Tepeltatoeage of tepel tattoo met medische permanent make-up technieken

Tepelhof inkleuren na borstreconstructie omwille van kanker of ongeval

Medische permanent make-up toepassingen voor tepels van borsten en tepelhoven in te kleuren, noemen we vaak in de volksmond, tepel tattoo of tepeltatoeage, maar de effectief juiste benaming is tepelofpigementatie of dermatografie.

Master Permanent Make-up specialist, Fernando Nascimento, is in de basis permanent make-up behandelingen  gespecialiseerd, met name wenkbrauwen, eyeliners en lippen, maar is ook deskundig expert in de twee grote medische vakgebieden van permanent make-up, met name:

 • Tepelhofpigmentatie of dermatografie voor het inkleuren van tepel- en tepelhof
 • Schedelpigmentatie of in de medische term micropigmentatie van de schedel en tricopigmentatie.

Fernando Nascimento is tot op heden voor de medische permanent make-up, werkzaam bij twee gerenommeerde plastisch chirurgieklinieken in Belgie:

In de korte nabije toekomst, komt daar nog een nieuwe plastisch chirurgiekliniek bij te Gent, onder leiding van de meest gernommeerde plastisch chirurg in België en internationaal bekend voor borstreconstructies. Deze kliniek is volop in aanbouw.

Omwille van de samenwerking in deze plastisch chirurgieklinieken, is er een mogelijkheid tot terugbetaling voorzien van tepelhofpigmentatie. Een deel wordt terug betaald door de mutualiteit. De som is afhankelijk van ziekteverzekering tot ziekteverzekering, maar specialist Fernando Nascimento, maakt hiervoor de benodigde documenten op, samen met de behandelende arts.

Patiënten met nog een aanvullende hospitalisatieverzekering, hebben nog de mogelijkheid om extra terugbetaling aan te vragen, waardoor je soms een volledige terugbetaling kan verkrijgen. De benodigde documenten om de terugbetaling te verkrijgen, verkrijg je van ons op de dag van de behandeling.

Over terugbetaling kan je ook deze nieuwsblog lezen: Terugbetaling RIZIV van tepelhofpigmentatie na borst- en tepelreconstructie,

Het corrigeren of reconstrueren van een tepel of tepelhof kan gebeuren bij of na:

 • Een borstreconstructie, na bijvoorbeeld borstkanker of een accident. De tepel en tepelhof worden opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat!
 • Een borstverkleining: vaak is dan rondom de tepelhof een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst zichtbaar, of heeft een deel van de tepelhof haar kleur verloren.
 • Té lichte of té kleine tepelhoven: in dat geval kan de kleur worden bijgewerkt tot de gewenste kleur en grootte

Dermatografie wordt tevens succesvol toegepast bij:

 • Tepelreconstructies
 • Liplijncorrectie bij een hazenlip (schisis)
 • Aanbrengen wenkbrauwen na haaruitval (o.a. alopecia areata)
 • Hyperpigmentatie (teveel aan pigment)
 • Hypopigmentatie (te weinig pigment)
 • Littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)

Master Permanent Make-up Specialist, Fernando Nascimento, heeft een zeer grote passie voor permanent make-up. Het is dan ook de ondertitel van de naam van zijn instituut.

“Permanent Perfection Instituut,  met Passie voor Permanent Make-up”

In de disciplines wenkbrauwen, eyeliners en lippen, zit de passie in het perfectioneren en esthetisch mooier maken van deze sprekende onderdelen van het gelaat.

Maar bij tepelhofpigmentatie, gaat de passie veel verder, dan het terug esthetisch mooi maken van de tepel en tepelhoven. Veel verder dan schoonheid op zich. Het terug helemaal vrouw voelen na het mooi inkleuren van de tepelhoven, is een passie die een ontzettend grote voldoening geeft.

Vrouwen na een borstreconstructie omwille van kanker en ook omwille van een ongeval, wachten vaak lang, soms te lang om hun dit genot weer te geven. Ze hebben ook al zoveel mee gemaakt. Nu nog tepelhofpigmentatie. Vele vrouwen zetten meestal vrij laat de stap naar deze sublieme techniek en oplossing.

We kunnen enkel maar aanraden en spreken uit ervaring, dat je best snel hiervoor een afspraak boekt en zelfs van bij het begin van de beslissing van een borstreconstructie deze sublieme vrouwelijke voltooiing gelijk mee voorziet en reserveert.

Meer informatie over de mogelijkheden? Boek uiteraard hiervoor een vrijblijvend adviesconsultatiegesprek met de specialist en laat het terug volledig vrouw voelen niet op zich wachten.

Bel voor afspraak en inlichtingen naar 0479/920.407 of 02/899.91.88 of vul het contacformulier in en we nemen zo vlug mogelijk met jou contact op.

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist
Permanent Perfection Instituut

Permanent Make-up Specialist – Fernando Nascimento – Deskundig Expert in tepelhofpigmentatie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: