Microblading is permanent make-up met mesjestechniek door Fernando Nascimento, instituut te Brussel en in de andere locaties

Microblading wenkbrauwen met mesjestechniek

Het is de laatste nieuwe permanent make-up techniek zonder de PMU machine, maar een manuele vorm van permanente make-up. Door middel van een mesje (blade) worden ultra fijne haartjes als het ware ingesneden,  tussen, onder & boven de bestaande wenkbrauwhaartjes. Dit alles resulteert in natuurlijke, mooi gevormde wenkbrauwen.

De aangebrachte haartjes zijn flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden.

microblading-pen

Microblade pen – Microblading – Mesjestechniek

Met Microblading wordt aangebracht door een fijn steriel blade / mesje in pen (voor eenmalig gebruik). Het pigment wordt in de bovenste laag van de lederhuid aangebracht in de vorm van haartjes. Haartje per haartje of dus ook Hairstrokes Microblading genoemd,

Resultaat: Wenkbrauwen die niet van echt te onderscheiden zijn!

Vandaar dat deze techniek niet enkel subliem is bij wenbrauwen van vrouwen, maar ook bij mannen, waar het top natuurlijk uitzien van de wenbrauwen wellicht minstens zo belangrijk is dan bij vrouwen. Een man wil zeker niet dat het erg opvalt.

Microbladingtechniek is wel tien keer zo gevoelig als hairstrokes plaatsen met de permanent make-up machine aan invloeden van buitenaf, waaronder zonlicht, natuurlijk vernieuwingsproces van de huid, water, sporten enz …  Het doet, de hairstrokes geplaatst met de mesjestechniek, tot drie keer sneller vervagen. Vandaar dat microblading elk jaar opnieuw moet geplaatst of serieus geretoucheerd moet worden.

Vaak is een totale nieuwe plaatsing noodzakelijk per jaar. Misschien het enige nadeel dat we kunnen noemen van microbladingtechniek, maar je krijgt er wel super flinterdunne, natuurlijke wenkbrauwen voor in de plaats.

Niet elke huid is geschikt voor de microblading techniek.

Een vette huid en/of grove porieen zorgen ervoor dat het pigment minder goed pakt. De fijne lijntjes kunnen uitvloeien met als gevolg dat de haartjes minder strak worden en in elkaar overlopen. Ook een rijpere/ dunnere huid is minder geschikt. 

 Wanneer kan het echt niet? :

– Zwangerschap

– Chronische Huidaandoeningen oa Psoriasis, eczeem

– Hemofilie (Stollingsproblemen)

– Slechte wondgenezing

– Imuunstoornissen omwille van het infectie- en ontstekingsgevaar.

– Diabetes / Suikerziekte (slechte wondgenezing, bloedingen)

– Hart en vaatafwijkingen.

– Gebruik van anti-stollingsmiddel of bloedverdunners.

Voor de behandeling:

Geen zonnebankbezoek of blootstelling aan de natuurlijke zon kort voor de behandeling. Een zongebruinde huid wordt niet behandeld. Plan je Permanente Make Up afspraak dan ook niet in voor een vakantie.

Tot 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken,  bloedverdunnende middelen innemen (zeker geen asprines of andere bloedverdunnende middelen)

Paracetamol mag wel ingenomen worden voor de behandeling.

Na de behandeling:

Na de behandeling zien de wenkbrauwen er ongeveer 10-15% dikker en 40% donkerder uit. Zwelling & roodheid kunnen voorkomen. Roodheid en zwelling is na enkele uurtjes reeds verdwenen. Na ongeveer 7 dagen zie je pas het uiteindelijke resultaat. Overtollig pigment komt van tussen de gepigmenteerde hairstrokes. Pas dan komen de bij getekende haartjes helemaal klaar en duidelijk zichtbaar.

Gedurende 5 dagen na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet nat worden. Voorzichtig met douchen en geen bezoek aan zwembad of sauna. Sporten best vermijden (zweten).

Meer details over de nazorg krijg je tijdens je behandeling in detail mee.

Na ongeveer 4 weken vind de eerste retouche plaats. Haartjes die verloren gegaan zijn tijdens het genezingsproces worden terug aangebracht. 

Uiteindelijk bieden we in totaal twee retouches aan, die in de prijs zijn inbegrepen, om jouw microblading wenkbrauwen echt perfect te hebben waar je een heel jaar geweldig mee zal schitteren. Een tweede retouche is uitzonderlijk in de branche, maar ons motto is, dat er geen enkel ontevreden klant mag rond lopen.

Vandaar besteden we graag nog een tweede retouche om het perfect te hebben. Vaak komt het voor dat bij de tweede retouche er niets meer moet bij geretoucheerd worden. Doch geeft dit een goed gevoel voor zowel jou als klant en ook voor de specialist die het nog een laatste keer heeft kunnen controleren.

Zie ook pagina wenkbrauwen schaduwtechniek en hairstrokes techniek met PMU machine

Bel gratis via het centraal nummer 0479/920.407 om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek of neem contact op via het contactformulier

voor-na-microblading

Resultaten met microblading – mesjestechniek

Permanent Perfection Instituut
International Master Permanent Make-up Artist
Fernando Nascimento

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: