Permanent Make-up in België – Prijzen, Advies, Begeleiding, Prijs/Kwaliteit – Efficiëntie en gemiddeld kostenplaatje van PMU in België

Permanent Make-up in België – Kwaliteit heeft een prijs!

Voor kwaliteit betaal je een prijs. Dat geldt voor alles en dat is voor permanent make-up niet anders.
Bovendien heeft de locatie en wie de permanent make-up behandeling verricht een bepalende factor. Met  andere woorden de persoon die uw PMU plaatst bepaalt ook grondig het tarief en zeker ook de kwaliteit. Bij een huisarts betaal je ook een lagere consultatieprijs dan bij een specialist of chirurg. De tarieven bij een deskundig expert in permanent make-up, liggen daarom ook iets hoger, maar je krijgt er dan ook een hogere kwaliteit en garantie voor terug.

Tarieven verschillen. Je zal grote prijsverschillen aantreffen in PMU-behandelingen.  Grote tariefverschillen, als je de prijs navraagt bij het eerste het beste kapsalon of wellness instituut of schoonheidsinstituut, dat permanent make-up behanelingen er gewoon bij neemt als onderdeel van hun gamma of je vraagt prijs bij een instituut/kliniek van een specialist, Master Permanent Make-up Artist, een deskundige expert die zich uitsluitend en exclusief bezighoudt met het plaatsen van permanent make-up.

Laten we buiten prijsindicaties het eerst even hebben op andere belangrijke elementen die de tarieven effectief bepalen en verantwoorden. Duidelijk is reeds, kiezen voor goedkope prijszettingen voor het plaatsen van uw permanent make-up, is kiezen voor allerlei mogelijke problemen. Op het einde van deze blog, geven we graag gemiddelde prijzen mee in België, die kwaliteit van gebruikte pigmenten en vakkennis doen uitstralen.

Advies en begeleiding

De eerste stap naar permanente make-up is een afspraak bij een gespecialiseerd instituut voor een kennismaking. Tijdens een afstastend gesprek wordt er niet alleen nagegaan of je een geschikte kandidaat bent, maar kan de specialist ook advies geven over wat er bij jou zou passen.

De precieze kleur, de plaats en de stijl van de pigmentering moeten uitvoerig besproken worden en alle eventuele ingrepen worden eerst met gewone make-up voorgetekend. Aan de hand van dat voorbeeld wordt vastgelegd wat je wil, waar je het wil en hoe het er precies moet uitzien.

Pas als je honderd procent tevreden bent, gaat de specialist over tot de eigenlijke behandeling. Die voorbereidende fase is uitermate belangrijk. Velen schrikken achteraf van de kleur of de vorm, ook al is de behandeling heel professioneel uitgevoerd. Je kan dus maar best goed opletten bij het intakegesprek en demonstratie en het eventuele eindresultaat goed laten doordringen.

Ook na afloop is begeleiding noodzakelijk. Je moet duidelijke richtlijnen mee naar huis krijgen die het huidherstel zo goed mogelijk moeten laten verlopen, en eventueel een speciale crème zorgt ervoor dat de wondjes sneller genezen. Daarnaast is het vooral van belang dat je de gepigmenteerde zones laat rusten – geen zeep of reinigingsmelk gebruiken of je huid blootstellen aan de zon, de sauna of het zwembadwater.

Het belangrijkste blijft dat je helemaal achter je beslissing staat en dat je ten volle vertrouwen hebt in jouw permanent make-up specialist.

Het gaat immers om je aangezicht, je visitekaartje, en dat vertrouw je best alleen toe aan iemand die weet wat hij/zij doet. Dat is ook de voornaamste raadgeving. Denk heel goed na voor je eraan begint, en kies alleen iemand die met kennis van zake te werk gaat. De kleinste asymmetrie kan immers grote gevolgen hebben voor de balans van je gezicht.

Neem dus de tijd om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. Ga eventueel langs bij enkele instituten / klinieken, zodat je kan vergelijken. De prijs is natuurlijk belangrijk, maar kies zeker niet zomaar voor de goedkoopste oplossing. Als je dan toch beslist om een dergelijke kostelijke behandeling te laten uitvoeren, kan je beter kiezen voor kwaliteit in plaats van voor de minste euro’s.

Efficiëntie

Omwille van de relatief zachte procedure die bij permanent make-up technieken gebruikt worden, is permanente make-up niet zo permanent als je wel zou denken. De pigmenten worden namelijk alleen in de bovenste, oppervlakkige huidlagen ingebracht, om op die manier de integriteit van de huid niet te zeer te verstoren.

Ter vergelijking: bij een tatoeage wordt de inkt diep in de onderste lagen aangebracht, wat er in dat geval dan ook voor zorgt dat de inkt niet snel of bijna nooit verdwijnt. Bij permanente make-up is de ingreep veel minder drastisch, wat goed nieuws is voor de gezondheid van je huid en zeker in het gelaat.

Tatoeage inkten, mogen trouwens ook niet in het gelaat worden gebruikt.  Ze zijn van een andere samenstelling, een stuk goedkoper dan PMU-pigmenten en van veel lagere kwaliteit. Als deze toch voor permanent make-up gebruikt worden in het gelaat, is de kans zeer groot dat deze na enkel maanden petrol grijs tot zelfs rood uit uitslagen. Evident dat je dit ten alle tijden wil voorkomen!

Hoogwaardige Permanent make-up pigmenten vervagen relatief snel. (3 tot 5 jaar).  Je huidcellen zullen immers hun eigen vernieuwingsproces niet stopzetten, alleen maar omdat er pigmenten ingebracht worden. Vandaar dat een instituut die jaarlijkse retouches aanbiedt aan gereduceerde prijzen , zeker een ultieme keuze is. (Bijvoorbeeld een jaarlijkse retouche aan 50% van de kostprijs van de plaatsing).

De combinatie van die celvernieuwing met de invloed van UV-straling zal de intensiteit van de permanente make-up doen afnemen, hoewel dat van persoon tot persoon sterk kan verschillen: bij sommigen zal er na drie jaar bijna niets meer te zien zijn, terwijl anderen er tot vijf jaar plezier van hebben.

Bij de meeste personen is de kleursterkte gemiddeld twee à vijf jaar na de pigmentering een stuk afgenomen. Dan hangt het af van je eigen wensen of je de behandeling wil laten herhalen of niet. De pigmenten zullen altijd wel in meerdere of mindere mate aanwezig blijven, dus helemaal voor niets is je investering nooit geweest. Vraag ook naar de mogelijkheid tot een jaarlijkse retouche aan een verminderde prijs. Op die manier kan je tientallen jaren je permanent make-up helemaal perfect houden. (Lees: onderhouden).

Het kostenplaatje. Verschillende prijzen en tarieven!

De prijzen verschillen sterk van instituut tot instituut. We geven graag de gemiddelde kostprijzen. Tarieven die duiden een zekere garantie op kwaliteit:

– Voor een permanente eyeliner betaal je gemiddeld tussen de 190 en de 295 euro. De prijs is bovendien afhankelijk van je keuze voor een lijntje boven of onder.

– Een wenkbrauwen kosten gemiddeld tussen de 310 á 495 euro. Er bestaan bovendien verschillende technieken die je wenkbrauwen onder handen kunnen nemen, dus informeer eerst naar de mogelijkheden.

– Een permanent lijntje rond je lippen of met andere woorden een lipliner of lipcountour, kost gemiddeld 380 euro. Hier kan je kiezen voor een lipliner in een door jou gekozen kleur, maar ook voor de zogenaamde flesh tones, de huidskleurige lipliners. Die zijn zo goed als onzichtbaar, maar laten je lippen iets volumineuzer lijken.

– Voor een ‘full-lips’-behandeling moet je zeker rekening houden tussen 550 en 750 euro. Dat is meteen ook de meest ingrijpende procedure, omdat hier het grootste oppervlak ingekleurd moet worden en lippen een zeer gevoelige plaats is. Kijk hier zeker uit naar een deskundig expert die gespecialiseerd is in lippen.

Laat kwaliteit primeren op de prijs. Betaal niet te veel, maar kies voor de hoogste kwaliteit  aan een eerlijke prijs. De gemiddelde tarieven die we hierboven vermelden, duiden normaal op een hoge kwaliteit. Enkel een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met uw specialist, Master Permanent Make-up Artist, kan jou het juiste gevoel geven om een optimale keuze te maken om jouw permanent make-up behandeling te laten uitvoeren.

Maak vandaag nog jouw welverdiende afspraak met een deskundig expert! Een specialist in PMU en Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento.

Bel 0479/920.407 of 03/231.53.97 om een reservatie te boeken of vraag een afspraak aan bij de specilist  via het contactformulier en we bellen jou zo vlug mogelijk op om een gepaste datum te bespreken.

Lees ook de blog – Waarom de specialist eigenlijk altijd eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek voorstelt –

prijs kwaliteit

Permanent Perfection® Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

  12 comments for “Permanent Make-up in België – Prijzen, Advies, Begeleiding, Prijs/Kwaliteit – Efficiëntie en gemiddeld kostenplaatje van PMU in België

 1. Katrien
  10 september 2016 om 16:26

  Is de prijs dan tussen de 400 en 600 € voor de eyliner boven en onder? Of vergis ik me???? Kwaliteit daar betaal ik graag iets meer voor maar dan toch met garantie voor iets meer dan een jaar! De retouche is wel prijzig wanneer je dit elk jaar zou moeten herhalen. Grtjs

  Like

  • 10 september 2016 om 17:29

   Beste Katrien,

   Dank je wel voor jouw reactie. Als je bij een specialist gaat. Een Master Permanent Make-up Artist, ligt de prijs voor eyeliner boven, gecombineerd met onder inderdaad tussen de 400 euro en de 550 euro. Bijvoorbeeld 250 euro boven eyeliner en 200 euro onder eyeliner, met meestal een combinatiekorting en dus 400 euro voor boven en onder.

   Een eyeliner moet ook ongeveer drie jaar vrij goed blijven staan. Je kan voor een jaarlijkse retouche kiezen en hiervoor wordt meest 50% van de originele prijs van plaatsing gevraagd.

   Of je kan wachten tot de drie jaar voorbij zijn en de permanent make-up vervaagd is, om dan opnieuw te plaatsen. Het is een keuze

   Vriendelijke groeten,

   Peter, commercieel assistent van de specialist, Fernando Nascimento,
   Master Permanent Make-up Artist

   Like

 2. Smeuninx Marie
  29 maart 2018 om 15:25

  Graag info over de pijn
  Heb het eenmaal laten doen maar vond het vreselijk pijnlijk.dit houd me tegen om het terug te laten doen
  +prijsofferte eyeliner boven en onder

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: