Erkend en Geregistreerd Permanent Make-up Specialist, Behandelaar

Permanent Make-up behandelingen uitvoeren als gereglementeerd beroep.

Voor een permanent make-up specialist, artist, behandelaar, beoefenaar, is er geen vestigingswet voorzien. Bovendien zal voor vele gereglemenenteerde beroepen, met de nieuwe Europese evolutie en regelgeving, de vestigingswet worden afgeschaft.

Met andere woorden, zal het niet meer verplicht zijn om een beroepskennis te moeten aantonen, alvorens je je kan vestigen als zelfstandige in deze beroepen. Dat gaat zo zijn voor bijvoorbeeld bakkers, slagers, maar ook kappers en dergelijke meer.  In dit artikel over verreiste beroepskennis voor gereglementeerde beroepen van Unizo, vind je al deze informatie terug,

Het wordt dus als maar belangrijker om als klant op de hoogte te zijn van de kwaliteit van de leverancier van diensten of goederen, die je kiest.

Een uitdagend gegeven. Als je een minder goed brood bij een bakker koopt, is het eenvoudig. Je gaat er de volgende keer niet meer en er is geen blijvend probleem.

Alsook een slecht haarkapsel aangemeten door een minder goede kapper. Geen probleem. Je haar groeit terug en je kan het vrij snel weer laten corrigeren door een kapper met wel goede vakkennis.

Voor permanent make-up is dat natuurlijk helemaal anders, daar verkeerd geplaatste wenkbrauwen, eyeliner of lipcontour, morgen of op korte termijn niet weg zijn. 

Het is dus van kapitaal belang, dat je als potentiele permanent make-up klant, de tijd neemt om de juiste Permanent Make-up behandelaar te kiezen. Investeer ALTIJD eerst in een vrijblijvend adviesconsultatiegesprek en neem dan pas een beslissing, wie jouw permanent make-up mag plaatsen.

Gelukkig bestaat er voor Permanent Make-up behandelaars, wel nog een verplichting om zich als erkend PMU-behandelaar te registreren bij de FOD – Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

Als potentiële permanent make-up klant, kan je altijd vragen achter het registratienummer, waaronder de permanent make-up behandelaar, waarvoor je zou opteren om de permanent make-up behandeling te laten uitvoeren, geregistreerd is bij deze Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Het geeft je toch enige zekerheid op kwaliteit en tevens ook zekerheid over behaalde permanent make-up kwalitetislabel – BHQL – Belgian Hygiene Quality Label.

Definitie van permanente make up

Permanente make up, is een verfijnde pigmenteringstechniek of ook tatoeagetechniek van inplanting van hoge kwaliteitspigmenten op basis van mineralen onder de lederhuid of ook dermis genoemd (Huidlagen: opperhuid, lederhuid, vetlaag).

De behandeling permanent make up wordt in uiterst hygiënische & veilige omstandigheden uitgevoerd met een professioneel apparaat en éénmalig gebruikte, steriele naalden, hetzij onder locale verdoving hetzij met een efficiënte, door de wet erkende anesthesie. Het doel van permanente make up, PMU, is het esthetische aspect te verbeteren, waarbij het welzijn van de klant centraal staat.

Permanent make-up is nu de algemeen gebruikte term voor dergelijke behandelingen, maar is ook gekend onder semi-permanent make-up, daar permanent make-up geen tatoeage is en slechts semi permanent in de huid blijft. Gemiddelde levensduur is twee tot drie jaar en als je geen herbehandeling voorziet, verdwijnt permanent make-up volledig uit de huid.

Ook benamingen als semi permanent make-up, estetische tatoeage, cosmetische tatoeage en permanente maquillage worden al wel eens gebruikt in de volksmond. De algemeen erkende benaming is permanent make-up.

Voor medische permanent make-up, zijn volgende benamingen gangbaar:  medische permanent make-up, micropigmentatie, dermografie en dermatografie.

De activiteit permanent make-up wordt beschouwd als tatoeage met het Koninklijk besluit van 25.11.2005

Voor het kiezen van de juiste permanent make-up behandelaar in Belgie, kan je in deze nieuwsblog heel wat tips en informatie lezen – Klik hier: De Juiste Permanent Make-up behandelaar kiezen.

Heb je nog vragen over deze nieuwsblog, wetgeving over permanent make-up, kwaliteitslabel of andere? Aarzel niet ons te bellen via het nummer 0479/920.407


Kies voor een deskundig expert permanent make-up behandelaar met jarenlange ervaring die exclusief en niets anders doet dan permanent make-up behandelingen.

Kies voor Master Permanent Make-up Artist. Bovendien is jarenlange ervaring belangrijk. Fernando Nascimento is een permanent make-up behandelaar, met meer dan zeven jaar ervaring.

Hij doet ongeveer 40 permanent make-up behandelingen per week.
Met andere woorden over de 160 PMU-behandelingen per maand,
en aldus meer dan 3.300 PMU-behandelnigen in een volledige jaar!! 

Graag een reservatie voor een vrijblijvend adviesconsultatiegesprek met de specialist? Zoals ook vermeld in deze nieuwsblog, zeer aan te raden! Bel 0479/920.407


TIP! Zoek het registratienummer op, op de website van de permanent make-up behandelaar, instituut of vraag er naar via telefoon. Vind je het registratienummer niet terug of kunnen ze het jou niet geven? Kies dan effectief voor een andere permanent makle-up behandelaar die wel erkend en geregistreerd is en jou die informatie weldegelijk kan geven.

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist
Permanent Perfection Instituut

Master Permanent Make-up behandelaar, officieel erkend en geregistreerd bij FOD – Federale Overheidsdienst Volksgezondheid – Gezondheidszorgberoepen, onder het nummer 1246 – Permanent Make-up Kwaliteitslabel – BHQL – Belgian Hygiene Quality Label)

Kies voor de juist Permanent Make-up Behandelaar

 

  11 comments for “Erkend en Geregistreerd Permanent Make-up Specialist, Behandelaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: