om ervoor te kiezen. Wat echter sterk aan te raden is, is dat je je heel goed inlicht en laat inlichten, voor je aan permanent make-up behandelingen begint. Hoe beter je ingelicht bent, hoe meer je tevreden zal zijn, daar je de evolutie van een permanent make-up behandeling tenvolle begrijpt, voor je deze ondergaat.

Een tijdelijke ontevredenheid komt soms voor, daar de persoon niet helemaal de te verwachte evolutie kent van een permanent make-up behandeling zoals het hoort en die vaak nog eens verschillend is van persoon tot persoon. Uit grondige ervaring, weten we dat het geen klachten zijn, maar eerder opmerkingen of vragen, waar je een antwoord op verwacht om je gerust te stellen.

Daarom  is een gratis & vrijblijvend intake gesprek een must!

Het is een +/- 45 minuten durend adviesconsultatie gesprek, zonder kosten en zonder verplichtingen, om het vertrouwen in de PMU-behandeling en de PMU-behandelaar te laten groeien. Resultaten die je mag verwachten, worden besproken en zelfs een keer met potlood uitgetekend.

Een tijdsinvestering die wij van onze potentiéle klanten verwachten om alle details te weten te komen over de prijs, maar nog belangrijker, de kwaliteit die je mag verwachten voor die prijs.

Een prijs op zich vermeldt echt niets, zonder de volledige uitleg. Kwaliteit van een permanent make-up behandling, verschilt enorm van behandelaar tot behandelaar. Vandaar dat wij ook geen prijzen vermelden op onze website, om persoonlijk contact uit te lokken.

Bovendien schrik je niet van ontwikkelingen, die er zich voordoen of kunnen voordoen, voor, tijdens en na de permanent make-up behandeling.

Je kan ook niet alles onthouden. Hiervoor krijg je een begeleidend schrijven mee over de alle belangrijke punten die je in acht moet nenem voor, tijdens en na een permanent make-up behandeling. Je krijgt tevens een naamkaartje mee, met een telefoonnummer, dat je nadien steeds kan bellen met vragen en/of opmerkingen, die toch nog rijzen na de eerste plaatsing en/of de retouches. Een soort hulplijn voor dringende vragen!

Het komt vaak voor dat het reeds aan bod kwam tijdens het gesprek of behandeling, maar dat je het niet goed meer weet of vergeten bent. Het is dan ook soms zoveel informatie op korte tijd. Vandaar is dit telefoonnummer nuttig om ten alle tijde bijstand te voorzien.

Ik zet een aantal Tips & Weetjes op een rij!

 • Permanent make-up kan NIET in een behandeling geplaatst worden en blijft ook geen tien jaren zitten. Diegene die jou dat wijsmaken, zijn tatoeeurs en geen permanent make-up specialisten. Permanent make-up wordt ALTIJD geplaatst met een plaatsing en daarna een tot twee retouches voorzien en afhankelijk van enkele speciale situaties, soms nog meer retouches, maar hiervan wordt de klant dan op voorhand bij het intakegesprek van verwittigd en de bijhorende reden waarom.Ongeduld is de dood voor mooi geplaatste permanent make-up, die niet verkleurt na enkele maanden, naar een kleur dat je niet in de hand hebt. Klanten moeten er zich van bewust zijn dat je tot drie behandeling nodig hebt, om mooi opbouwende permanent make-up te plaatsen, waarvan je dan plezier van hebt op lange termijn. Met andere woorden, niet ongeduldig zijn en plaatsing en retouches in alle vertrouwen ondergaan.Lees zeker onze nieuwsblog: Hebben je wenkbrauwen na permanent make-up een vreemde kleurLees eventueel onze nieuwsblog over de levensduur van permanent make-up
 • Permanent make-up die net geplaatst is, ziet er veel donkerder uit van kleur, dan dat het uiteindelijk in werkelijkheid zal zijn.Klopt. Permanent make-up is net na de plaatsing veel donkerder dan de effectieve kleur die het gaat krijgen. Na drie dagen tot een week verlicht de kleur al en na drie weken krijgt permanent make-up de kleur die het uiteindelijk voor langere periode gaat behouden. Op een andere manier kan je permanent make-up NIET goed plaatsen.Hou daar dus rekening mee, dat je de eerste dagen hier eventueel opmerkingen over kan krijgen van vrienden, familie, collega’s op het werk ,in de sportschool, enz …Je kan daar dan makkelijk op antwoorden, dat je dat weet en dat de kleur nog gaat verlichten. Dat vermijdt onaangenaam gevoel en je hebt een klaar en duidelijk antwoord. Ook na de retouches is dat het geval.Wenkbrauwen en vooral eyeliners worden ook breder gezet dan uiteindelijk zal overblijven. Hou daar ook rekening mee. Daarvoor zijn de retouches ook handig om breder bij te sturen bij de eerste en zelfs laatste retouche. Dun naar breed is geen probleem. Breed naar dun is uiteraard niet mogelijk. Communicatie is belangrijk en bijwerken en corrigeren, kan altijd voorzien worden met de retouches.Geduld is hier ook een mooie deugd. Laat je vooral niet gek maken door vrienden en collega’s. Er zijn soms al snel commentaren en meningen ten over. Bedenk wat je met de specialist hebt afgesproken en wellicht is er niemand van jou vrienden en collga’s geschoold als permanent make-up specialist. Bovendien zijn er steeds nog de retouches om bij te werken en te corrigeren waar nodig is. Heel soms, kan een opmerking wel interessant zijn om te verwerken in een volgende retouche.
 • Permanent make-up vervaagt, maar verkleurt niet.Permanent make-up die op de juiste manier is geplaatst en met de correct hoogwaardige permanent make-up pigmenten en niet met tatoeagepigmenten, vervaagt na een aantal jaren, maar verkleurt niet. Permanent make-up blijft ongeveer voor elke PMU-discipline (wenkbrauwen, eyeliners, lippen) ongeveer 2 tot 3 jaren zitten.Elke jaar vervaagt de permanent make-up en van persoon tot persoon soms sneller en bij andere persoon iets trager. Als je uiteindelijk niets meer laat retoucheren en dus geen jaarlijkse touch-up voorziet, verdwijnt het pigment zelfs volledig uit de huid en dat is ook de bedoeling. Nogmaals! Anders is het tatoeagepigment en deze verkleuren naar fluo groen eyeliners of blauw-grijze wenkbrauwen tot rood-bruin en purper-paarse lipcontour en full-lips en dat wil je toch niet hebben?
 • Korstjes en korstvorming na permanent make-up plaatsing en het genezingsproces.Na het plaatsen van permanent make-up, start gelijk het genezingsproces. De huid gaat een deel van het pigment weer afstoten en het andere deel gaat ingesloten worden in de huid door de genezing en het weer sluiten van de huid. Dit geeft korstvorming die tot 2 tot 4 dagen duurt. Even lastig om ermee rond te lopen, maar hier zeker niet aan peuteren en prutsen, zodat de korsten sneller loskomen, want dan trek je het pigment er mee uit en bekom je gaatjes in de eyeliner of pigment dat er totaal weer uitkomt. Dus met ander woorden! Niet peuteren aan de korstjes. Deze automatisch laten vallen van de huid. Erg belangrijk!!
 • Jeuk die onstaat tijdens het genezingsproces na een permanent make-up behandeling.Permanent make-up gaat najeuken en jeukt tijdens het genezingsproces. Vandaar dat de verleiding groot is om je wrijven en krabben aan de wenkbrauwen, eyeliners en ja ook lippen. Doe dit echter NIET en bijt echt op je tanden. Het jeuken is gelukkig met vlagen en niet continu. De boodschap is ook er geen vaseline aan te doen, noch andere creme om het jeuken te verminderen of voorkomen. Ook vaseline en cremes zijn vochtinbrengend en absorberen het pigment en verstoren het goed fixeren van de kleurpigmenten. Niet doen dus!!!
 • Gaatjes of stukjes uit de eyeliner, wenkbrauwen en zelfs lipcontour of full-lips.Zoals reeds vermeld, kan je permanent make-up NIET in een keer plaatsen en ook al peuter je niet aan de korstjes en vallen de korsten er naturel vanzelf af, toch kan dit proces ervoor zorgen dat er hier een daar pigment verdwijnt en dus een eyeliner na de eerste plaatsing na een vier dagen tot een week openingen krijgt, gaatjes, kapjes in de wenkbrauwen of stukjes uit de lipcontour / full-lips.GEEN PANIEK! Helemaal normaal. Prettig? Wellicht niet, maar het hoort bij de procedure van permanent make-up plaatsen. Na tien dagen en slechts dan, mag je met traditionele make-up potlood of mascara of andere, de eyeliner vervolledigen, de wenkbrauwen bijkleuren tot de volgende retouche. Niet eerder dan tien dagen, daar de huid dan nog niet volledig is gesloten en er een infectie kan opgelopen worden van de bacterieen die in de traditionele make-up aanwezig is, daar het potje of potlood reeds is gebruikt geweest.Hiervoor dienen de retouches een maand na de plaatsing en de tweede retouche na de eerste, om dit alles weer te corrigeren, op te vullen en te fixeren voor langere termijn. Het is perfect normaal dat de huid een deel to een groot deel soms, bij sommige mensen afstoot na eerste plaatsing. En zelfs na eerste retouche.
 • 20% tot 80% verdwijnt na eerste plaatsing. Alarm!Alles is weg!! Deze opmerking krijgen we soms, een week na de plaatsing. Alles is weg. Uiteraard niet, maar zijt ervan bewust dat van persoon tot persoon er 20% tot 80% verdwijnt van het eerste geplaatste pigment. Bij sommige slechts 20% en die mensen horen we niet klagen tot de voglende retouche, maar bij sommige mensen tot 80% zodat het lijkt dat er niets is gebleven.Geruststellend! Er blijft altijd een fundament van pigment, dat voor jou optich misschien niet meer zichtbaar is, maar er blijft altjid een deel over, waarop bij de retouches verder kan gewerkt worden.We begrijpen dat het niet prettig is, te behoren tot de groep waarbij 80% weg geabsorbeerd wordt. maar bel ons dan even om gerustgesteld te worden en wees ervan bewust, dat je pas iets kan opmerken over het effect na drie behandelingen, mocht er dan geen afdoend resultaat zijn.Permanent make-up behandeling is pas voltooid na plaatsing en twee retouches.Soms meer, maar dan wordt je hierover ingelicht door de specialist bij het intakegesprek of tijdens de eerste behandeling. Sommigen met een gevoelige huid, of die veel tranen, veel bloeden of die reeds eerdere pigmenten in de huid hebben waarvan de oorsprong en vooral kwaliteit niet is gekend.
 • Opgezwollen huid, ogen bij permanent behandeling.Sommige mensen en andere dan weer helemaal niet, hebben licht opgezwolle huid bij het plaatsen van eyeliners en/of wenkbrauwen. Dit hangt veel af van de hand van de behandelaar en of je bij een Master Permanent Make-up Artis / Specialist bent of niet. Iemand die niets anders en exclusief permanent make-up behandelingen doet met jarenlange ervaring. Doch kan het altjid voorkomen en het positieve is dat deze irritatie van opzwelling altijd na drie uur verdwenen is. Je kan dus ’s avonds makkelijk naar het geplande feest of etentje.
 • Roodheid, verkleuring van de huid.Dit komt vaak voor bij het plaatsen van wenkbrauwen en meestal veroorzaakt door het gebruik van de verdovingscreme die lidocaïne bevat en die wat roodheid kan veroorzaken. Ook deze irritatie met roodheid, verdwijnt na drie tot vier uur.
 • Algemene irritatie bij permanent make-up behandelingen.Heel veel en ernstige irritatie is normaal uitgesloten wanneer de permanentamek-up behandelaar jarenlange ervaring heeft, professioneel tewerk gaat en bovendien ook een erkend en gergistreerd Master Permanent Make-up Artist / specialist is, die werkt volgens de strenge hygiënische voorschriften en die hierin zijnn/haar diploma heeft behaald bij de bevoede opleidingscentra. Vraag naar dit certificaat bij het gratis en vrijlbijvend intakegesprek en of de behandelaar een erkend en geregistreerde praktijk heeft. Zie Blog: Erkend en Geregistreerd Permanent Make-up Behandelaar / Specialist 
 • Allergische reacties bij permanent make-up behandeling. Met de huidige hypoallergene kleurpigmenten voor permanent make-up, zijn er haast nooit geen allergische reacties meer, daar deze hoogwaardige pigmenten geen producten bevatten die allergie kunnen uitlokken. je kan dit ook makkelijk laten testen tijdens het gratis en vrijblijvend adviesconsultatiegesprek. In enkele minuten weet je of je allergisch zou reageren op het pigment.Vraag als klant ook naar het merk van de kleurpigmenten die gebruikt worden. Als het merk niet in de opsomming staat in de lijst die je in deze nieuwsblog kan terug vinden? Kiez dan echt voor een andere permanent make-up behandelaar, want 100% zeker wordt er gewerkt met minderwaardige kleurpigmenten en/of tatoeagepigementen, met alle mogelijke nare gevolgen vandien. Zie blog: Permanent make-up en de juiste kleur kiezen
 • Verschil in vorm tussen wenkbrauwen en eyeliners, een week na eerste plaatsing.Het komt voor, dat er verschillen ontstaan tussen de wenkbrauwen en eyeliners die net geplaatst zijn. Dit komt niet daar de specialist, twee verschillende wenkbrauwen of eyeliners heeft gepigmenteerd (lees: geplaatst). Het is wel normaal dat de huid aan de ene kant, anders reageert, dan aan de andere kant. Vaak komt het voor, dat de kant, waar het hart gelegen is, nadien met de retouches meer aandacht nodig heeft voor correcties en bijwerken, dan de andere kant.We zijn hiervan op de hoogte en zo weet je dat dit ook weer een normaal verschijnsel is.De retouches zijn hier dan ook weer voor omdat te corrigeren. Ondertussen kan je tien dagen na de plaatsing en/of retouche, zelf ook weer even bijwerken met traditionele make-up, tot de volgende retouche voorzien is. Uiteindelijk is na het behalen van het eindresultaat, plaatsing en twee retouches, het de bedoeling dat er geen grote verschillen meer zijn.Let wel! Ook in de natuur bestaan er geen twee gelijke wenkbrauwen, links, rechts en is het met andere woorden ook natuurlijk om niet effectief twee exact gelijke wenkbrauwen te pigmenteren.

“Kom echt alles te weten en vooral afgestemd en op maat voor jouw permanent make-up behandeling. Geen enkel wenkbrauw is hetzelfde, noch oogleden voor een boven en/of onder eyeliner, zeker niet een lipcontour of lippen voor een full-lip permanent make-up behandeling.”

Laat staan jouw huidtype en teint die uniek is. Jouw bestaande haarstructuur en kleur, leeftijd en zo veel meer factoren die een specifieke uitleg en behandeling vergen en dat enkel besproken kan worden tijdens een vrijblijvend en gratis adviesconsultatiegesprek met een Master Permanent Make-up Artist /Specialist met jarenlange ervaring en exclusief gespecialiseerd in permanent make-up behandelingen.

Maak vandaag nog jouw afspraak! Bel 0479/920.407 – Maak een afspraak in het dichtstbijzijnde instituut of kliniek in Vlaanderen of Brussel, waar de specialist aan de slag is.

Tot weldra!

Fernando Nacimento
Master Permanent Make-up Artist / Specialist
Permanent Perfection Instituut

Tips en Weetjes over Permanent Make-up Behandelingen

 

  2 comments for “Permanent make-up Tips en Weetjes over behandeling en evoluties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: