Permanent Make-up, met deskundigheid de juiste kleur kiezen – Ervaring en kleurexpertise verreist!

Permanent Make-up en de juiste kleur kiezen

Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist had het, in een eerdere blog, al over het belang van het gebruik van hoogwaardige kleurpigmenten voor permanent make-up behandelingen.

Het bepalen van de juiste pigmentkleur wordt als een van de moeilijkste onderdelen van het vak, permanent make-up beschouwd.  Er is dan ook een competentie in kleurenleer verreist en veel ervaring om de juiste pigmentkleur te bepalen dat afgestemd is op gelaatskleur, haarkleur en alle kleurschakkeringen van een persoon.

In de kleurenleer onderscheiden we twee onafhankeklijke grootheden:

  • Contrast:  donker of licht
  • Temperatuur: warm of koud

Contrast betekent en bepaalt hoe licht of donder moet de pigmentatie worden.

Om bijvoorbeeld mooie wenkbrauwen te creëren mogen de wenkbrauwen niet te licht, maar ook niet te donker zijn. De contrastwaarde moet passen bij de persoon. Het moet net echt lijken.

De contrastwaarde kan je op twee manieren bereiken:

  • De keuze van het pigment (licht of donker pigment)
  • De wijze waarop je het pigment in zet.

Voor alle duidelijkheid bepaalt de Master Permanent Make-up Artist zelf hoe donker of licht je een wenkbrauw maakt, door de hoeveelheid pigment er in de huid gebracht wordt.

Warme en koele kleuren

In de kleurenleer wordt naast licht en donker de begrippen warm of koud gehanteerd. Vooral bij de pigmentatie van wenkbrauwen, speelt inzicht in het warm/koud mechanisme een doorslaggevende rol.

Je creëert de mooiste, natuurlijkse wenkbrauw als de temperatuur van de wenkbrauw overeenkomt met  het warm of koud karakter van de persoon. Net als bij kleding, creëer je bij een koel type een koele wenkbrauw en bij een warm type een warme wenkbrauw.

Op de regel geldt een uitzondering. Engelse types met een lichte, tranparante, porseleine, doorschijnende huid, zijn in de regel koel, maar moeten met neutrale tot warme tint worden behandeld.

Hoe koel of warm het pigment is, kan de specialist terug vinden in de kleurentabel van de pigmenten. Aan elk pigment is een temperatuur verbonden. Kleuren rond de 18 graden zijn neutraal. Kleuren boven de 20 graden kwalificeren we als warm en kleuren onder de 18 graden, zijn in de categorie koel.

Koele kleuren zijn blauw, grijs (grijs komt van zwart en dus zwart is ook koel). Je kan deze kleuren makkelijk onthouden als de kleuren van de zee. Als je een blauwe of grijze zee ziet, denk je niet meteen aan warm water, maar eerder aan koud water.

Warme kleuren zijn rood, oranje en geel. Dit zijn de kleuren van vuur.

Een warme tint bevat warme kleuren. Een koele tint, koele tonen.

Permanent make-up tinten zijn in de regel gemengde tinten. Dan is het niet zo makkelijk om meteen te zien of een tint warm of koud is. Daarom is aan elke kleur een temperatuur toegewezen. Het is van essentieel belang om goed te weten hoe warm of koud een pigment is. Een expert deskundige permanent make-up specialist, moet dan ook de temperatuur van elk pigment letterlijk uit je hoofd kennen.

Hoe bepaal je of een persoon warm of koel is?

Er is geen specifieke regel waarmee je kan bepalen hoe koel of warm een persoon is. De meeste specialisten doen dit voor het grootste stuk op gevoel. Veel ervaring is met andere woorden verreist om de gepaste kleurpigmenten te bepalen. Er is zeer zeker een lijst van kenmerken die mede bepalen of iemand warm of koel is, het is echter geen wiskunde met maar een goed antwoord. Master permanent make-up Artiesten krijgen hiervoor een vakkundige opleiding.

De beste Masters Permanent Make-up Artists, doen hiervoor continu aan bijcursussen over de nieuwste technieken en over de nieuwere hoogwaardige PMU kleurpigmenten die jaarlijks nieuw gelanceerd worden.

warm koel types

Maak vandaag nog uw welverdiende afspraak met uw Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento voor een ‘gratis & vrijblijvend intakesprek

Of nu al overtuigd voor het plaatsen van jouw permanent make-up! Maak een afspraak voor plaatsing en bel dan het nummer 03/231.53.97 of 0479/920.407. Je komt dan terecht bij Peter, commercieel assistent van de specialist en ik zorg voor de planning van de reservaties.

En tevens ook steeds en altijd voor een warm’ onthaal !

Graag een gratis intakegesprek? Vraag uw afspraak aan via dit contactformulier en we bellen jou persoonlijk zo vlug mogelijk op om meer inlichtingen te geven en jouw reservatie te boeken.

Permanent Perfection Team
Master Permanent Make-up Artist
Fernando Nascimento

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: