Hoofdhuid tatoeage, haartatoeage of stoppeltattoo met permanent make-up technieken

Hoofdhuid van een schedel voorzien van haarsimulatie met haarstoppeltjes

Medische permanent make-up toepassingen voor kale plekken op de schedel of een volledig kaal hoofd voorzien van haarsimulatie met haarstoppeltjes of schedelcamouflage van kalende plekken in de kruin bij mannen of kalende haarlijn bij vrouwen, noemen we vaak in de volksmond, hoofdhuid tatoeage, haartatoeage en of ook stoppeltattoo, maar de effectief juiste benaming is schedelpigmentatie, micro haarpigmentatie en ook tricopigmenatie.

Deze medische permanent make-up technieken, worden gebruikt voor het aanbrengen van haarsimulatie. Dat kan op een volledig kale schedel zijn, die voorzien wordt van ongeveer 55.000 puntjes pigment. Vandaar de benaming in de volksmond van stoppeltattoo. Inderdaad er wordt een optisch effect gecreeerd van haarstoppeltjes, waardoor de hoofdhuid niet meer kaal is, maar je een kort geschoren effect verkrijgt, wat een stuk aangenamer en mooier oogt dan volledig kaal.

De schedelpigmentatie wordt ook gebruikt voor schedelcamouflage. Haarstoppeltjes worden tussen kalende plekken, kalende kruinen bij mannen of kalende haarlijn bij vrouwen geplaatst, waardoor de kalende kruin of haarlijn niet meer of minder zichbaar wordt.

We geven in deze nieuwsblog graag een aantal voorbeelden van micro haarpigmentatie.

Tevens wordt de techniek gebruikt voor littekencamouflage van littekens op de hoofdschedel door ongevallen en waar het haar niet meer groeit of ook littekens van haarimplantaties, die volledig weggewerkt kunnen worden met de haarsimulatietechnieken. Echt wonderbaarlijk en we komen hier ook op terug in deze nieuwsblog,

Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento, heeft zich ook gespecialiseerd in deze medische permanent make-up techniek van microhaarpigmentatie. Nationale- & internationale MasterClass opleidingen, heeft hij hiervoor gevolgd. Hij mag zich in deze discipline, als een van de weinige in België, deskundig expert noemen in tricopigmentatie of aldus micro haarpigmentatie.

Fernando, heeft hier ondertussen ook jarenlange ervaring in en reeds meerdere volledige kalende hoofden omgetoverd tot mooie optisch lijkende kortgeschoren hoofden. 

Schedelpigmentatie – Tricopigmentatie – Micro haarpigmentatie

Zoals reeds eerder vermeld in deze nieuwsblog, wordt de haarsimulatietechniek ook gebruikt voor schedelcamouflage. Het camoufleren van kalende plekken op het hoofd. Dit kan gewoon een kalender wordende hoofdkruin zijn bij mannen, maar ook een kalende haarlijn bij damens en uiteraard ook door ziekte zoals kanker en alopecia areata, waarbij het haar volledig uitvalt of of kalende plekken vertoont. Tevens camouflage van littekens waar het haar niet meer groeit omwillen van een accident of een haarimplantatie littekenlijn op het achterhoofd.

Voor de eenvoud, voeg ik hieronder een aantal foto’s toe. Een foto zegt vaak meer dan duizende woorden.

Alopecia Areata kalende plekken

Schedelpigmentatie van volledig kalend hoofd

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalende hoofdkruin bij heren

Camouflage kalende hoofdkruin

 

 

 

 

 

 

Littekencamouflage haarimplantatielijn

Kalende haarlijn damens

 

 

 

 

 

 

Meer informatie betreffende een van deze toepassingen van schedelpigmentatie? Boek dan zeker een vrijblijvend adviesconsultatie! Dat is echt nodig zodat de specialist de bestaande situatie kan bekijken en advies op maat geven.

Bel 0479/920.407 of vul het contactforumulier in en we nemen spoedig contact met jou op

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist
Permanent Perfection Instituut

Schedelpigmentatie – Tricopigmentatie – Micro haarpigmentatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: