Jaarlijkse retouche Permanent Make-up of PMU Touch-up behandeling

Permanent make-up vervaagt na verloop van tijd, met maanden en jaren.

Een jaarlijkse retouche of ook touch-up genoemd, van jouw permanent make-up wenkbrauwen, eyeliners of lippen, is dan ook sterk aan te raden om jouw permanent make-up echt piccobello perfect te houden.

Vandaar is er ook de benaming ‘semi-permanent make-up’, daar permanent make-up niet definitief blijft. Semi is letterlijk half of deels permanent. Deze term wordt nagenoeg niet meer gebruikt en men spreekt in het algemeen over permanent make-up.

Het is dus helemaal normaal, dat permanent-up vervaagt en een bepaalde levensduur heeft. Hier kon je alles al over lezen in de nieuwsblog: “Wat is de levensduur van permanent make-up”

De gemiddelde tijd dat permanent make-up blijft zitten is ongeveer twee tot drie jaar. Dit is ook afhankelijk van de permanent make-up discipline, bijvoorbeeld eyeliner gaat gemiddeld langer mee dan wenkbrauwen. En het hangt ook af van de techniek die gebruikt is. Bijvoorbeeld, hairstrokes microblading, gaat gemiddeld acht maanden tot een jaar mee en hairstrokes met de permanent make-up machine, dan weer een twee tot drie jaar.

Dat permanent make-up vervaagt is een vaststaand feit! 

Het is ook een goed teken dat jouw permanent make-up verdwijnt. Het beduidt dat deze op de juiste manier is geplaatst en met de juiste hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Als permanent make-up niet zou vervagen, is deze spijtig genoeg geplaatst met tatoeagepigmenten. Dan, kan je spreken van een eyeliner die er zes tot tien jaar staat en langer. Maar dan ook met zekerheid dat deze plaatsingen verkleuren naar een kleur, dat je niet in de hand hebt en je eigenlijk liever niet had gezien. Hierover kan je alles lezen in deze nieuwsblog: “Hebben je wenkbrauwen na permanent make-up een vreemde kleur”

Waarom een jaarlijkse retouche of touch-up voorzien?

Als je weet dat permanent make-up wenkbrauwen, eyeliners en/of lippen ongeveer twee tot drie jaar blijft zitten, weten we ook dat het verdwijnen van permanent make up, start van dag één na de plaatsing ervan.

De onder de huid aangebrachte cosmetica, vervaagt in meer of mindere mate afhankelijk van persoon tot persoon, van jouw levensstijl, van het gekozen kleurpigment. Maar ook vanwege uiteenlopende graden van moeilijkheid van toepassingen die samenhangen met lip/huidstructuur of textuur, rimpels rond liplijnen, leeftijd,  medicatie gebruik, roken of niet roken, veel of weinig blootstelling aan de zon en/of zonnebank, gebruik van glycolic acid crèmes, sterkte van jouw immuunsysteem, verandering van organisme,  en zo veel meer….

Allemaal elementen die ervoor zorgen dat het ritme van vervagen bij iedereen verschillend is. Factoren waardoor het onderhouden van jouw permanent make-up een noodzaak is.

Het is gewoon logisch, als je jouw permanent make-up echt helemaal perfect wil houden, je globaal na een jaar een onderhoud moet laten voorzien. Dergelijk onderhoud noemen wij een jaarlijkse retouche of touch-up.

Met de jaarlijkse retouche, kan in een behandeling, de eyeliners terug geïntensifieerd worden, of enkel wenkbrauwhaartjes weer met de hairstrokestechniek bij gepigmenteerd en jou Full-lips of lipcontour een mooie touch-up geven, zodat je deze niet meer met traditionele make-up moet perfectioneren.

Een jaarlijkse retouche of touch-up, wordt verricht aan 50% van de initiële nieuwprijs van jouw permanent make-up behandeling die je hebt laten zetten. Dit is voor vele de moeite waard om een touch-up te voorzien. Permanent Perfection klanten van Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento, krijgen hierover een vrijblijvende jaarlijkse uitnodiging. Exact een jaar na de plaatsing en/of jouw eerste jaarlijkse retouche, krijg je een mail met de invitatie om jouw jaarlijkse retouche te laten uitvoeren. Uiteraard geheel vrijbijvend om daarop in te gaan of niet.

Is een jaarlijkse permanent make-up retouche of touch-up dan altijd nodig?

Neen, dit is werkelijk, zoals hierboven vermeld, afhankelijk van persoon tot persoon en ook volgens de keuze en de wil van jezelf. Vind je jouw permanent make-up nog niet vervaagd genoeg en ben je er nog tevreden van, zonder dat je zelf teveel moet bijwerken met traditionele make-up? Dan is het helemaal prima dat je gewoon twee tot drie jaar wacht.

Als je verkiest om twee tot drie jaar te wachten, is de permanent make-up uiteraard meer vervaagd dan na een jaar en valt deze niet meer onder een jaarlijkse retouche, maar hoef je te kiezen voor een nieuwe plaatsing van jouw permanent make-up.

Meer informatie over een jaarlijkse permanent make-up retouche? Of wil je een touch-up boeken? Bel dan het centraal nummer 0479/920.407 of ons contactformulier

Een jaarlijkse retouche is echt een aanrader!

Permanent Perfection en het streven naar een permanente perfectie!

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist
Permanent Perfection Instituut

Permanent Perfection, de Perfecte Permanent Make-up met een jaarlijkse retouche of touch-up

  6 comments for “Jaarlijkse retouche Permanent Make-up of PMU Touch-up behandeling

  1. Anita Delalieux
    8 maart 2018 om 04:34

    In de buurt van Aarschot ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: