Micro Haar Pigmentatie! Micro haarpigmentatie met permanent make-up techniek. MHP met PMU

Micro haarpigmentatie

Micro haarpigmentatie is een innovatieve, niet chirurgische behandeling dat onder ander kan gebruikt worden om haaruitval te camoufleren, maar ook littekens op de schedel van een ongeval of haarimplantatielitteken.
Met deze permanent make-up techniek, worden microstoppeltjes nagebootst. Het is of er  sprake is van een natuurlijk geschoren haarstijl.

Micro haarpigmentatie voor littekens

De micro haarpigmentatietechniek met permanent make-up, wordt tegenwoordig tegenwoordig ook meer en meer gebruikt om littekens te camoufleren. Littekens op de hoofdhuid en schedel van een hersenoperatie of ongeval of een litteken dat blijft na een haarimplantatie. Hiervoor verleent deze techniek zich uitermate om deze littekens te camoufleren.

Littekencamouflage

Litteken haarimplantatie

Tevens ook een oplossing voor alopicia kalende vlekken of ander haaraandoeningen die kale hoofdhuidplekken veroorzaken. Om dan een mooi resultaat te bekomen, moet men wel het bestaande hoofdhaar ook kort scheren tot 0,5 mm. Met andere woorden een stoppelhaar effect, zodat de vlekken met de micro haarpigmentatie een gelijkaardige stoppelhaartjes kunnen gesimuleerd worden.

Kalende plekken Alopecia Areata

alopecia areata hoofd

Micro haarpigmentatie voor andere doeleinden

Micro haarpigmentatie camoufleert effectief natuurlijk haarverlies en dunner wordend haar en kan ook succesvol worden ingezet om kalende hoofdkruinen bij heren en damens te verbergen en ook kalende haarlijnen bij damens kunnen hiermee gecamoufeerd worden. De kalende plekken worden hierdoor minder zichtbaar tussen het bestaande haar. Het is toepasbaar voor  alle huidtypes en haarkleuren.

Kalende hoofdkruin – camouflage

cam

Kalende haarlijn – camouflage

opvul effect vrouw

Een gespecialiseerde biologische inkt wordt in de bovenste huidlaag ingebracht om zodoende kleine stoppeltjes te simuleren. Het voordeel van het inbrengen in de bovenste huidlagen is dat de behandeling niet permanent is zoals bij een gewone tatoeage.

Vandaar dat vaak een retouche of nabehandeling per jaar wordt aangeraden. Deze verzorgen we aan een zeer gereduceerde prijs. Zo blijft het resultaat steeds optimaal. Om de haartjes te simuleren wordt een hoogstaande computergestuurde pen gebruikt die de juiste huidlaag opzoekt en voorzien is van een microscopisch fijn naaldje. De behandeling is nagenoeg pijnloos en laat geen littekens achter.

Zoek voor deze micro haarpigmentatie zeker een specialist uit die expert is en deskundig opgeleid in micro haarpigmentatiebehandelingen met permanent make-up technieken. In België zijn er niet veel Master Permanent Make-up Artist voor opgeleid. Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento is daar een van.

Veel gestelde vragen:

Ziet het er echt uit?

Volmondig ja! De haarstoppeltjes geplaatst met de micro haarpigmentatie techniek is vrijwel niet te onderscheiden van de bestaande levensechte haarstoppeltjes. Essentieel is echter dat de behandelende kliniek genoeg ervaring en expertise moet hebben op het gebied van Micro Hair Pigmentation.

Is de kleur per persoon aan te passen?

Uiteraard! De kleur kan volledig worden aangepast op de bestaand en resterende eigen haar en haarstoppeltjes van de persoon.

Is deze behandeling ook geschikt als je eigen haarkleur blond is?

Ook dan ja. Ook blond haar is na te maken, wel moet de te pigmenteren kleur altijd donkerder zijn dan de huidskleur. Een zeer lichte pigmentkleur zal wel iets eerder vervagen.

Wat is het verschil tussen de micro haarpigmentatie methode en een gewone tatoeage?

Bij een gewone tatoeage wordt gebruik gemaakt van andere inkten, naalden en pigmentatietechnieken. Bij de micro haarpigmentatietechniek wordt een biologische inkt, hypoallergeen maar dus wel afbreekbaar door de huid gebruikt. De naalden die gebruikt worden zijn ook fijner en bij de pigmentatie wordt de inkt in de bovenste huidlagen ingebracht. Niet zo diep als bij tatoeages.

Hoe snel zal het vervagen?

Normaal zal de micro haarpigmentatie na 1,5 jaar tot 2 jaar bij zeer lichte kleurpigmenten al een stuk vervagen en pas na  5 jaar vervagen bij donkere kleuren, kleurpigmenten.

Dit is onder meer ook  afhankelijk van de huid, maar ook van de verzorging en naverzorging van de gepimenteerde hoofdhuid. Doordat de pigmentatiediepte nooit meer dan 1,5 mm is, worden de pigmentdeeltjes ingekapseld door de huid en vormt zich ook een laag cellen die boven de pigmentdeeltjes zit.

De gepigmenteerde inkt zit in de huid en wordt afgedekt door de opperhuid waardoorheen de kleur te zien zal zijn.
Het vervagen heeft verschillende oorzaken, waaronder hoeveel UV-licht de hoofdhuid verkrijgt. UV licht heeft  hier een grote invloed op. Het is daarom sterk aangeraden om de micro haarpigmentatie goed te verzorgen en een petje te dragen of een hoge beschermingsfactor in de zon.

Kan micro haarpigmentatie ook worden gebruikt voor het behandelen van een litteken van een haartransplantatie op mijn achterhoofd?

Het littekenweefsel is vaak heel moeilijk te pigmenteren en ook de kleur is heel moeilijk te voorspellen. Bovendien hangt het er ook van af hoelang het littekenweefsel zich al heeft kunnen vormen. Het aantal jaren van het bestaan van het litteken speelt een belangrijke rol. Dit zorgt ervoor dat een littekenbehandeling vaak duurder is dan een hoofdhuidpigmentatie, gewoon omdat er meer behandelingen nodig zijn om het juiste kleurresultaat te halen.

Hoe moet ik mijn micro haarpigmentatie verzorgen?

Micro haarpigmentatie zal langer mooi blijven,  wanneer je je huid dagelijks insmeert met een verzorgend produkt om het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Eigenlijk is dit logisch en blijft een huid sowieso mooier als je deze verzorgt met vochtinbrengende cremes.

Bovendien is het belangrijk dat je de micro haarpigmentatie beschermt tegen vervagen door de zon. Dit kan je doen door een pet te dragen of door het gebruik een zeer hoge beschermingsfactor en zo min mogelijk gebruik te maken van de zonnebank. Ook dat geldt eigenlijk ook voor de gewone huid, maar zeker voor een huid dat behandeld is met micro haarpigmentatietechnieken.

Volledig kalend hoofd behandelen met micro haar pigmentatie techniek is ook mogelijk!

Jpeg

Voor micro haarpigmentatie, schedelcamouflage, littekencamouflage op de hoofdhuid, werken we steeds met een gratis & vrijblijvend intakegesprek om elke situatie individueel en persoonlijk te bespreken.

Boek via het contactformulier uw afspraak ! of bel voor een boeking naar 0479/920.407 of 03/231.53.97

Je komt terecht bij Peter, commercieel assistent van Fernando Nascimento, Specialist  en Master Permanent Make-up Artist. Gespecialiseerd expert en deskundige in micro haarpigmentatie techniek als deelspecialisatie van permanent make-up technieken.

Alle discretie gewaarborgd. Tot weldra!

schedel

Permanent Perfection® Team
Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: