Opgelet! Je hebt 75% kans dat je bij een tattooeur terecht komt, i.p.v. een permanent make-up specialist. Het verschil tattoo en PMU.

Een Gouden Raad, ga altijd eerst op adviesgesprek!

Een waarschuwing die we niet voldoende kunnen herhalen, daar specialist expert permanent make-up behandelaar, Fernando Nascimento, dagelijks mensen in zijn cabinet krijgt met groene eyeliners, blauw-grijze kleurveranderingen, rood-bruine wenkbrauwen en nog veel ergere kleurrampen, daar er zeer veel met ‘minderwaardige pigmenten’ gewerkt wordt en/of tatoeagepigmenten.

Opgelet! Je hebt 75% kans dat je bij een tattoeur terecht komt, in plaats van een deskundig expert in permanent make-up behandeling!

Vele mensen nemen te weinig tijd om te zoeken naar een vakman of vrouw, die exclusief en enkel in permanent make-up behandelingen gespecialiseerd is. Of willen geen uurtje rijden om bij een PMU-specialist te gaan. Of gaan voor de goedkope prijzen in plaats voor kwaliteit.

Dat men niet een tattoo-shop binnenstapt voor permanent make-up, is gelukkig vrij evident. Alhoewel dat sommige mensen ook dat nog doen en dan 100% zeker zijn van gebruik van verkeerde pigmenten en aldus tatoeagepigementen.

Maar blijft het risico enkel beperkt bij enkel tattoo shops?  Spijtig genoeg ook niet!
Neen, 75% van de schoonheidsinstituten, nagelstudio’s, zelfs haarkappers of andere schoonheidszaken, die permanent make-up er gewoon maar even bij nemen, om het extra te kunnen aanbieden in hun gamma, werken spijtig genoeg veelal met tatoeagepigmenten in plaats van hoogwaardige permanent make-up pigmenten. Tenzij ze een specialist, Master inhuren, die in hun instituut of op hun locatie, de permanent make-up behandeling komt uitvoeren.

Wat is het verschil tussen tattoeage en permanent make-up? 

Er is niet alleen een groot verschil bij de pigmenten die gebruikt worden, maar ook de techniek, naalden, diepte waar het pigment (lees voor tatoeage inkt), ingebracht wordt.

  1. PMU naalden zijn veel fijner en het PMU pigment wordt in lederhuid ingebracht. wat ongeveer 2 mm diep in de huid is en tatoeage inkt, wordt tot 5 mm diep ingebracht en dus veel dieper.
  2. Vandaar is tatoeage ook blijvend voor altijd en vervaagt permanent make-up na 2 tot 4 jaar, afhankelijk van persoon tot persoon.
  3. Permanent make-up pigmenten zijn hyperallergeen gemaakt en bevatten veel minder ijzer dan tatoeagepigmenten of zelfs geen.

Om reden onder punt 3, verkleurt de tatoeage inkt naar kleuren die je niet in hand hebt, door blootstelling aan UV stralen (zon). Namelijk naar groen, blauw-grijs, rood-bruin, purper; enz… Afhankelijk waar de tattoeage inkt gebruikt is voor permanent make-up te plaatsen.

Als eyeliner; wenkbrauwen of lippen.  Vandaar dat je veel mensen met groen uitgeslagen eyeliners ziet  rond lopen. Of blauw-grijze. En veel mensen met rood-bruine wekbrauwen of blauw-grijs naar purpere verkleurde wenkbrauwen en zelfs lippen.

Ons punt is duidelijk! Is het dat, wat je wilt? 

Waarom werkt men dan in godsnaam met tatoeage inkt i.p.v. hoogwaardige permanent make-up pigmenten?

Twee reden:

  1. Tatoeage inkt is een tiende van de prijs t.o.v. hoogwaardige permanent make-up pigmenten en daar bespaart de behandelaar al serieus mee en dus meer winstmarge!
  2. Met tatoeage inkt, kan je een eyeliner in een keer plaatsen, zonder dat er een retouche of meerdere retouches nodig zijn. Idem voor wenkbrauwen en lippen. Dus weer een economische reden, daar je voor een prijs, maar een keer moet werken en een behandeling voorzien. Hop en snel klaar en afrekenen a.u.b.

Perfect geplaatste permanent make-up met hoogwaardige permanent make-up pigementen, kan men NIET in een keer plaatsen en moet in drie opbouwende behandelingen geplaatst worden. De plaatsing en twee retouches.

Met NIET in grote letters en echt duidelijk onderstreept en in het vet geplaatst, daar Masters en specialisten in permanent make-up behandelingen, soms nog de commentaar krijgen van hun klanten, dat men tot drie keer toe moet terug komen en dat men mensen kent die een eyeliner hebben laten zetten in een keer.
Hoe komt dat? Wel de uitleg kan je hierboven terug vinden en heb je net gelezen.

Initieel zal de persoon, die maar een keer hoeft te gaan, zeer tevreden zijn en jij eventueel ongeduldig en lastig, daar je tot drie behandelingen hebt moeten verkrijgen. Maar als je jouw vriendin na 6 maanden tot een jaar terug ziet met groene eyeliners, rood-bruine wenkbrauwen of  purpere lippen, zal jij bijzonder blij zijn dat je wel bij een Master bent geweest in PMU.

Je kan het al zien aan de prijzen! Alarm en opletten voor wenkbrauwen in PMU ,met een prijs onder de 300 euro, eyeliner boven en onder, onder de 150 euro, of lipcontour voor 200 euro en zeker geen full-lips onder de 500 euro!

Sommige mensen gaan met deze interessante waardevolle blog aan de slag gaan en luisteren naar het advies. Anderen zullen dit advies naast hun neer leggen. Aan jou de keuze tussen prijs/kwaliteit.

Een verwittigd persoon is dubbel zoveel waard. Want wij doen ook aan PMU en Tattoo removal met de soft brown behandeling en tevens laserbehandelnigen. Het kost je tweemaal zo veel om permanent make-up die verkeerd geplaatst is, te laten weghalen, dan het is geplaatst geweest door een professioneel met kennis van PMU. Bovendien heb je nadien nog de investering om jouw permanent make-up effectief goed te laten plaatsen.

Maak een afspraak en ontmoet de specialist persoonlijk voor een intakegespek, een consultatie voor eerlijk en grondig advies. En zijt zeker van hoogstaande kwaliteit! Ook op langere termijn.

Bel het nummer 02/899.91.88 / 03/231.53.97  of 0479/920.407 of vraag een afspraak aan via het contactformulier voor afspraken

Hopelijk tot weldra!

Permanent Perfection Team – Grand Master Permanent Make-up, Fernando Nascimento
Nationaal en Internationaal geschoold.
Website: www.permanent-perfection.com

 

 

  2 comments for “Opgelet! Je hebt 75% kans dat je bij een tattooeur terecht komt, i.p.v. een permanent make-up specialist. Het verschil tattoo en PMU.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: