Vragen en antwoorden over permanent make-up. Deel II, veel extra informatie, advies over PMU.

Veelgestelde vragen over permanent make-up! Info en advies. Veel informatie, antwoorden over PMU

Ik heb diabetes , kan ik permanent make-up laten plaatsen?

Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist, specialist in permanent make-up behandeling en deskundig expert in het vak met jarenlang ervaring, plaatst uit veiligheid bij een persoon met diabetes, nooit permanente make up. Zeker niet bij ernstige diabetes of mensen met suikerziekte die dagelijks of verschillende keren per dag insuline moeten injecteren. De huid geneest vaak heel  slecht, met tevens een heel grote kans op kleurverschillen. De kans door het niet goed helen van de huid op een infectie is ook groot.

Bij mensen die een lichte vorm van diabetes hebben, is er meestal geen probleem. De specialist raadt voor mensen met suikerziekte, diabetes, altijd aan om de permanent make-up behandeling eerst te bespreken met de huisarts of de behandelende arts, om dan wel of niet over te gaan tot een permanent make-up behandling. Doch blijft het plaatsen van permanent make-up echter wel volledig voor eigen risico.

Voor het plaatsen van een eyeliner is er echter helemaal geen probleem bij mensen met diabetes. Hoe erg de graad van de suikerziekte ook is. Wenkbrauwen plaatsen en zeker lippen met lipcontouren en in alle geval full-lips zijn ten sterkste af te raden, tenzij de behandelende arts hier eventueel anders zou over beslissen. We rekenen dan ook op een document die een schriftelijke toelating garandeert van de respectievelijke behandelende arts.

Ik neem medicijnen , kan dat samen met permanente make up ?

Meld in ieder geval steeds vooraf aan de specialist in permanent make-up behandelingen, welke medicijnen je moet nemen. Zeker als die over medicijnen handelt voor zeer specifieke behandelingen.

Mensen die in behandeling zijn voor kanker met chemo, moeten hun permanent make-up behandeling echt uitstellen tot dat de chemotherapie is gestopt. Enkele maanden na het beëindiging van de therapie, moet het immuunsysteem zich ook nog even herstellen en normaliseren, alsook de huid: Pas dan kan de permanente make-up behandling worden uitgevoerd.  Dit is onder andere van toepassing bij tepelhofpigmentatie van de gereconstrueerde tepelhof na borst- en tepelreconstructie. Het opnieuw inleuren van de tepel en tepelhof, kan dan pas gestart worden en slagen op een schitterend resultaat.

Let ook bij het nemen van bloedverdunners. Dit ten alle tijden melden en eventueel vragen aan de huisarts of behandelende arts of het nemen van de bloedverdunners een aantal dagen voor en na de permanent make-up behandeling mogen gestaakt worden. Teveel bloedingen tijdens het plaatsen van permanent make-up staat het bekomen van een perfect resultaat in de weg.

Een permanente make-up behandeling vlak voor een oog- of face-lift ?

Indien je plastische chirurgie overweegt, is het altijd beter dat je deze platische chirurgische ingreep eerst laat uitvoeren, alvorens je de permanent make-up behandling laat verrichten. De heelkundige ingreep voor een oog- of facelift, kan de plaats waar de permanent make-up eerder is aangebracht veranderen waardoor de eyeliner, wenkbrauwen of lippen niet meer op de juiste plaats zichtbaar zijn. Men kan eventueel veel corrigeren, maar voorkomen is in dit geval ook beter dan genezen.

Hoe lang duurt een permanente make-up behandeling ?

Een permanente make-up behandeling moet in alle rust kunnen geschieden. Vandaar dat het belangrijk is om er voldoende tijd voor uit te trekken. Elke permanent make-up behandling kent sowieso vooraf een grondig intakegesprek om de plaatsing en het uitvoeren ervan te bespreken met de specialist. Voor wenbrauwen, eyeliners, lipcontour en liplijntjes, wordt een uur voorzien. Ook voor de retouches voorziet de specialist een uur. Inclusief de tijd voor de voorbereidingen met anesthesiecrème, plaatsing en nabehandeling. Voor het plaatsen van full-lips en zeker full-lips in combinatie met constrasterende lipcontour, worden sowieso twee uren uitgetrokken.

Ook voor tepelhofpigmentatie, micro haarpigmentatie, schedelcamouflage en littekencamouflage is normaal een uur voorzien, tenzij de deskundig expert in deze medische permanent make-up specilisatie, Fernando Nascimento voor heel soortelijke behandelingen meer tijd nodig acht. Dit wordt steeds bepaalt bij het intakegrek en bij het boeken van deze medische permanent make-up behandelingen.

Mag ik de eerste dagen na de permanent make-up behandeling make-up aanbrengen ?

De eerste vier dagen na de plaatsing van een permanent make-up behandeling, zijn er tal van restricties die je echt beter niet doet om de PMU-behandling 100% te laten slagen. Permanent mak-up behandling is niet echt goedkoop: Je bespraart er wel een grote som geld mee uit, daar je nadien geen traditionele dure make-up meer moet gebruiken en aldus ook niet aanschaffen, maar op de net behandelde delen mag je geen make-up aangebracht worden gedurende een volledige week.

De eerst reden is omdat traditonele make-up kleurstoffen bevatten die de kleur van uw pigmentatie beinvloeden  en indien deze  in de geprikte huid dringen, kan dit zeer nefaste gevolgen hebben. Vooral bij lipbehandelingen met permanent make-up.

Een tweede nog gelangrijkere reden is, dat reeds gebruikte make-up bacterien bevatten die een ontsteking kunnen veroorzaken. Bovendien moet je die make-up er weer afwrijven, meestal nog met een hulpproduct waardoor het risico heel groot wordt dat een deel het pigment uit je huid wordt gehaald .

Vandaar geen traditionele make-up gebruiken binnen de week na een permanente make-up behandeling. Nadien kan traditionele make-up handig zijn voor eventueel plaatsen bij te maquilleren waar de huid na de eerste plaatsing wat PMU-pigment heeft geabsorbeerd tot de volgende behandelingen met de retouches is uitgevoerd. Uiteraard is dat na de twee retouches niet meer nodig en moet de permanent make-up er voor een aantal jaren perfect staan.

Traditionele make-up kan dan eventueel nog gebruikt worden om bijvoorbeeld lippen eens een andere kleur te geven voor een speciale gelegenheid of een oogwing te vergroten bij een eyeliner.

Wanneer zie ik het uiteindelijke resultaat van de permanente make up behandeling?

Je moet rekenen dat je na ongeveer 3 weken kan  inschatten wat er uiteindelijk van je behandeling overblijft en hoe de kleur definitief gaat zijn. Vlak na de permanent make-up  behandeling lijkt je kleur veel donkerder dan hoe het er uiteindelijk zal uitzien. Dat is iets om heel erg van bewust te zijn en waar heel veel mensen toch van schrikken, net na de PMU-behandeling.

Vertrouw op de Master Permanent Make-up Artist en specialist, deskundig expert is echt het aller belangrijkste. Vaak krijg je bij het thuiskomen eventueel zeer negatieve opmerkingen over de donkere kleur. Wacht dus met een gerust hart drie weken af en vervolgens kan je beter oordelen of laten beoordelen door familieleden, partner of vrienden.

Soms lijkt het de eerste uren zelfs of je permanente make-up niet helemaal gelijk staat. Hou daar rekening mee! Dit komt meestal omdat de huid aan een kant een beetje meer gespannen staat dan aan de andere kant. Dit trekt uiteraard vanzelf weer bij. Bovendien dienen de retouches niet enkel om licht verdwenen PMU kleurpigment weer aan te brengen en beter te fixeren, maar ook om die kleine correcties uit te voeren waar nodig.

Het komt ook wel eens en dit vooral bij lippen, wanneer de vliesjes en korstjes verdwijnen, het lijkt of al het pigment verdwenen is, meestal komt het weer te voorschijn na een tiental dagen. Over reageer zeker niet te snel. Je kan uiteraard altijd contact opnemen met de specialist om het na te vragen en eventueel zelfs een foto door te sturen naar het mailadres: info@permanent-perfection.com . De specialist begint ook nooit vroeger dan een maand na de PMU-behandeling met een retouche!!!

Ernstig verdwijnen of aldus absorberen van pigmentatie van een permanent make-up behandeling, komt haast niet voor. Enkel bij het niet naleven van de nazorg en dus nabehandeling van de permanent make-up, door bijvoorbeeld intensief te gaan sporten, douchen, warm/heet bad nemen, sauna, baden en ook soms in het geval van het nemen van antibiotica medicatie, menstruatiecyclus en aldus bepaalde periodes van de vrouw.

Weet dat de retouches na een permanente make-up behandeling er zijn om uw permanent make-up perfect te plaatsen en blijvend mooi te zetten voor een aantal jaar. Retouches dienen NIET om permanent make-up dat verdwenen is te corrigeren, door het niet nageleven van de nazorgvoorschriften en PMU-nabehandeling.

Waarom is er na de eerste permanente make-up behandeling nog nabehandeling(en) nodig?

Alles hangt hier ook af van persoon tot persoon. Er hangt heel veel af van je huid . Plaatsen van een permanent make-up toepassing in het gelaat, tepelhof of schedel in een keer, is onmogelijk en kan ook niet veilig zijn.

Mocht iemand dat proberen, kan de huid gaan overreageren. Permanent make-up plaatsen om een juiste en deskundige manier is opbouwend werken. Als een behandelaar de plaatsing forceert, ben je vast en zeker de eerste dagen niet meer toonbaar en lijdt je heel veel pijn. Permanent make-up behandeling moet zo goed als pijnloos verlopen.

Permanente make-up technieken zijjn in dit opzicht totaal anders dan tatoeage technieken. Met permanent make-up toepassingen, werken ze in het opperste gedeelte van de lederhuid( niet de opperhuid, maar het middenste gedeelte) om zachte natuurlijk ogende resultaten te bekomen. Daar zijn de lymfe ook het meest aanwezig.  Dit lymfesysteem probeert de huid te beschermen door vreemde stoffen af te voeren en zelfs af te stoten.

Bij tatoeage moet men net iets dieper om een mooi resultaat te bekomen voor tatoeagetoepassingen. De huid is op het lichaam ook iets dikker dan in het gelaat. Er komt bij tatoeage meer pigment ( in een grotere diepte ) in de huid. Het lymfesysteem maakt daar minder kans om de tatoeagepigmenten  weer af te voeren. In het gelaat zijn de lymfen bovendien sneller actief dan op het lichaam. Daar waar bij een tatoeage alles meestal staat van de eerst prik, wordt het bij permanente make-up dus een stuk moeilijker. Vandaar hebben we tot twee retouches nodig om permanent make-up behandelingen correct te plaatsen.

Een Master Permanent Make-up Artist of met andere woorden een deskundig expert in het plaatsen van permanent make-up zal altijd in drie stappen de permanent make-up verrichten. Eerst plaatsing, maand later eerste retouche en nog een maand later tweede retouche. Vandaar dat het ook belangrijk is te weten dat in de prijs alles inclusief is. Daarom is een juiste prijs van een permanent make-up behandeling ook duurder, daar de specialist minstens drie volle uren moet uittrekken om een perfecte permanent make-up behandeling toe te passen.

Pigmenten voor tatoeage zijn ook totaal verschillend dan pigmenten voor permanent make-up behandelingen. Tatoeagepigmenten mogen NIET in het gelaat gebruikt worden. Ze zijn daar te minderwaardig voor, verkleuren naar petrol grijs of zelfs rood. Vandaar zijn kleurpigmenten voor permanent make-up toepassingen ook veel duurder en aldus de PMU-behandeling ook.

Een tweede reden waarom een nabehandeling nodig is, is dat deze nodig zijn om een natuurlijk resultaat te bekomen dat niet te onderscheiden is van de natuurlijke wenkbrauw bijvoorbeeld. Het neemt tijd en vakmanschap om een ultieme permanent make-up behandeling uit te voeren.

Te vaak wordt er door minder goede collega’s, als we het zo diplomatisch mogen uitdrukken,  een tint donkerder genomen, omdat het pigment verlicht na de genezing, om op die mannier in een keer een wenkbrauw of eyeliner te zetten. Gegarandeerd is dat niet mooi. Een persoon die werkt met de drievoudige methode, plaatsing en daarna twee retouches, wijst op een persoon met een deskundige expertise in het plaatsen van een permanent make-up behandelingen met passie en kennis van zaken.

Nu nog of al  meerdere vragen die nog niet benantwoord zijn? Aarzel niet ons Gratis Groen Infolijn te bellen! Bel 0800/82.918 en stel al jouw vragen.

Wil je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de specialist? Bel dan 03/231.53.97 of 0479/920.407 en maak een reservatie voor een gratis intakegesprek of behandeling. Voor een behandeling wordt er eigenlijk altijd een intakegesprek voorzien en kan je de plaatsing van jouw welverdiende permanent*make-up gelijk laten plaatsen.

Of vraag een afspraak aan via dit contactformulier! Wij bellen jou zo vlug mogelijk op om een afspraak in te boeken.

Banner Permanent Perfection

Fernando Nascimento
International Master Permanent Make-up Artist
Professioneel deskundig expert in exclusief Permanent Make-up behandelingen van:

  • Eyeliners, Wenkbrauwen, Lippen,
  • Deelspecialisaties medische permanent make-up:
    • Schedelpigmentatie/Tricopigmentatie/Micro Haarpigmentatie
    • Schedelcamouflage
    • Tepelhofpigmentatie
    • Littekencamouflages

FAQ PMU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: