Lipcontour. Een mooie lipliner met permanent make-up. Liplijntje en Volle of Full Lips techniek.

Permanent Make-up technieken voor lipcontour en full lips

Overtuigend de moeilijkste discipline van permanent make-up voor het gelaat. Lipcountour plaatsen of ook lipliners en in het Nederlands, liplijntje, is echt  specialistenwerk. HIervoor kies je uiteraard best voor een Master Permanent Make-up deskundig expert die zich met niet anders bezighoudt dan van permanent make-up behandelingen.

Als men de techniek van lippen niet onder de knie heeft en hier geen uitermate goede en lange ervaring mee heeft, kan het wel eens een bloederige bedoening worden met alle nadelige gevolgen vandien. Bovendien zal de lipliner ook niet lang blijven staan, als deze niet professioneel en zorgvuldig geplaatst is.

Permanent Make-up Lipliner

Lipcontouren zijn met permanente make-up een zeer natuurlijke aanvulling of geven een prachtig extra accent aan de lippen. Bovendien maakt de liplijn techniek met permanent make-up het mogelijk om te corrigeren waar nodig.  Corrigeren  en perfectioneren van de lippen zodat deze een symmetrisch aanzicht bekomen wordt, is de belangrijke toepassing van permanent make-up.

Bij de lippen kun je niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door jou gewenste kleur, maar ook voor een natuurlijke liplijntje in flesh color, die aansluit bij jouw eigen lipkleur met als resultaat een prachtige volle mond en dit ook zonder lipstick.

Er wordt op voorhand de nieuwe liplijn getekend tijdens het intakegesprek voor de specialist overgaat tot de definitieve plaatsing van de lipcontour met het permanet make-up toestel. Elke gewenstt model en correctie worden aangebracht, waar mogelijk. Dit wordt vooraf helemaal door en door besproken.

Tijdsduur van de behandeling is ongeveer een uur en half voor lippenlijn, lipliner, lipcontour.

De specialist neemt hier liever iets meer tijd voor om met zachtheid en vakmanschap de lippen te behandelen.

lipliner

Opvullen gehele lippen (Full Lips)

Het volledig inkleuren van lippen is de nieuwere techniek op het gebied van permanente make-up en in USA zeer frequent uitgevoerd! Hier in België wordt de full lips niet zo vaak toegepast, Het is een kwestie van de mode in lippen of niet,

De lippen worden volledig gepigmenteerd. Men hoeft dus totaal geen lipstick meer te gebruiken. Weg met uitlopers van lipstick en geen rimpels meer rond de mond. Eenvoudig weg altijd mooi gekleurde lippen. Als men toch een andere kleur wil dragen, dan kan er altijd lipstick aangebracht worden. Mensen die bijna geen rode lippen meer hebben kunnen kiezen voor een natuurlijke tint.

Tijdsduur van de plaatsing van volle lippen, full lips met permanent make-up is twee uren.

De specialist neemt heel wat tijd met voorbereidend werk om de behanling zo vlot mogelijk en zonder teveel bloeden kan verlopen. Liever iets meer tijd voor om met zachtheid en vakmanschap de lippen te behandelen.

Lipbehandeling

De volgende stappen worden toegepast bij lipcontour en full lips en aldus een lipbehandeling met permanent make-up techniek.

 1. Anesthetic cream wordt aangebracht. Een 10 tot 15 minuten laten we de creme intrekken met plastiek folie over de lippen.
 2. Tijdens de pigmentatie wordt er ook Micor-Plast met Microbrush aangebracht.  Pigment samen met pigmentverdunner pigmenteren.
 3. Als de lippen bloeden, maken we gebruik van Bloodstop of Blue Ice en brengen we deze producten aan.
 4. Na het pigmenteren van de lippen brenge wordt er terug Micro Plast aangebracht.
 5. Tot slot brengt de specialist nog een dun laagje Bloodstop of Blue Ice aan.
 6. Er wordt als nazorg steeds ook PM-zakjes mee gegeven, dat men gedurende 5 dagen, drie keer per dag moet aanbrengen om de lippen volledig te laten herstellen en het pigment op de lippen het best te behouden en fixeren.

Wat doet Micro Plast (Booster)?

 • Verhoogt de pigmentopname van de huid met 50%
 • Verkort de behandeltijd aanzienlijk
 • Vermindert de pigmentafstoor tot minder dan 20%

Micro-Plast voor de lippen.

 1. Vasocontractische werking. Bloedvaten worden dichtgeknepen waardoor bloeden tot een minimum herleid wordt. Heel belangrijk! Het pigment bloedt er niet uit.
 2. Sluit de huid onmiddelijk na elke naald incisie. Pigment blijft aldus beter in de huid zitten.
 3. voorkomt fibrinisatie. Aanmaal van nieuwe huid wordt geremd. Belangrijk want hierdoor blijft er na genezing meer pigment in de huid achter en maakt uiteraard het resultaat mooier.
 4. Lijm-effect. Het pigment plakt als het ware in de huid vast.
 5. Verlaagt bovendien de pH-waarde. De kleur wordt mooier en helderder doordat de pH-waarde is verlaagd.

Koortslip of herpes op de lip

Meldt bij het intakegesprek of nog beter voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van lipcontour en zeker ook volle lippen, full lips, of je soms of vaak of zelfs heel vaak last hebt van een koortslip. (Herpes Simplex Lahiales). Komt ongeveer bij een kwart van de bevolking voor.

Verzwijg deze onschuldige aandoening echt niet. Indien je vaak of soms last hebt van een koortslip en er wordt zonder vooraf dit te behandelen met acciclovir tabletten zoals Zovirax of Zelitrex, is het risico groot dat je lippen als het ware ontploffen. We drukken het expliciet op deze manier uit, zodat je niet de neiging hebt om het soms of vaak hebben van koortslippen niet te vermelden.

Men dient een kuur voor aanvang van de permanent make-up behandeling te beginnen. Afhankelijk van hoe vaak je koortslippen hebt, is de duur van behandeling afhankelijk. Dat bespreek je het best met de huisarts die ook de acciclovirtabletten moet voorschrijven.

De regel is vrij eenvoudig. Iemand die al vaker dan zes keer een koortslip heeft gehad, raden wij aan  de acciclovirtabletten te nemen gedurende een maand met twee tabletten per dag. Iemand die veel minder aantal keer last heeft van een koortslip kan het beperken en herleiden tot een behandeling van zeven dagen of nog iets korter zoals op de bijsluiter van Zelitrex beschreven is.

full lops

Het is echt wel de moeite om een lipcontour of full lips te overwegen. In heel het gamma van permanent make-up toepassingen zijn liplijntjes en volle lippen samen met wenkbrauwen en eyeliners mooie behandelingen die de uitstraling van jouw gelaatsblik enorm kunnen intensiveren.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe permanent make-up je uitstraling optimaliseert met behandelde wenkbrauwen, mooie eyeliners, boven en onder en daarbij full lips gecombineerd met een prachtige lipcontour.

Je bent die investering echt waard! Bovendien spaar je onzettend veel eurocenten uit in klassiek make-up. Het is vooral ook een grote tijdsbesparing en bij het opstaan een hoop minder stress!

pmu eye lip wenkbrauwen

Boek een gratis intakegesprek om jouw specifieke permanent make-up behandling met de specialist, Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento te bespreken.

Hij maakt graag tijd om alles in detail eerst uit te leggen, om nadien een professonele deskundige plaatsing te verrichten van jouw permanent make-up toepassing.

Bel het nummer 03/231.53.97 of 0479/920.407 of vraag een afspraak aan bij de specialist via het contactformulier van de website www.permanent-perfection.com 

Tot weldra!

Permanent Perfection® Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: