De anatomie van de wenkbrauw! Wenkbrauwen pigmentatie met permanent make-up. Technieken Shadow, Hairstokes, 3D-techniek. Meesterlijk, design en ambacht. Esthetisch en Artistiek!

De anatomie van de wenkbrauw!

Als je een natuurlijke wenkbrauw met permanent make-up wilt creëren, moet je eerst een echte wenkbrauw goed bekijken. Wenkbrauwen bestaan uit haartjes. De haartjes geven de vorm aan de wenkbrauw. Als je van dichtbij kijkt is de huid tussen de wenbrauwen zichtbaar. Neem je meer afstand (van 2 meter bijvoorbeeld) dan vloeit de wenkbrauw dicht en zie je de wenkbrauw als een vaste vorm.

Bij het pigmenteren van een natuurlijke wenkbrauw moet je met dit gegeven rekening houden. Van een afstand moet de wenkbrauw er als een geheel uitzien, maar van dichtbij moet de huid tussen de haartjes zichtbaar zijn.

Je kunt de wenkbrauw geheel dicht pigmenteren, dit geeft een getekend uiterlijk. Er zijn zeker liefhebbers van dicht gepigmenteerde wenkbrauwen, doch onze voorkeur gaat uit naar een natuurlijke open wenkbrauw waarbij je, van dichtbij, de huid nog tussen de pigmentatie ziet.

perfect eyebrow

Het is kunstwerk. Een ambacht waar je echt een expert moet voor zijn.
Meesterlijk werk als het schilderen van een top schilderij. Het enigste grote verschil is dat een schilder bij het mislukken een ander doek kan nemen, maar je een permanent make-up artist kan niet zo maar even een ander gelaat nemen. Het moet met andere woorden van de eerste keer goed en juist gepigmenteerd worden.

Vandaar spreken we in de PMU branche van “Master Permanent Make-up Artist”  Meersterlijk opgeleide artiesten. Experts in hun ambacht om vakkundig als specialisten en deskundigen de permanent make-up aan te brengen op uw gelaat.

Je kunt dit effect op twee manieren bereiken:

  • Punt-Schaduw techniek
  • Hairstroke techniek

Als je net met permanent make-up bent begonnen, is het beter om eerst met de Punt-Schaduw te beginnen en deze techniek eerst helemaal eigen te maken. Als je deze techniek helemaal onder de knie hebt, leer je makkelijk de hairstroke techniek aan.

Punt-Schaduw techniek is geen inferieure techniek. Elke foto bestaat alleen maar uit puntjes (pixels). Toch kan je op een foto de mooiste wenkbrauwen afbeelden. Hetzelfde geldt voor de Punt-Schaduw techniek.

De vorm van de wenkbrauw

Er zijn veel tips om mooie wenkbrauwen te tekenen, maar het zou ons te ver leiden om het allemaal in deze blog uit te tikken. Er zijn maanden opleiding voor nodig.

De belangrijkste is: “blijf altijd goed kijken”

Richtlijnen die een Master Permanent Make-up Artist volgt voor de anatomie van de wenbrauw:

  1. Aanzet mag niet voorbij lijn 1 geplaatst worden. Bij een smal gezicht of grote neus, altijd 2 tot 3 millimeter voor lijn 1 blijven.
  2. Hoogste punt moet afgestemd worden met lijn 4 en 2
  3. Denkbeeldige iris moet tussen wimperlijn en wenkbrauw kunnen worden geplaatst. Bij diep liggende ogen moet de afstand tussen wimpers en wenkbrauw nog groter zijn.
  4. Uiteinde van de wenkbrauw mag niet voorbij lijn 3 komen
  5. Aanzet moet altijd lager worden ingezet dan uiteinde. Uiteinde çoet dus altijd moet dus altijd boven lijn 4 eindigen. Bij droopy eyes of overhangede oogleden is dit heel belangrijk.

anatomie van de wenkbrauw

Wellicht duiken we met al deze theorie al te diep in de vakkundigheid die een Master Permanent Make-up Artist moet kennen over reeds enkel de vorm van de wenkbrauw. Dan hebben we het nog helemaal niet over de verschillen van gelaat tot gelaat en van mens tot mens. Laat staan het afstemmen van pigmentkleuren op de huid en de natuurlijke kleur van de hoofdharen en het uiteindelijk plaatsen met het PMU-apparaat en hoogwaardige PMU-pigmenten.

Graag een gratis intakegesprek? Vraag uw afspraak aan via dit contactformulier en we bellen jou persoonlijk zo vlug mogelijk op om meer inlichtingen te geven en jouw reservatie te boeken.


Permanent Perfection Team

Master Permanent Make-up Artist
Fenando Nascimento

  1 comment for “De anatomie van de wenkbrauw! Wenkbrauwen pigmentatie met permanent make-up. Technieken Shadow, Hairstokes, 3D-techniek. Meesterlijk, design en ambacht. Esthetisch en Artistiek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: