Hoe wordt permanent make-up op een correcte manier geplaatst. Plaatsing plus twee retouches.

Permanent make-up kan enkel opbouwend behoorlijk vakkundig geplaatst worden!

Permanent make-up is een ambacht!

Personen die permanent make-up plaatsen en hier in een ‘Master Degree’ in hebben behaald, zijn kunstenaars te noemen. Vandaar ook de officiële benaming: “Master Permanent Make-up Artist”

Een stiel en een vak van deskundig handwerk. Het verschil met een kunstschilder, is dat een Permanent Make-up Artist op de huid van een persoon werkt. De huid in het gelaat is het meest delicate werk, maar ook de huid van schedel, tepelhof en andere plekken op het menselijk lichaam moeten met de grootste voorzichtigheid behandeld worden.

Een Master permanent make-up Artist, kan niet zomaar een nieuw doek nemen en opnieuw beginnen, wat een kunstschilder wel kan.

Vandaar dat de enige juiste manier om permanent make-up vakkundig te plaatsen in drie fases moet geschieden. Eigenlijk kunnen we zelfs spreken van vier stappen, als men het gratis & vrijbljivend intakegesprek apart rekent als een belangrijk onderdeel en stap van de permanent make-up behandeling.

Het is inderdaad een zeer belangrijk onderdeel, van alle te volgen stappen bij permanent make-up, dat eerst alles met de specialist, professioneel, grondig en deskundig wordt doorsproken met de persoon die de PMU-behandeling wil laten uitvoeren.

Vraag bij de prijsofferte na of deze vier fases effectief ook in de prijs zijn inbegrepen! Vaak maakt dat het grote verschil in de prijs, maar ook zeer zeker de kwaliteit en het eindresultaat van de permanent make-up plaatsing.

De vier opbouwende fases van een permanent make-up behandeling!

  • Het gratis & vrijblijvend intakegesprek
  • Plaatsing van de permanent make-up
  • Eerste retouche, een maand na de eerste plaatsing van de PMU
  • Tweede retouche, weer een maand na de eerste retouche

De werkwijze met permanent make-up behandeling en aldus plaatsing in vier fases, is buiten het:

  • vakmanschap van de specialist,
  • het gediplomeerd zijnde als Master Permanent Make-up Artist,
  • het professioneel apparatuur dat gebruikt wordt,
  • de investeringen in jaarlijkse bijscholingen en
  • het gebruik van hoogwaardig PMU-pigmenten, .

ook een belangrijk element die de prijszetting bepaalt van een correct uitgevoerde permanent make-up behandeling. Vandaar de grote prijsverschillen in de verschillende instituten en bij de verschillende PMU behandelaars, want vakkundige artiesten kunnen wij hen niet noemen die niet in drie/vier fases werken.

Het is vanzelfsprekend, dat een juiste permanent make-up behandeling in vier fase, duurder is dan iemand die permanent make-up in een keer probeert te plaatsen. In elke stap wordt ongeveer een uur uitgetrokken door de specialist voor de respectievelijke fase van de PMU-behandeling. Uitgezonderd eventueel voor fase 4. Lees hieronder verder …

Let op! Het in een keer proberen te plaatsen van permanent make-up behandeling, zijn spijtig genoeg praktijken die Masters in permanent make-up soms horen. Kostprijsbesparend voor de uitvoerder uiteraard,  maar onmogelijk dat permanent make-up in een keer plaatsen over kwaliteit kan handelen. Vaak is de PMU die op die manier gezet wordt dan ook vroegtijdig weer weg. Vroegtijdig vervagen en volledig verdwijnt.

Hieronder alles permanent make-up stappen op een rij:

Permanent Make-up Fase 1 – Intakegesprek!

Als je wil weten of permanente make up ook iets voor jou kan zijn? Wens je een stralende blik met sprekende wenkbrauwen, aangestipte eyeliner, fijn of iets dikker of een mooi lipcontour of full-lips?

Dan is fase 1 een gratis & vrijblijvend intakegesprek.

Met het intakegsprek, maakt de specialist ruim de tijd om jou een beeld te schetsen, hoe jouw permanente make up er gaat uitzien en krijg je alle professionele uitleg over de volgende procedures. De Master Permanent Make-up Artist legt jou haarfijn uit hoe en met welke kwalitatieve PMU-pigmenten hij werkt. Welke kleur of kleuren er bij jou passen. Hoe de vormgeving moet zijn. Bovendien wordt de permanent make-up plaatsing ook voorgetekend. Je krijgt kortom een perfect beeld hoe uw permanent make-up er uiteindelijk zal uitzien.

Fase 1, het intakegesprek en fase 2 ,de plaatsing horen meestal samen. Na een professionele deskundige en volledige uitleg in fase 1, gaat 97% van de mensen gelijk over tot de plaatsing. De toelichting die men krijgt, is geruststellend en meer dan voldoende om gelijk tot de PMU-behandeling over te gaan.

Voor fase 1 & 2 samen, moet men zeker rekening houden met een volledig uur als behandeling.
(full-lips twee uren)

Permanent Make-up Fase 2 – Permanent Make-up plaatsing/behandeling

Het plaatsen van de permanent make-up.

Is het nu uw ogen voor een eyeliner(s), uw wenkbrauwen of lippen die een permanent make-up behandeling gaan ondergaan, al deze behandelingen hebben gemeen dat dit opbouwend wordt verricht om de kwaliteit te garanderen. Met kwaliteit bedoelen we niet te licht, niet te donker, juiste vorm, voor langere termijn houdbaar en met andere woorden voor de vooropgestelde termijn blijvend voor de PMU begint te vervagen. enz …

Een belangrijk element om weten is dat permanent make-up juist na de plaatsing er ALTIJD donderder uitziet, dan uiteindelijk de kleur zal worden. Vandaar ook de opbouwende manier van werken. Na vier dagen zijn de kleine wondjes oogschijnlijk genezen. Na een week normaal helemaal. Na pas drie weken begint men de effectieve kleur te zien die overblijft na de eerste plaatsing.

Een eyeliner wordt bijvoorbeeld eerst dunner geplaatst en nadien bij de retouches verbeterd en eventueel dikker gemaakt naar de klant haar/zijn keuze. Van dun naar dik is perfect mogelijk. Van gelijk dik plaatsen en terug weer naar dunner, is onmogelijk. Dat wordt ook allemaal toegelicht bij het intake gesprek.

Afhankelijk van persoon tot persoon, verdwijnt een deel van de eerst geplaatste permanent make-up. Bij sommige personen is dat slechts 5% en heel uitzonderlijk bij sommigen niets,  bij andere kan dat zelfs tot 40% zijn. Geen paniek! Ook weer een bijkomende reden waarom perfect geplaatste permanent make-up in drie opbouwende fases moet verricht worden.

Het absorberen van de pigmenten door de huid is afwijkend bij verschillende huidtype, of door toch niet de volledige restricties van de nazorg en nabehandeling te volgen, het nemen van medicijnen, antibiotica, periode van de vrouw, beginnende zwangerschap waarvan men nog niet op de hoogte is en andere diverse oorzaken. Een Master Permanent Make-up Artist kan hier perfect mee omspringen.

Permanent Make-up Fase 3 – Permanent Make-up Retouche 1

Eerste retouche na de plaatsing van de permanent make-up behandeling. In deze fase worden de stukjes PMU-pigmenten die eventueel verdwenen zijn (lees: geabsorbeerd), terug bij gepigmenteerd en worden de stukken die nog mooi aanwezig zijn, geperfectioneerd.

Het is in deze stap dat er ook een ‘touch’ gegeven wordt aan de ‘voorziene duurtijd’  dat de permanent make-up behandeling perfect moet blijven staan.

Permanent Make-up Fase 4 – Permanent Make-up Retouche 2

Vaak te herleiden tot slechts een controle of alles perfect staat.

Doch ook in vele gevallen wordt door de specialist weer pigment bijplaatst. Met andere woorden, uiteraard weer een nieuwe naald en ongeveer een klein uur behandeling.

Vooral bij lipcountour en zeker bij Full-lips of volle lippen, is een tweede retouche bijna altijd noodzakelijk.

Een 3de of 4de retouche is zeer, zeer uitzonderlijk en komt met ander woorden heel zelden voor.
Enkel bijvoorbeeld bij personen met lichte diabetes (Bij zware diabetes is PMU sowieso uitgeloten), maar ook bij mensen die bloedverdunners nemen en deze behandeling niet tijdelijk kunnen opschorten en sommige andere medische redenen, komt het voor dat een derde en vierde retouche nodig is.

Als dit met een medische verklaring van de huisarts onderbouwd wordt, zal ook Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento geen extra kosten aanrekenen. Dit wordt uiteraard op voorhand tijdens het intakegesprek besproken en de persoon die de PMU behandeling laat uitvoeren, mag deze belangrijke medische informatie ook nooit achterhouden.

pmu eye lip wenkbrauwen

Boek een gratis intakegesprek om deze uw permanent make-up behandeling met de specialist, Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento te bespreken.

Hij maakt graag tijd om alles in detail eerst uit te leggen, om nadien een professonele deskundige plaatsing te verrichten.

Bel het nummer 03/231.53.97 of 0479/920.407 of vraag een afspraak aan bij de specialist via het contactformulier van de website www.permanent-perfection.com 

Tot weldra!

Permanent Perfection® Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: