De juiste Permanent Make-up behandelaar kiezen? Permanent make-up in België

Welke normen best in acht nemen om een uitmuntende keuze te maken?

Permanent make-up bestaat in België al heel wat jaren. We kunnen zelfs tot iets meer dan 20 jaar terugblikken op de eerste stappen van permanent make-up in België . Uiteraard heeft deze ambacht heel wat evoluties meegemaakt. Tal van verbeteringen op gebied van PMU-aparaten, naalden, hypoallergene permanent make-up pigmenten, opleidingsniveau en dergelijke …

Permanent make-up valt onder dezelfde wetgeving als toeagebehandelaars of tatoeëerders.

In de beginperiode van permanent make-up, werd er ook met tatoeagepigmenten gewerkt. Dat is nu echt verboden en zwaar achterhaald. Tatoeagepigmenten gebruiken in het gelaat, geeft altijd garantie op verkleuren van het pigment naar een kleur die je niet in de hand hebt. Blauw-grijs, groen, rood-bruin, enz …

Dat heb je niet bij juist geplaatste permanent make-up met hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Velen passen het spijtig genoeg nog toe, daar tatoeagepigmenten makkelijker fixeren en er geen retouches moeten voorzien worden. Tevens minder vakkundige ambacht verreist, daar deze pigementen zich verlenen toe het veel eenvoudiger plaatsen. Bovendien zijn tatoeagepigmenten te verkrijgen per liter en zijn ze een honderdste goedkoper dan permanent make-up pigementen, die in flesjes van 10 Ml verpakt worden.

Klik hier en lees ook de blog over het verschil tussen permanent make-up en tatoeage.

Tegenwoordig is het als klant,  echter helemaal niet makkelijk om de juiste keuze te maken, waar en door wie je een uitmuntende permanent make-up laat plaatsen. Permanent Make-up behandelaar is tot hiertoe nog geen beschermd beroep.

“In België zijn er slechts zes permanent make-up behandelaars, die het hoogst Master Degree Diploma hebben van Permanent Make-up en jarenlange ervaring. Twee mannen en vier vrouwen. Master Permanent Make-up Artist Fernando Nascimento, is een van deze zes personen.”

Deze Master Permanent Make-up behandelaars, zouden liever de ambacht, permanent make-up als beschermd beroep zien.

Nu kan bij wijze van spreken iedereen permanent make-up plaatsen. Door de populariteit van permanent make-up in de laatste jaren,  was er een hele tijd een wilgroei van plaatsen waar je de PMU-behandeling kan laten uitvoeren. Een schoonheidsinstituut nam het erbij, maar ook nagelstudio’ s, tatoeageshops en zelfs haarkappers.

Hierdoor heb je voor 75% de kans dat je bij een verkeerde behandelaar terecht komt.

Onvoldoende gespecialiseerd, noch expert in permanent make-up behandelingen. Het duurt zo maar even twee jaar, voor je een beetje het plaatsen van permanent make-up onder de knie hebt. Het is dus specialistenwerk door een expert, Master Permanent Make-up Artist, die exclusief gespecialiseerd is in het plaatsen van permanent make-up behandelingen.

Dit is alvast een eerste tip om een uitmuntende keuze te maken.  Wie? jouw permanent make-up zou moeten plaatsen. Echt niet door iemand, die het er zo maar even bij doet! Kies voor een Master Permanent Make-up Artist, een specialist en expert in het exclusief verrichten van permanent make-up behandelingen.

Klik hier en lees eventueel de blog: Opgelet! Je hebt 75% de kans dat je bij een tatoeëur terecht komt in plaats van een permanent make-up specialist

Tien waardevolle tips over normen die je in acht moet nemen om een juiste keuze te maken!

  1. Kies voor een behandelaar die echt ‘uitsluitend’ en exclusief gespecialiseerd is in permanent make-up behandelingen en die ‘jarenlang’ ervaring heeft.
  2. Kies voor een permanent make-up behandelaar die een Master Degree op zak heeft. Het is alsof kiezen tussen een huisartst of een specialiseerd chirurg om de behandeling te laten uitvoeren.
  3. Vraag eventueel naar de diploma’s van de behandelaar of kijk of deze mooi uithangen in de wachtzaal van de behandelaar,
  4. In de wachtzaal een attest uithangt, waaruit blijkt dat de permanent make-up behandelaar geslaagd is in de opleiding op het vlak van  de hygiëneregels. Dit attest is rechtsgeldig.
  5. In de wachtzaal of behandelingsruimte van de permanent make-up behandelaar, moet een attest uithangen dat hij/zij officieel geregistreerd is bij de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid.
  6. Vraag na met welke permanent make-up pigmenten de behandelaar werkt. Zijn het hoogwaardige permanent make-up pigmenten of tatoeagepigmenten. Door eenvoudig te vragen achter de merknamen, kan je zelf googelen en te weten komen of het een merk of merken zijn van hoogwaardige permanent make-up pigmenten of niet of vraag het na bij een Master Permanent Make-up Artist.
  7. Vraag eerst en altjid naar een adviesconsultatiegesprek in de praktijk van de permanent make-up behandelaar. Daar kan je bovenstaande tips gelijk persoonlijke toetsen aan de werkelijkheid en kan je ook vertrouwen verkrijgen in de behandelaar en de plaats waar de permanent make-up verricht wordt. Lees eventueel ook deze blog: Waarom, Fernando Nacimento, Master Permanent Make-up Artist werkt met een Gratis Intakegesprek – Klik hier
  8. Gebruikt jouw permanent make-up behandelaar het gezondheidsverklaringsdocument en het informerend document? Een document dat de PMU-behandelaar samen met de patiënt overloopt en invult. Laat ondertekenen door de klant/patiënt en die hiervan een dubbel verkrijgt.
  9. Kies niet voor de goedkoopste prijzen. Betaal echt liever 150 euro tot 200 euro meer per behandeling en prijzen die kwaliteit uitstralen. Het loont bovendien echt de moeite om een uur te moeten rijden om een specialist te consulteren, dan een achter de hoek bij een minderwaardige behandelaar terecht te komen – Lees eventueel ook deze blog over prijs/kwaliteit van permanent make-up in België  – Klik hier
  10. Lees deze pagina over permanent make-up van de Ferderale Overheidsdienst Volksgezondheid en krijg nog meer antwoorden op je vragen en tips. Klik hier

Matchen meerdere tips van hierboven niet bij de behandelaar waar je terecht bent gekomen? Besluit dan echt verstandig om jouw permanent make-up behandeling daar NIET te laten uitvoeren.

Zoek verder via het internet en gebruikt als laatste TIP, de zoek- en trefwoorden: permanent make-up Master, Permanent make-up expert of deskundig specialist.

Fernando Nascimento, werkt ondertussen in meerdere gerenommeerde instituten en klinieken over heel België. Per provincie (regio) in exclusiviteit!

Voor de meeste mensen, is het 10 minuten tot maximaal 45 min of een uur rijden, om het voor  jouw dichtstbijzijnde instituut te bereiken,  waar de specialist aan de slag is:

Voor een boeking van een gratis adviesconsultatiegesprek of voor een plaatsing?
Bel rechtstreeks naar een van onderstaande telefoonnummers.

Voor algemene informatie en prijzen?
Bel naar het nummer 02/899.91.88 of 03/231.53.97 en ook 0479/920.407 en dit kan alle dagen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 u tot 18.00 u en op zaterdag van 10.00 u tot 14.00 u
Uitgezonderd op zondag.

Hoofdcabinet te Brussel en verder ook in meerdere instituten en klinieken over heel België!
(zie hierboven in menu bij instituten en klinieken of klik hier)

Permanent Perfection Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

Permanent Perfection Instituut – Fernando Nascimento – Master Permanent Make-up Artist

  4 comments for “De juiste Permanent Make-up behandelaar kiezen? Permanent make-up in België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: