Permanent Make-up en de juiste kleur kiezen, kleurenleer van een PMU-deskundige

De juiste kleur kiezen voor het plaatsen van permanent make-up!

Hiermee bedoelen we niet de keuze van de kleur door de klant. Uiteraard heeft de klant bij Permanent Perfection Instituut inspraak op de keuze van de kleur, maar de effectieve kleurkeuze en keuze tussen de verschillende soorten permanent make-up pigmenten, moet gemaakt worden door een deskundig expert in permanent make-up.

Het bepalen van het juist pigment, wordt als een van de moeilijkste onderdelen van de permanent make-up ambacht beschouwd. En dat is het ook!

Het na een tijd verkleuren en aldus verkleuring van permanent make-up, enkele maanden na het plaatsen van permanent make-up, kent niet alleen de oorzaak bij het gebruik van minderwaardige permanent make-up kleurpigmenten of het gebruik van tatoeagepigementen. Hier over kon je alles al lezen in de blog: “Hebben je wenkbrauwen na permanent make-up een vreemde kleur”

Neen! Het kan ook door een foutieve pigmentkeuze. Zelfs met de meest hoogwaardige kwalitatieve permanent make-up pigmenten. Na het lezen van deze blog, waar we toch iets meer technisch ingaan over hoe je de keuze van het juiste pigment bepaalt, zal je begrijpen, dat je steeds voor een Master Permanent Make-up moet kiezen, met jarenlange ervaring, om jouw permanent make-up behandeling te laten uitvoeren.

Om de juiste keuze te maken als specialist, heb je echt jarenlange ervaring nodig, om niet de verkeerde keuze te maken bij een bepaald huidtype bijvoorbeeld, waardoor er een verkleuring kan optreden dat niet mooi is.

In de kleurleer onderscheiden wij twee onafhankelijke grootheden:

  • Contrast van het pigement, met donker of licht
  • Temperatuur van het pigment, met warm of koud

Contrast betekent, hoe licht of hoe donder moet de pigmentatie worden?
Om bijvoorbeeld mooi wenkrauwen te creëren, mogen de wenkbrauwen niet te licht, maar ook niet te donker zijn. De contrastwaarde moet passen bij de persoon. Het moet ‘net echt’ lijken.

De contrastwaarden van de pigmentatie kan je op twee manier bereiken:

  • De keuze van het pigment (licht of donder pigment)
  • De wijze waarop je het pigment zet.

Voor alle duidelijkheid. De contrastwaarde wordt bepaalt door de permanent make-up behandelaar zelf. Hoe donker of licht je een wenbrauw maakt ligt voor de grootste gedeelte niet aan hoe licht of donker het pigment is maar aan hoeveel pigment je in de huid inbrengt.

Begin je te begrijpen hoe technisch moeilijk het is om alleen al de contrastwaarde te bepalen!

Als voorbeeld, kan je een zwart/wit foto nemen.
Elke zwart/wit foto is maar met een kleur afgedrukt, namelijk zwart. Toch zie je op het plaatje hieronder ook hele lichte delen. De huid is duidelijk lichter dan het haar, de lippen lijken helemaal niet met zwart te zijn afgedrukt. De lijst er om heen is pik zwart. Ondanks alle kleur variaties is deze foto toch maar in een tint gedrukt. De verschillen onstaan door het verschil in contrast, door de verschillen van het aantal pixels per vierkante millimeter er zijn gedrukt. Hetzelfde geldt voor permanent make-up.

Je kan hele donkere pigmentkleur gebruiken, maar toch een lichte wenkbrauw tekenen door minder pigment per vierkante millimeter in te brengen.

Zwart/Wit Contrasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warme en koele kleuren

In de kleurleer, wordt naast licht en donker, de begrippen warm en koud gehanteerd. Het wordt er niet eenvoudiger op.

Vooral bij de pigmentatie van wenkbrauwen, speelt groot inzicht in het warm/koud mechanisme van de kleuren een doorslaggevende rol. Je creëert de mooiste, natuurlijkste wenkbrauw als de temperatuur van de wenkbrauw overenkomt met de warm/koud karakter van de cliënt. Net zoals bij kleding, creëer je bij een koel type, een koele wenkbrauw en bij een warm type, een warme wenkbrauw.

Op deze regel geldt slechts een belangrijke uitzondering. Engelse types met een lichte, transparante, porseleine, doorschijnende huid, zijn in de regel koel, maar moeten met neutrale tot warme tint worden behandeld.

Hoe koel of warm het pigment is kan je terug vinden in de kleurentabel van de pigmenten. Aan elke pigment is een temperatuur verbonden. Kleuren rond de 18 graden zijn neutraal. Kleuren rond de 20 graden kwalificeren wij als warm en kleuren onder de 18 graden, zijn koele kleuren.

Koele kleuren zijn bijvoorbeeld blauw, grijs. Je kan deze kleuren makkelijk onthouden als de kleuren van de zee. Als je een blauwe of grijze zee ziet,  denk je niet meteen aan warm water, maar eerder aan koud water.

Warme tinten zijn, rood, oranje en geel.  Dit zijn kleuren van vuur.

Een warme tint bevat warme kleuren, een koele tint, koele kleuren.
Permanent make-up tinten, zijn in de regel gemengde tinten. Dan is het niet zo makkelijk om meteen in te zien of een tint warm of koud is. Daarom is aan elke kleurpigment een temperatuur toegewezen. Hierdoor zie je meteen hoe warm of koud een pigment is. Het is van essentieel belang om goed te weten hoe warm of koud een pigment is. Je moet de temperatuur van het pigment dan ook letterlijk uit je hoofd leren.

Al deze informatie vind je terug bij kwalitatief hoogstaande permanent make-up pigmenten. Deze enkel mogen gebruikt worden, om kwalitatief hoogstaande permanent make-up te plaatsen. Je kan altijd bij een permanent make-up behandelaar navragen welke pigmenten men gebruikt. Welke merk. Zoek of vraag zeker na of het geen tatoeagepigmenten zijn. Deze verkleuren altijd na zes maanden tot een jaar naar een kleur die je niet in de hand hebt.  Zie dit nieuws in deze blog.

Krijg je als antwoord een van deze vier topmerken? Dan zit je goed als klant. Veel meer topmerken bestaan er niet in hoogwaardige permanent make-up kleurpigmenten.

  1. Ecuri pigmenten (Nederlandse fabrikant)
  2. Biotek pigmenten (Italliaanse fabrikant)
  3. NPM pigmenten (Duitse fabrikant)
  4. Artliner pigmenten (Poolse fabrikant)

Hoe bepaal je nu of een persoon warm of koel is?

Het wordt nog moeilijker. Er is geen eenduidige regel waarmee je kan bepalen hoe koel of hoe warm een persoon is. De meeste specialisten doen dit op gevoel. Weer een reden om enkel te kiezen voor een Master Permanent Make-up Artist, behandelaar met jarenlange ervaring.

Er bestaat een lijst van richtlijnen, maar die zou ons hier in de blog te technisch laten uitwijden. Het is voldoende dat je als klant weet dat het geen makkelijke opdracht is en dat hierdoor permanent make-up een ambacht is voor specialisten. Enkel voor deskundige experts die uitsluitend en exclusief zich jarenlang hebben verdiept in de kunst van permanent make-up behandelingen.

Boek daarom altijd een adviesconsultatie bij een Master Permanent Make-up Artist en spreek jouw eigen situatie met de specialist door.

Bel voor een afspraak naar 0479/920.407 of vul het aanvraagformulier in op onze website

Permanent Perfection Instituut
Master Permanent Make-up Artist
Fernando Nascimento

De juiste kleurpigment kiezen voor een permanent make-up behandeling! Wellicht nog het moeilijkste onderdeel van de permanent make-up ambacht.

 

 

 

  5 comments for “Permanent Make-up en de juiste kleur kiezen, kleurenleer van een PMU-deskundige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: