Hoe lang blijft permanent make-up zitten, hoe lang gaat permanent make-up mee?

Wat is de levensduur van permanent make-up?

Een zeer pertinente vraag, daar uiteindelijk de prijs van correct geplaatste permanent make-up met hoogwaardige permanent make-up kleurpigmenten, toch een zekere investering is. Je weet dan ook graag vooraf, hoe lang jouw permanent make-up zal blijven zitten.

Wat we eerst en vooral willen duidelijk maken, is dat de levensduur van permanent make-up, die op een correcte manier geplaatst is volgens de regels van de permanent make-up ambacht, zeker niet 10 jaar, 15 jaar of soms horen we zelfs 20 jaar is.

Als ‘zogezegde’ permanent make-up, een dergelijk super lange levensduur heeft, mag je er 100% vanuit gaan dat deze permanent make-up geplaatst is met tatoeagepigmenten. We mogen er dan ook vanuit gaan, en toets deze waarheid als een klok aan de werkelijkheid, dat de op die manier geplaatste permanent make-up gegarandeerd verkleurd is, naar een kleur die je niet in de hand hebt.

Blauw-grijs of groen voor eyeliners, rood-bruin of rood en zelfs blauw voor wenkbrauwen of paars-purper voor lipcontouren en full-lips.  Hierover kan je alles nog eens nalezen in de nieuwsblog: “Hebben je wenkbrauwen na permanent make-up een vreemde kleur?”  Daar hebben we het uitgebreid over het verkleuren van permanent make-up, omwille van het gebruik van tatoeagepigmenten.

Wat is dan eerlijk wel de levensduur van permanent mak-up?

Wel, eerst en vooral, hangt het blijven zitten van permanent make-up erg af van persoon tot persoon. Hoe dat komt, komen we zodadelijk op terug.

Gemiddeld mogen we beloven, dat permanent make-up die geplaatst is volgens de regels van de kunst, ongeveer 2 tot 3 jaar blijft zitten.

Permanent make-up kan niet in een keer geplaatst worden. Daar lees je ook alles over in de hierboven vernoemde nieuwsblog. Permanent make-up wordt opgbouwend geplaatst met een eerste behandeling, de plaatsing en dan nog een tot twee behandelingen, de retouches genoemd. De meeste mensen hebben deze twee retouches echt nodig om te perfectioneren, maar ook om de permanent make-up goed te fixeren, zodat je er een hele tijd, twee tot drie jaar, plezier van hebt.

Deze retouches, tot twee extra behandelingen na de plaatsing, dienen aldus niet enkel om eventueel de vorm te perfectioneren, de kleur te intensifiëren of donkerder te maken, maar ook om het fixeren van het kleurpigment te garanderen.

Om permanent make-up op en top perfect te houden, raden we bij alle disciplines, wenkbrauwen, eyeliner en lippen, een jaarlijkse retouche aan. De discipline die dat eventueel minder nodig heeft zijn de eyeliners.

De levensduur en het blijven zitten van permanent make-up hangt af van persoon tot persoon. Verschillende elementen spelen daar een belangrijke rol bij. Wat invloed heeft is onder andere:

  • Huidtype. Dikke of dunne huid, vettige huid of droge huid en/of gevoelig of harde huid.
  • Veel of weinig bloeden tijdens de behandeling. Deze mensen hebben soms meer retouches nodig dan andere mensen. Bloedverdunners kunnen daar o.a. de oorzaak van zijn.
  • Onwetende zwangerschap. Het inmuunsysteen staat in groot alert voor het beschermen van de persoon zelf en de foetus en dit vermoeilijkt de fixatie van he PMU kleurpigment
  • Sowieso een sterk inmuumsysteem, wat een goed zaak is voor de weerstand van de persoon, maar die het fixeren van het PMU kleurpigment moeilijker maakt
  • Komt de persoon vaak in de zon. Veel UV-stralen contact vervaagt permanent make-up sneller. Zowel zonnebank als de natuurlijke zon op vele vakanties.
  • Mensen die veel sporten, transpireren en hierdoor ook stresshormonen vrijmaken
  • Mensen met medische situaties zoals diabetes, pathalogische wondgenezing, chronische huidaandoeningen, zoals psoriasis, hart- & vaatziekten, …
  • Mensen die redelijk wat medicatie moeten nemen en we denken dan aan cortisone, insuline, antibiotica, …
  • Hoe fijner de permanent make-up toepassing, hoe sneller de permanemt make-up vervaagt. Bijvoorbeeld microblading hairstrokes, zullen sneller vervagen dan shadow-techniek voor wenkbrauwen.

“Bij één op duizend mensen, fixeert permanent make-up helemaal niet. Gelukkig is de kans klein, maar het is wel bestaand en moet je daar rekening mee houden”

Al deze hierboven vermelde elementen, zorgen ervoor dat het verloop van de permanent make-up behandeling bij iedereen totaal verschillend zal zijn. Na de plaatsing verdwijnt er altijd een deel van de pigmentatie. Bij sommige mensen is dat 20%, bij andere mensen is dat zelfs tot 80%.

Voor de mensen in de laatste categorie is dat uiteraard schrikken. Vandaar dat iedereen bij Permanent Perfection, een document mee krijgt, waar duidelijk in vermeld staat, wat men kan verwachten over het verloop van de behandling. Bovendien krijgt iedereen een visitekaartje mee met een telefoonnummer dat ze altijd kunnen bellen voor raad en advies en bij gewaarwordingen die toch vragen oproepen. 

Om al deze redenen, is de permanent make-up ambacht volgens de regels van de kunst, met hoogwaardige permanent make-up kleurpigmenten en geen tatoeagepigmenten, een bijzonder moeilijke activiteit die effectief expertise vraagt en aldus jarenlange ervaring. Dat tevens ook topkwaliteit kleurpigmenten verreist zijn en kennis van de kleurenleer en behandelingswijze door de permanent make-up specialist, is evident. Hier kan je alles over lezen in deze nieuwsblog: klik hier: “Permanent Make-up en de juiste kleur kiezen”

We herhalen het graag nog een keer zeer duidelijk. Voor diegene die nog veel of alle nieuwsblogs op onze website gelezen hebben.

We raden het jullie ten stelligste aan, om  voor een deskundig expert te kiezen als permanent make-up behandelaar. Liefst iemand met een ‘Master Degree’ en die tevens jarenlange ervaring heeft en bovendien iemand die niets anders en exclusief dan permanent make-up behandelingen uitvoert. Dit geeft ook een groot verschil in de levensduur van jouw permanent make-up.

Zo zijn er in België ‘slechst’ zes Masters Permanent Make-up behandelaars, met een Permanent Make-up Instituut, waar niets anders dan permanent make-up behandelingen worden uitgevoerd door de specialist zelf.

Conclusie:

Permanent make-up gaat gemiddeld twee tot drie jaar mee, uitgezonderd microblading wenkbrauwen, gemiddeld acht maanden tot een jaar.

Hoe lang permanent make-up blijft zitten, hangt af van verschillende elementen. Onder andere, kwaliteit van de PMU-kleurpigmenten, professionele hand van de PMU-behandelaar, blootstelling van de permanent make-up aan factoren die het vervagen versnellen en bovenal hangt het af van persoon tot persoon.

Om jouw permanent make-up altijd perfect te houden, raden we jou ‘jaarlijkse retouches’ aan, aan 50% van de initiële kostprijs. Dit zeker voor de PMU-disciplines, wenkbrauwen en lippen. De levensduur van eyeliners is vaak langer zonder een jaarlijkse retouche toe te passen.

Zie ook onze nieuwsblog: “Jaarlijkse retouche permanent make-up of touch-up”

Vraag een adviesconsultatie aan via 0479/920.407 of via het contactformulier

Permanent Perfection Instituut
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

Hoe lang blijft Permanent Make-up zitten? Wat is de levensduur van permanent make-up nu werkelijk?

 

 

 

  5 comments for “Hoe lang blijft permanent make-up zitten, hoe lang gaat permanent make-up mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: