Antwoorden op vele vragen over permanent make-up. Deel III, advies en extra informatie over PMU.

Veelgestelde vragen over permanent make-up! Info en advies. Veel informatie, antwoorden over PMU.

Is permanent make-up enkel voor vrouwen van toepassing of ook voor mannen?

Permanent make-up behandelingen zijn zeker niet alleen voor vrouwen van toepassing! Er zijn tal van PMU-behandelingen die zeker kunnen uitgevoerd worden bij mannen.

Zo bestaat er voor mannen en specifieke men-liner of guy-liner genoemd (menliner of guyliner). Een specifieke toepassing van eyeliners voor mannen, waar er niet gewerkt wordt met een volle dunne of dikke boven eyeliner, maar met een puntjes eyeliner of eyeliner van pigmentatie punten en dus ook puntjestechniek genoemd, Puntjes worden met een zekere afstand van elkaar geplaatst. Meestal enkel van toepassing voor een boven eyeliner bij mannen. In sommige gevallen kan ook een onder eyeliner op die manier bij mannen mooi zijn en niet te opvallend. Een geweldig permanent make-up techniek om het oog van de man meer uitgesproken te maken. Uiteindelijk dezelfde doelstelling als bij een vrouw, maar dan een enkel boven eyeliner en dus normaal geen onder eyeliner en met puntjes geplaatst i.p.v. een volledige dunne of dikke ooglijn.

Vergeet ook niet enkele medische pemanent make-up toepassingen of zeer specifieke deelspecialisaties van permanent make-up behandelingen die ook voor mannen of zelfs specifiek voor mannen ontwikkeld zijn.

Denk aan schedelpigmentatie of ook mirco haarpigmentatie genoemd en ook tricopigmentatie.
Een techniek waar men een volledig kaal hoofd mee kan behandelen. Een toepassing van haarsimulatie, waarmee haarstoppeltjes worden gesimuleerd. Met deze PMU-methode van haarstoppeltjes-simulatie, ben je niet meer volledig kaalhoofdig (kaal hoofd, kale hoofdhuid).

Bijvoorbeeld deze man hieronder, zou er helemaal anders uitzien, mocht hij volledig kaal zijn. Met de haarstoppeltjes te simuleren, ziet hij er een stuk mannelijker uit. Ook de leger coup of military look genoemd.

Haarstoppeltjes of volledig kaal, kan voor sommige mannen echt een wereld van verschil maken. Sommige mannen vinden een kaal hoofd helemaal niet storend. Anderen sluiten zich helemaal af van hun sociaal leven omdat ze kaalhoofdig zijn.  Een bekend voorbeeld is acteur Vin Diesel, die ook een volledig gepigmeenteerde hoofdhuid heeft zoals hieronder de persoon op de foto.

bros

Met dezelfde techniek van schedelpigmenatie of micro haarpigmentatie, kan men ook aan de slag bij mannen voor schedelcamoulfage. Plaatselijk kalende plekken op het hoofd, kunnen hiermee gecamoufleerd worden. Denk aan kalende hoofdkruinen, maar ook andere kalende plekken op de hoofdhuid / schedel, waar men met de haarstoppeltjes simulatietechniek de kalende hoofdplekken kan verdoezelen of zelfs volledig verbergen.

Tevens kale plekken door haaraandoeningen (huidaandoeningen), haarziekten of hoofdhuidziekten, zoals onder andere Alopecia Areata of kaalhoofdigheid na een chemokuur behandeling bij mannen, zijn zeker ook toepassingen waar permanent make-up in aanmerking voor komt en een ideale oplossing kan bieden.

cam alopecia areata hoofd

 

 

 

 


Mannen vallen dus zeker niet buiten de categorie van permanent make-up behandelingen.

Benevens de menliner of guyliner, kunnen ook de wenkbrauwen weer gereconstrueerd worden of geperfectioneerd . Met ander woorden is de hairstrokes permanent make-up  3D/4D techniek, voor mannelijke wenkbrauwen zeker ook een PMU behandeling voor die voor heren van toepassing is.

Maar denk ook aan littekencamouflage van een litteken veroorzaakt door haarimplantatie. Een litteken op de lippen en dus lipcorrectie bij een hazelip bijvoorbeeld of andere lipafwijkingen. Tevens littekencamouflage van een hersenoperatie, waardoor er op het litteken op de schedel geen haar meer groeit en hier de schedelcamouflagetechniek kan toepast worden  met permanent make-up.

Zelfs het esthetisch verschonen door betere inkleuring van mannelijke tepelhoven. De areola rond de tepel van de man, noemt men ook tepelhof. Zoals bij vrouwen, kan de tepelhof bij mannen ook verschillen van kleur per borst. Men kan deze verschonen en inkleuren zodat deze wel eenzelfde kleur bekomen. Een esthetische verschoning van de mannelijke tepelhof met ander woorden. Soms zijn tepelhoven ook iets te licht van kleur. Met permanent make-up kan je deze dan ook mooi bijkleuren.

Er bestaat spijtig genoeg ook borstkanker bij mannen en kan met permanent make-up de tepelhof na borstreconstructie en tepelhofreconstructie bij mannen ook terug ingekleurd worden met tepelhofpigmentatie wat een medische permanent make-up toepassing is van PMU-behandelingen.

Kortom kunnen we weldegelijk stellen dat permanent make-up niet alleen voor vrouwen van toepassing is, maar ook heel wat aanwending kent voor mannen.

Enkel lipcountour of full lips voor mannen is zowat het enige wat niet gangbaar is.

Ik ben rederlijk allergisch , moet er voor een PMU-behandeling een test gedaan worden ?

Allergische reacties op permanent make-up behandelingen, komen met de huidige hoogwaardige PMU-pigmenten bijna nooit meer voor. De nieuwe hoogwaardige en uiteraard ook een stuk duurdere permanent make-up pigmenten, zijn allen hypoallergeen.

In al de jaren, dat Fernando Nascimento, International Master Permanent Make-up Artist, PMU-behandelingen verricht, heeft hij nog nooit een allergische reactie gehad op de permanent make-up producten en pigmenten. Tenzij een keer een lichte reactie op de latex handschoenen, maar dus niet op de pigmenten of producten die hij gebruikt.

Het is vanzelfsprekend erg aangewezen dat je vermeldt hoog-allergisch te zijn of gevoelig voor allergieën in het algemeen. De specialist kan altijd makkelijk eerst een test uitvoeren of je eventueel allergisch zou reageren op de hoogwaardige kleurpigementen die hij gebruikt voor zijn permanent make-up behandelingen of niet. De is snel verricht en geeft na enkele dagen wachten het resultaat. De test op allergische reacties wordt meestal uitgevoerd op de pols.

Een klein beetje PMU kleurpigment wordt daar in de huid gepigmenteerd. Bij een allergische reactie ziet men vaak onmiddelijk een uitzonderlijke roodheid van de huid manifesteren. Indien niet direct, kan het ook na enkele uren of dagen opkomen. Vandaar wachten we graag enkele dagen af om allergische reacties helemaal uit te sluiten.

Indien je na een paar dagen geen allergische reactie vertoont, zal je meer dan waarschijnlijk geen allergiereactie opwekken. Uiteraard is dat nooit een volledige garantie op lange of zeer lange termijn, maar nogmaals. In onze jaren eraring hebben we dat nog niet gehad en ook niet bij collega Masters Permanent Make-up Artiesten die met dezelfde PMU-producten en pigmenten aan de slag zijn.

Bovendien werkt Permanent Perfection Instituut, 100% volgens alle hygienische voorschriften die opgelegd zijn om te mogen werken als permanent make-up deskundig expert.

Waarom zijn de prijzen van Permanente make-up overal zo verschillend ?

Permanente make-up is niet goedkoop, als je het echter op termijn bekijkt is het vaak minder duur dan je manicure of haarkapper. Hoeveel je voor een permanent make-up behandeling betaalt is vaak afhankelijk van:

 • De locatie waar de permanent make-up behandeling wordt uitgevoerd is zeker prijsbepalend. Een tatoeagesalon, kapsalon, schoonheidsinstituut of een instituut uitsluitend gespecialiseerd in permanent make-up behandelingen en/of een kliniek, maakt een groot prijsverschil, maar waarschijnlijk ook een groot kwaliteitsverschil.
 • Krijg je de garantie dat alle nabehandelingen inbegrepen zijn tot je tevreden bent met het resultaat? Vraag zeker na of er een tot meerdere retouches inbegrepen zijn in de prijs. PMU is opbouwend werk en kan onmogelijk in een keer goed geplaatst worden. Vaak rekent men nadien dan een bedrag aan per nabehandeling waardoor het de uiteindelijke volledige plaatsing duurder uitkomt dan bij een specialist die met een eerlijke totaalprijs werkt. Een behandeling waar u achteraf niet tevreden van bent komt je vaak veel duurder te staan om het weer te corrigeren, als het al te corrigeren valt. Soms komt daar zelfs een laserbehandeling aan de pas,  voor je weer bij de juiste specialist de PMU-behandeling kan laten uitvoeren.
 • Wie plaatst de permanent make-up behandling? Wellicht nog de meest bepalende factor van de prijs. Heb je te maken met een Master Permanent Make-up Artist en dus een deskundig expert, specialist die uitsluitend gespecialiseerd is in het verrichten van permanent make-up behandelingen of niet?
 • Welke pigmenten worden er gebruikt? Hoogwaardige permanent make-up kleurpigmenten zijn gewoon duur in aankoop. Kwaliteit betaal je altijd! Laat je niet verrassen met tatoeagepigmenten die veel goekoper zijn en bovendien na een aantal maanden nog verkleuren bij gebruik in het gelaat naar petrol grijs of zelfs rood.  Vraag weldegelijk na of het handelt over pigmenten voor PMU-behandelingen!
 • Investeringen in hoogstaande permanent make-up apparatuur en het continu volgen van up-to-date cursussen om op de hoogte te blijven van de allernieuwste PMU-technieken is ook zeer prijsbepalend. Permanent make-up bestaat ondertussen 20 jaar, maar is nu totaal niet meer te vergelijken in werkmethoden en technieken van de beginjaren  van PMU. Zeker geen vergelijk meer in producten die vroeger en nu gebruikt worden. Alles is nu vele geavanceerder en daar moet een specialist, deskunig expert of aldus Master in Permanent Make-up Artist, jaarlijks heel veel in investeren om de beste resultaten te blijven boeken en zich te onderscheiden van alle andere instituten die pemanent make-up behandelingen aanbieden en personen die permanent make-up behandelingen uitvoeren.

Een goede permanente make-up specialist zal aanzienlijke investeringen doen betreffende apparatuur, pigmenten en bijscholingen om jou van de beste kwaliteit te voorzien. Dit wordt uiteraard in de prijs verrekend. Je zal dan wellicht niet de goedkoopste behandeling hebben maar wel de beste. Het gaat tenslotte over jouw gelaat en  hoe je er uiteindelijk uitziet !

Goede resultaten leiden tot goede mond-aan mondreclame en een degelijke specialist hoeft dan ook niet onder de prijs te werken om klanten te vergaren. Dat doet een chirurg ook niet. Als iemand regelmatig acties of promoties moet doen of probeert de goedkoopste te zijn, dien je zich waarschijnlijk af te vragen …Waarom ?

Hoelang blijft permanent make-up zitten?

Hoe lang permanent make-up blijft zitten is afhankelijk van:

 • huid tot huid van de persoon.
 • De plaats waar permanent make-up wordt geplaatst. Wenkbrauwen, eyeliners of lippen, schedelpigmentatie of tepelhofpigementatie bijvoorbeeld.
 • Tevens hoe de persoon zich verzorgt en/of zich blootstelt aan de natuurlijke elementen die een invloed hebben op de duur van permanent make-up behoud zoals UVA- UVB stralen (daglicht/zon) en andere weerfactoren, maar ook zonnebank, peelings, veel of weinig extra aanbrengen van traditionele make-up of niet.
 • enz …

Gemiddeld blijft een permanent make-up behandeling een 2 jaar goed zitten voor het begint te vervagen.

 • Wenkbrauwen: 1 tot 1,5 jaar
  ( techniek met hairstrokes wenkbrauwen  8 maanden tot een jaar)
 • Eyeliners: 3 tot 5 jaar
 • Lippen: 1 tot 2 jaar
 • Tepelhofpigmentatie: 3 tot 5 jaar
 • Schedelpigmentatie: 5 tot 10 jaar

Het pigment vervaagt altijd tot het zelfs volledig verdwijnt als het handelt over pigementen voor permanent make-up en niet over tatoeagepigmenten, die NIET mogen gebruikt worden in het gelaat!  Om het behoudt van PMU te verlengen, is het belangrijk om dagelijks een beschermingsfactor te gebruiken en in de zomer maanden een hoge factor aan te brengen. Zo bescherm je niet alleen de kleur van uw permanent make-up beter tegen vervagen, maar ook uw huid optimaal!

Ideaal is uw permanent make-up behandeling te laten plaatsen bij een Master Permanent Make-up Artist, een specialist in PMU-behandelingen, die jou een jaarlijkse retouche aanbiedt aan een lagere prijs. Bijvoorbeeld aan 50% van de oorspronkelijke prijs.

Zo kan je er voor zorgen dat je jaar in, jaar uit met perfecte permanent make-up wenkbrauwen, lippen of eyeliner kan buiten komen. Permanent Perfection is dan ook een doordacht gekozen naam van het instituut van International Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento, die dergelijke jaarlijkse update retouches aanbiedt aan de helft van de prijs.

Is de werking van permanent make-up hygiënisch. Zijn de naalden steriel en hygiënisch?

Alle vakkundige permanent make-up specialisten, werken op een zeer deskundige wijze en hygiëne is les nummer een voor permanent make-up behandelingen. Zowel de ruimte waarin de PMU behandelingen worden uitgevoerd, moeten voldoen aan strenge hygiënische richtlijnen. Uiteraard wordt bij elke behandeling nieuwe steriele naalden gebruikt om steriliteit en hygiëne te garanderen.

De naald wordt in het bijzijn van de klant uit de verpakking gehaald, welke na gebruik vernietigd wordt en gedeponeerd in een speciaal voorziene container. Ook voor de retouches wordt er opnieuw gestart zoals bij de eerste behandeling met nieuwe naalden en materialen.

Het is ook verplicht om als specialist in permanent make-up plaatsingen om latex handschoenen te dragen. Mocht om een of andere reden de handschoen beschadigd geraken, wordt onmiddellijk de oude handschoenen vervangen door nieuwe en wordt tussendoor ook eerst weer de handen nogmaals gereinigd met speciaal daarvoor voorziene desinfecterende producten. Permanent Perfection, Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento, werkt strikt volgens de hygiënische normen.

Nu nog of al  meerdere vragen die nog niet benantwoord zijn? Aarzel niet ons Gratis Groen Infolijn te bellen! Bel 0800/82.918 en stel al jouw vragen.

Wil je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de specialist? Bel dan 03/231.53.97 of 0479/920.407 en maak een reservatie voor een gratis intakegesprek of behandeling. Voor een behandeling wordt er eigenlijk altijd een intakegesprek voorzien en kan je de plaatsing van jouw welverdiende permanent*make-up gelijk laten plaatsen.

Of vraag een afspraak aan via dit contactformulier! Wij bellen jou zo vlug mogelijk op om een afspraak in te boeken.

FAQ PMU

Fernando Nascimento
International Master Permanent Make-up Artist
Professioneel deskundig expert in exclusief Permanent Make-up behandelingen van:

 • Eyeliners, Wenkbrauwen, Lippen,
 • Deelspecialisaties medische permanent make-up:
  • Schedelpigmentatie/Tricopigmentatie/Micro Haarpigmentatie
  • Schedelcamouflage
  • Tepelhofpigmentatie
  • Littekencamouflages

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: