Hebben je wenkbrauwen na permanente make-up een vreemde kleur?

De reden van het verkleuren van jouw permanent make-up!

Ongetwijfeld ben je op deze nieuws blog van Permanent Perfection terecht gekomen, daar je via Google op zoek bent gegaan naar de reden waarom jouw permanent make-up verkleurd is naar een vreemde kleur.

Vertonen je wenkbrauwen een vreemde kleur zoals rood, oranje, groen of blauw? Varianten van blauw-grijs of groen, zijn ook veel voorkomend. Paars-purper verkleuring van een lipcontour of full-lips. Het komt spijtig genoeg zo ontzettend veel voor. Iedereen kent wel iemand of meerdere personen met verkleurde wenkbrauwen.

Deze mensen hebben nu dagelijks nog meer werk dan vroeger om hun afschuwelijke kleur te camoufleren met traditionele make-up. Daar net permanent make-up als doelstelling heeft dit werk nooit meer te hoeven verrichten.

Er gaat nog wel eens wat mis bij permanente make-up .

Of de kleur is  verkeerd gekozen, of de vorm van de wenkbrauwen past niet bij jouw gelaat. Vaak zijn dergelijke fouten het gevolg van veel gebrek aan ervaring van de behandelaar en de juiste opleiding en/of continu bijscholing. Deze veel voorkomende problemen,  hebben met andere woorden vooral te maken met te weinig opleiding en ervaring van de permanent make-up behandelaar, waardoor er vorm – en kleurfouten worden gemaakt.

Het komt veel voor, dat we bij Permanent Perfection Instituut, mensen op een adviesconsultatie krijgen, die niet tevreden zijn over hun permanente make-up, die geplaatst is door een andere behandelaar. Gelukkig is hier nog iets aan te doen. Lees verder in deze nieuwsblog …

Verkleuring van jouw permanent make-up kan voor komen door een verkeerde kleur te kiezen, naargelang jouw huidtype en de ondertoon van de huid waarop gewerkt wordt. Maar ook al te vaak door gebruik van tatoeagepigmenten in plaats van hoogwaardige hypoallergene permanent make-up pigmenten.

Waarom zijn er dan zoveel PMU-behandelaars die werken met tatoeagepigmenten?

Twee voorname reden:

  1. Tatoeagepigmenten kan je kopen in bussen van 1 liter en zijn een honderdste gekoper dan hoogwaardige permanent make-up pigmenten die verkocht worden in flesjes van 10 ml
  2. Werken met tatoeagepigmenten, vraagt minder expertise in permanent make-up plaatsen, daar het makkelijker fixeert. Je kan makkelijk in een keer een eyeliner plaatsen zonder retouches te hoeven voorzien. Dit is onmogelijk met permanent make-up pigmenten. Een eyeliner of wenkbrauwen en niet anders bij lippen, moet opbouwend geplaatst worden met een plaatsing en minstens een tot twee retouches en bij sommige mensen zijn er soms uitzonderlijk drie retouches nodig.

Tatoeagepigmenten in tubes van 75 cl tot een liter

Permanent Make-up pigmenten in flesjes van 10 ml

 

 

 

 

 

 

 

Met andere woorden hoofdzakelijk dus uit economische redenen. Goedkoper in aankoop en tevens ook geen retouches voorzien, wat naalden, pigment en vooral veel tijd gespaard is.

Waarom verkleuren dan wenkbrauwen, eyeliners en lippen met het gebruiken van tatoeagepigmenten?

We kunnen deze pigmenten minderwaardig noemen dan permanent make-up pigmenten. Zonder te technisch uit te wijden. Bij tatoeqgepigment is kleur vermengd met ijzerdeeltjes, gebruikt om met andere naalden dan PMU-naalden, dieper in de huid te tatoeëren tot in de vetlaag.

Permanent make-up pigmenten zijn op basis van koolstof (carbon), waardoor ze veiliger zijn voor de huid van het gelaat, hypoallergeen zijn gemaakt, geen ijzer bevatten, buiten de pigmenten voor eyeliners die een beetje ijzer bevatten en daardoor ook vaak een iets langere levensduur kunnen hebben dan wenkbrauwen en lippen. Er wordt bovendien tot slechts in de opperhuid gewerkt en niet tot in de vetlaag.

Permanent make-up pigmenten beginnen na 2 á 3 jaar te vervagen en als men geen jaarlijkse retouche voorziet of geen volledige herplaatsing na 3 jaar bijvoorbeeld, gaat het pigment en de koolstof volledig uit de huid verdwijnen.

Hoe komt dan de verkleuring met tatoeagepigmenten?

Als men permanent make-up plaatst met tatoeagepigmenten in het gelaat, breekt het lichaam de ijzermolecule niet af. Koolstofmolecule, wordt wel afgebroken, alsook de kleurpigmenten. Tatoeagepigmenten houden de kleuren vast, maar verdwijnen echter eerst de zwakke kleuren door het in contact komen met UV-stralen en dus zon.

Sterke en basiskleuren zijn blauw, rood, groen. Zwakke kleuren zijn bijvoorbeeld geel.

Omwille van het verdwijnen van de zwakke kleuren, blijven de sterke kleuren alleen over en bekom je dus blauwe of rode wenkbrauwen of rood-bruin en blauw-grijze, groene eyeliners, purper-paarse lippen, en alle soorte varianten van verkleuringen die je NIET in de hand hebt.

Iedereen weet dat kleuren, een samenstelling zijn van andere kleuren.
Samenstelling van primaire en/of basiskleuren en van secundaire en tertiaire kleuren.

In een volgende blog, weiden we uitgebreid uit over het ontzettend grote belang van de pigment kleurkeuze, om hierdoor geen verkleuring te bekomen, want dat kan ook. Wellicht nog het moeilijkste onderdeel van permanent make-up specialisatie is kennis van kleuren en wanneer toe te passen. Afhankelijk van koude en warme kleuren voor verschillende huidtypes, huidteints en huidskleuren. Echt een vak appart!

Zoals reeds eerder vermeld in deze blog, fixeert tatoeagepigmenten ook van de eerste keer. Als specialist in permanente make up behandelingen, krijgen wij soms de commentaar van klanten, dat ze twee keer moeten terug komen en dat ze mensen kennen, die een eyeliner hebben laten zetten in één keer. Hoe komt dat? Wel de uitleg kan je hierboven terug vinden en heb je net gelezen.

Initieel zal de persoon die maar één keer hoeft te gaan, zeer tevreden zijn en jij eventueel ongeduldig en lastig omdat je 2 tot 3  behandelingen hebt ondergaan. Maar als je jouw vriendin na 6 maanden tot een jaar terug ziet met groene eyeliners, rood-bruine wenkbrauwen of purpere lippen, zal je bijzonder blij zijn dat je wel bij een specialist bent geweest in Permanente Make-up.

Lees ook volgende mogelijkheden en klik op de linken hieronder:

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist 

Hoogwaardige Permanent Make-up Pigmenten

  10 comments for “Hebben je wenkbrauwen na permanente make-up een vreemde kleur?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: