Veelgestelde vragen over permanent make-up! Info en advies. Veel informatie, antwoorden over PMU.

Veegestelde vragen over permanent make-up

Waarschijnlijk heb je heel wat vragen. Algemene informatie die je wil weten zoals onder andere, ” Doet permanent make up plaatsen pijn?” Of meer specifieke vragen omdat je bijvoorbeeld zeer gevoelige ogen hebt of medicijnen moet nemen.

We sommen voor jou al een hele lijst op in deze blog over vaak voorkomende vragen over permanent make-up behandelingen. Bekijk deze grondig! Als er dan verder nog vragen zijn? Kan je bellen naar ons Gratis Groen Nummer 08002/82.918 om een antwoord op uw vraag te krijgen dat nog niet beantwoord is in deze blogpagina.

Deze pagina bevat nuttige informatie waarop je moet letten voor je naar een PMU-behandeling komt, maar ook waarmee je rekening dient te houden na de permanent make-up behandeling.

Waar moet ik op letten vooraleer ik voor een permanente make-up behandeling kom?

 • Drink a.u.b. 24 uur en liefst 48 uur voor de permanent make up  behandeling geen alcohol. Het verhoogt de gevoeligheid van de huid en ook de doorbloeding ervan. Ook al is het maar een glas, waardoor de PMU-behandeling onaangenamer kan worden. Bovendien kan het zijn dat het kleurpigment door de bloeding minder goed gefixeerd geraakt.
 • Probeer de dag van de permanent make-up behandeling ook het drinken van koffie te beperken of liefst te vermijden. Koffie, energiedranken zoals onder andere Red Bull, maar ook thermo thee,  werkt oppeppend en kan de werking van verdovende anesthesiecrèmes verminderen.
 • Neem minstens 24 uur en ook weer liefst 48 uur voor de permanent make-up  behandeling geen aspirine nemen.  Andere pijnstillers die geen aspirine bevatten zoals Perdolan, Dafalgan, Paracetamol, en dergelijke zijn echter geen probleem.
 • Kom liefst gemaquilleerd zoals je normaal doet. Het helpt de specialist om in te schatten wat uw persoonlijke gewoontes en wensen zijn. Natuurlijk geen verplichting, maar wel een goed advies.
 • Neem eventueel eigen maquillage potloden of lipsticks mee die je vaak gebruikt .
 • De specialist stelt je meteen gerust bij het binnen komen van zijn cabinet, maar probeer je zoveel mogelijk te ontspannen, stress bevordert de aanmaak van adrenaline en maakt de behandeling er niet aangenamer op.
 • Vertrouw op uw permanent make up Artist als een echte deskundige specialist en expert. Specialist, Fernando Nascimento is een Master in Permanent Make-up Artist en aldus een deskundig expert die exclusief, dag in, dag uit en het hele jaar door, permanent make-up behandelingen uitvoert. In al die jaren is er nog geen enkele klant met een accidentje naar huis moeten terug keren. Hij stelt jou snel op uw gemak.

Ik neem bloedverdunners. Vormen permanent make-up behandelingen dan een probleem?

Hoe dunner het bloed , hoe meer kans je hebt op lichte bloedingen tijdens een permanent make-up behandeling. Het kan als dusdanig het gevolg hebben dat een deel van de ingebrachte pigmentkleuren er weer uitbloeden. Uitvloeien. Indien  je om medische redenen dagelijks bloedverdunners moet nemen, kan je best informeren bij uw arts of je er een paar dagen voor de permanent make-up behandeling mag mee stoppen. Indien je de behandeling met bloedverdunners helemaal niet mag stopzetten, is dit echter geen onoverkomelijk probleem.

Gelieve het wel ten stelligste te vermelden aan de specialist, Fernando. Hij zal hiermee zo goed als mogelijk rekening houden. Vermoedelijk zal je in plaats van 2 retouches, die in de prijs inbegrepen zijn, een of twee permanent make-up retouches meer nodig hebben. Indien het om medische redenen echt niet mogelijk is om de bloedverdunners een paar dagen niet in te nemen, zal de specialist geen extra kosten aanrekenen voor de extra retouches die eventueel nodig zijn. Gelieve uw huisarts of behandelende arts hiervoor een verklaring te laten schrijven. Stop echter nooit met uw medicatie  zonder uw arts te raadplegen.

Doet een permanente make-up behandeling pijn? Kan het volledig pijnloos?

De nieuwe permanent make-up behandelingstechnieken,  kunnen we echt niet als pijnlijk aanschouwen. Het wel of niet pijn ervaren bij een permanent make-up behandeling hangt enorm veel af van de persoon, de specialist die de PMU-behandeling uitvoert. Bovendien heeft Fernando Nascimento, samen met een bevriend specialist,  apotheker een eigen  (anesthesie) verdovingscrème laten ontwikkelen, die het krachtigste werkt binnen de wettelijke regels en de veiligheidsnormen die er bestaan.

Het hangt ook een stuk van je huidtype af. De ene huid reageert totaal niet en de andere huid wordt bij het minste geprikkeld. Het verschil in gevoeligheid kan je ook vergelijken met het laten epileren van jouw wenkbrauwen. De ene persoon ligt daar ontspannen bij, de andere vindt het een zeer onprettige gewaarwording.

Hoe kan je het gevoel dan wel ervaren ? Hooguit voel je wat gekriebel door de trillingen van de permanent make-up pen en het apparaat. Bij het behandelen van de wenkbrauwen naar het midden toe, krijgen sommige mensen een niesbui daar de sinuslijn geprikkeld wordt.

Ik heb regelmatig een koortslip of herpeslip. Kan ik mijn lippen laten behandelen?

Meldt bij het intakegesprek of nog beter voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van lipcontour met permanent make-up behandeling en zeker voor volle lippen, full lips, of je soms of vaak of zelfs heel vaak last hebt van een koortslip. (Herpes Simplex Lahiales). Komt ongeveer bij een kwart van de bevolking voor.

Verzwijg deze onschuldige aandoening echt niet. Indien je vaak of soms last hebt van een koortslip en er wordt zonder vooraf dit te behandelen met acciclovir tabletten zoals Zovirax of Zelitrex, is het risico groot dat je lippen als het ware ontploffen. Als het ware! We drukken het expliciet op deze manier uit, zodat je niet de neiging hebt om het soms of vaak hebben van koortslippen niet te vermelden.

Men dient een kuur voor aanvang van de permanent make-up behandeling te beginnen. Afhankelijk van hoe vaak je koortslippen hebt, is voor de duur van behandeling bepalend. Dat bespreek je het best met de huisarts die ook de acciclovirtabletten moet voorschrijven.

De regel is vrij eenvoudig. Iemand die al vaker dan zes keer een koortslip heeft gehad, raden wij aan  de acciclovirtabletten te nemen gedurende een maand met twee tabletten per dag. Iemand die veel minder aantal keer last heeft van een koortslip kan het beperken en herleiden tot een behandeling van zeven dagen of nog iets korter zoals op de bijsluiter van Zelitrex beschreven is.

Ik heb enorm gevoelige ogen. Is permanente make-up voor mij wel aan te raden?

Een eyeliner of ooglijntje plaatsen bij gevoelig ogen is helemaal geen probleem. Fernando Nascimento heeft als specialist, gedurende zijn jarenlange ervaring echt wel alle mensen op zijn PMU-behandelingsstoel gehad met de meest gevoelige ogen die er bestaan!

Vaak wordt  het door artsen zelfs aangeraden aan mensen met gevoelige ogen die traditionele make-up moeilijk verdragen, om geen gewone maquillage meer te gebruiken en definitief te kiezen voor permanente make-up als ideale oplossing.

Klassieke make-up kan constant geirriteerde ogen veroorzaken. De maquillage kan bij vele omstandigheden in uw ogen lopen, waardoor ze erg beginnen tranen. Na enkele uren lijkt het dan of je nooit make-up aangebracht hebt. Je loopt dan de hele dag rond met rode ogen. Met permanent make-up heb je dat probleem NOOIT meer. Permanent make-up, blijft de hele dag en nacht  perfect zitten en je ogen blijven helder. Ook tijdens het sporten, zonnebaden, sauna en ander lekker ontspannende activiteiten waar je toch wel duchtig kan transpireren. Een echt vrij gevoel!

Sommige ogen tranen iets meer dan andere ogen bij het plaatsen van een eyeliner. Hierdoor kan het zijn dat er iets meer pmu-pigment terug uitloopt. Je hoeft je geen zorgen te maken. Heel kleine stukjes die hierdoor eventueel verdwijnen van uw eyeliner (oogcontour of ooglijntje), worden weer bijgeplaatst tijdens de eerste en tweede retouche. Vandaar werkt Fernando Nascimento als deskundige met permanent make-up behandelingen, waarin steeds twee retouches inbegrepen in de prijs zijn! Goede permanent make-up plaatsen, kan alleen opbouwend!

Ook bij het iets minder goed zien of bijziend zijn, wordt het werken met traditonele make-up een hele opgave. Een perfecte eyeliner tekenen wanneer je perfect goed ziet, is al een hele kunst. Met permanent make-up behandeling, heb je steeds uw perfecte eyeliner staan. Nooit meer stress en altijd stralen.

Ik ben zwanger,  kan ik  permanent make up plaatsen nu laten plaatsen?

De huidige gebruikte hoogwaardige pigementen en producten bij permanent make-up behandelingen die tegenwoordig voorradig zijn, zijn in principe niet schadelijk voor uw baby. Toch wordt er aangeraden om tijdens de zwangerschap geen pigmentatie en aldus geen permanent make-up behandelingen te laten uitvoeren. De reden is heel logisch.  Het lichaam van een zwangere vrouw is in een verhoogde staat van allertheid. Het betekent dat het lichaam elke poging om een vreemde stof , hoe oppervlakkig ook in het lichaam te brengen zal proberen af te wenden door een heel sterk werkend immuunstysteem, afweersysteen.  Wacht daarom liever tot na de zwangerschap en ook het geven van borstvoeding . Permanent make-up behandeling is aldus een ideaal cadeau voor na uw zwangerschapsperiode!

Ik weet dat ik erg allergisch ben. Moet er vooraf een test gedaan worden?

Het is altijd verstandig om te vermelden dat je erg allergisch bent. De hoogwaardige permanent make-up pigmenten van deze tijd en waar Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento mee werkt, zijn hypoallergeen.

Allergische reacties komen haast nooit voor. Twijfel je toch, dan kan de permanent make-up specialist een test uitvoeren, die per direct uitwijst of je allergisch bent voor de pmu-pigmenten of niet.  Een allergie op latexhandschoenen die gebruikt worden tijdens een permanent make-up behandeling, komt zelfs eerder voor. Daarom is het ook belangrijk dat je alle stoffen waavoor u allergisch bent vooraf meldt .

Hoogwaardige PMU-kleurpigmenten die geen allergie uitlokken zijn uiteraard ook een stuk duurder.

Kan permanente make up vlak voor een oog- of face-lift ?

Als je een plastische chirurgie overweegt, kan je dit het best eerst laten uitvoeren alvorens je permanente make up laat plaatsen. Op die manier ben je zeker dat de pmu op de juiste plaats komt. Het is met andere woorden ten stelligste af te raden om een eyeliner, wenkbrauwen, lipcontour of full lips te laten plaatsen voordat er nog een oog- of andere facelift moet uitgevoerd worden.

Ik heb rimpeltjes op de bovenlip, is een lipcontour met permanent make-up wel mooi ?

Door een lipliner te laten pigmenteren met de permanent make-up technieken,  zullen uw liplijntjes vaak minder opvallen en minder zichtbaar zijn. En plus zal uw llipijntje met traditionele maquillage niet meer tussen de rimpeltjes uitlopen. Een aanrader dus. Kies echter niet voor te donkere kleuren. Full-lips of volle lippen, zijn hier zelfs nog een veel beter oplossing voor!

Zwelt de huid na een permanent make-up behandeling? Kan ik nog zelf met de auto naar huis  rijden? Kan ik ’s avonds op restaurant of naar een feestje? Kan ik de volgende dag  gaan werken ? Enz …

Het zwellen van de huid komt bijna niet meer voor. De huid staat een beetje gespannen, maar meestal niet zo erg dat je van een gezwollenheid kan spreken. Bij de ogen lijkt het er op of je hebt licht gehuild. Heb je toch een huid die meer verdikking vertoont , dan is dit zeker na enkele uurtjes volledig weg.

Je kan echt zonder probleem met de auto terug zelf naar huis rijden na een permanent make-up behandeling en ook de volgende dag weer gaan werken. Het enigste dat je met bijvoorbeeld bij wenkbrauwen hebt, is dat deze er wat zwaarder en donkerder uitzien dan het uiteindelijke resultaat zal zijn, maar je bent zeker niet ontoonbaar. Na een week bekom je al meer de werkelijke kleur die je wenkbrauwen zullen behouden. Na drie weken zie je pas de effectieve kleur die blijft.  Ook ’s avonds naar een feestje of op restaurant is geen probleem.

Waar moet ik dan wel op letten als nabehandeling van permanente make-up?

Het is heel erg belangrijk dat je de nabehandeling thuis gedurende 1 week  uitermate strikt en goed volgt,  tot volledige genezing bekomen is. Anders is het echt weggegooid geld. Retouches dienen niet, om het niet volgen van de restricties recht te zetten, maar om de plaatsing van de permanent make-up te perfectioneren en 100% af te werken.

 • Geen sauna nemen.
 • Geen zonnebank of intensief zonnen
 • Niet met water aan de pigmentatie komen.
 • Geen traditionele make-up op de behandelde delen aanbrengen.
 • Niet wrijven of krabben. De korstjes of de vliesjes dienen er vanzelf af te komen . Anders raak je een groot deel van het pigment weer kwijt en zal je pigmentatie ook sneller en ongelijk laten vervagen.
 • Liever niet sporten, omdat je dan ook transpireert of eventueel met een hoofdzweetband. Maar toch liever vier dagen niet sporten.
 • Zeker niet in bad, zwembad of jacouzy

Kortom, vermijd alles dat jou laat transpireren en voorkom alle contact met water. Echt erg belangrijk!!

Hoeveel tijd moet er tussen de plaatsing van permanet make-up en de eerste en tweede retouche zitten?

Minimum een maand en dus effectief vier weken. Na een week lijkt de huid genezen te zijn. Doch de huid moet zich van binnen in nog volledig herstellen. Met andere woorden is het echt 4 weken wachten, voor de specialist de retouche kan en wil uitvoeren. Sommige mensen zijn een beetje ongeduldig wanneer er nog een stukje ontbreekt  doordat het pigment geabsobeerd is door de huid of afgestoten wordt. Of de kleur wat licht uitvalt. Doch voor uw eigen veiligheid zal de specialist nooit eerder dan deze periode een nabehandeling uitvoeren.

Een oplossing is dat je na een week de eventueel verdwenen kleine deeltjes met potlood of traditionele make-up camoufleert. Maar beloof jezelf pas na effectief een week wachten, zodat de traditionele maquillage niet in de kleine wondjes kan binnen dringen.

Fernando Nascimento, zal in nog meer veel gestelde vragen over permanent make-up, anwoorden in volgende blogs op deze website van Permanent Perfection® plaatsen. Hou dus de nieuwspagine en blogs goed in de gaten en schrijf je in op de nieuwsbrief!

Nu nog of al  meerdere vragen die nog niet benantwoord zijn? Aarzel niet ons Gratis Groen Infolijn te bellen! Bel 0800/82.918 en stel al jouw vragen.

Wil je een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de specialist? Bel dan 03/231.53.97 of 0479/920.407 en maak een reservatie voor een gratis intakegesprek of behandeling. Voor een behandeling wordt er eigenlijk altijd een intakegesprek voorzien en kan je de plaatsing van jouw welverdiende permanent*make-up gelijk laten plaatsen.

Of vraag een afspraak aan via dit contactformulierWij bellen jou zo vlug mogelijk op om een afspraak in te boeken.

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist
Professioneel deskundig expert in exclusief Permanent Make-up behandelingen van:

 • Eyeliners, Wenkbrauwen, Lippen,
 • Deelspecialisaties medische permanent make-up:
  • Schedelpigmentatie/Tricopigmentatie/Micro Haarpigmentatie
  • Schedelcamouflage
  • Tepelhofpigmentatie
  • Littekencamouflages

Banner Permanent Perfection

 

 

 

  1 comment for “Veelgestelde vragen over permanent make-up! Info en advies. Veel informatie, antwoorden over PMU.

 1. DIERCKX Mariette
  28 augustus 2016 om 14:53

  Ik voel me heel tevreden met uw informatie. Wat mezelf betreft, ben ik geïnteresseerd wat betreft mijn wenkbrauwen alsook de “eyeliner” boven en onder mijn ogen. Ik ben 73 jaar, maar veronderstel dat dit geen probleem is. Wat natuurlijk ook van belang is, dat zijn de kosten hieraan verbonden. Ik woon in Brussel, maar kom zonder probleem naar Antwerpen (03), trouwens ben ik afkomstig van Schoten. Beste groeten !
  (email = mariette.dierckx1503@gmail.com)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: