Terugbetaling RIZIV van tepelhofpigmentatie na borst- en tepelreconstructie

Tepelhofpigmentatie – Tatoeage van de areolaire streek, door specialist Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist

Wanneer borstkanker werd vastgesteld en hiervoor een behandeling hebt gekregen. En je hebt bovendien een reconstructieve ingreep gehad, zal de volgende stap een tepelpigmentatie zijn, of ook wel tepeltatoeage genoemd. De term tepeltatoeage is eerder niet correct, daar de techniek die toegepast wordt, pigementeren is en niet tatoeëren. Bij het RIZIV wordt tatoeage van de areolaire streek genoemd.

Tatoeëren wordt verricht met een ander toestel, andere naalden, dieper in de huid en vooral ook met andere soorten pigmenten. Het tatoeëren voor het inkleuren van een tepelhof, is ten alle tijden te vermijden, daar de kleur van tatoeagepigmenten niet standvastig is en mettertijd door UV-stralen (zon) en zelfs gewoon met de jaren,  zal verkleuren naar een kleur die je niet in de hand hebt. Dit kan blauw-grijs zijn, maar ook een groene of purpere kleur, enz …

Het is met andere woorden ontzettend belangrijk dat je je laat behandelen voor een tepelhofpigementatie bij een vakkundig expert die in deze discipline van permanent make-up gespecialiseerd is.

Fernando Nascimento is een Master Permanent Make-up Artist met de hoogste Master Degree, die zich in deze discipline heeft toegespitst en uitermate veel ervaring heeft.

HOE ZIT HET MET TERUGBETALING?

Goed nieuws! Fernando Nascimento, werkt met verschillende plastisch chirurgen samen waardoor je bij hem recht hebt op terugbetaling.

Sinds 1/11/2016 krijgt u van het RIZIV een terugbetaling (enkel indien arts en ziekenhuis de nieuwe RIZIV-codes hebben ondertekend)

Patiënten die een aanvullende hospitaal verzekering hebben kunnen extra terugbetaling aanvragen bij hun verantwoordelijke. Waardoor u soms een volledige terugbetaling kan krijgen.

De nodige documenten om tot terugbetaling te bekomen, kan je verkrijgen bij jouw mutualiteit en jouw aanvullende ziekteverzekering. Deze worden samen met ons in de kliniekm ingevuld op de dag van uw eerste behandeling.

Vraag info over terugbetaling aan uw mutualiteit en hospitalisatie verzekering. Afhankelijk van welke mutualiteit kan je van 40% tot 100% terugbetaald krijgen (enkel wanneer een arts of een verpleegkundige de behandeling uitvoert en de behandeling verricht wordt in een kliniek). Je krijgt van ons een offerte op het adviesconsultatiegesprek en via de behandelend arts zal jou een doorverwijsbrief krijgen.

TEPELHOFPIGMENTATIETECHNIEKEN

Spijtig genoeg wachten vele damens lang om deze laatste stap van tepelhofpigmentatie te laten uitvoeren. Vroeger, hoofdzakelijk door de kostprijs en de niet terug betaling van de ingreep, maar ook omdat men al heel veel heeft meegemaak en verschillende stadia moet doorworstelen. Allemaal heel emotionele fases.

We kunnen enkel maar aanraden om de laatste stap zo vlug mogelijk te zetten naar de tepelhofpigmentatiebehandeling. Het maakt je weer helemaal volledig, op en top vrouw. Een ontzettend zelfvertrouwen en een blijde geruststelling om je in de spiegel te kunnen aanzien.

WERKWIJZE

Samen met jou kiest de specialist de gewenste kleur, die het dichtst aansluit bij uw natuurlijke tepelkleur van de andere borst. Moeten er twee tepelhoven ingekleurd worden en aldus van de twee borsten, dan wordt de kleur esthetisch bepaald door de specialist, samen met de keuze van de persoon zelf.

Dankzij de laatste nieuwe 3D/6D techniek werken we met verschillende kleuren om accenten en schaduwen te creëren en zo de natuurlijke tepel zoveel mogelijk na te bootsen. Ook kunnen we beide tepels pigmenteren zodat het verschil niet zichtbaar is. Er wordt soms in totaal met zes verschillende kleuren gewerkt.

Permanent Perfection Instituut, Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist, werkt voor tepelhofpigmentatie enkel samen met toonaangevende plastisch chirurgen voor borstreconstructies. Zie klinieklocaties vermeld op deze website.

Het is vanzelfsprekend, dat Fernando Nascimento, voor tepelhofpigmentatie enkel en uitsluitend werkt met een vrijblijvend adviesconsultatiegesprek. Tijdens dergelijk gesprek zal het vertrouwen ook groeien in de behandeling en behandelaar. Je kan vervolgens een degelijke beslissing nemen om deze laatste stap subliem te voltooien.

Een afspraak? Bel het centraal nummer voor België 0479/920.407 of 02/899.91.88 en het 03/231.53.97 of gebruik onderstaand aanvraagformulier en we bellen jou zo snel mogelijk op om een afspraak te maken. 

Tepelhofpigmentatie van tepelhoven na borstreconstructie ten gevolgen van kanker

  1 comment for “Terugbetaling RIZIV van tepelhofpigmentatie na borst- en tepelreconstructie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: