Het verschil tussen permanent make-up en tatoeage! Wat en waarom belangrijk om weten? Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento

Permanent make-up en tatoeage hebben veel gemeen.

Bij beide technieken wordt een kleurstof met behulp van een naald in de huid aangebracht. Bij permanent make-up, als bij tatoeage handelt het om een blijvend karakter van de pigmentatie.

Er zijn ook verschillen.

In de regel worden tatoeages dieper in de huid aangebracht dan permanent make-up. Bij ideale permanent make-up bevindt het pigment zich in de bovenlaag van de dermis net onder de opperhuid. Tatoeage zitten meestal veel dieper.

de huid

Een goedgeplaatse tatoeage is in de regel in de onderhuid aangebracht.  De kleurstof bevindt zich tussen de vetcellen van de huid. Omdat tatoeage dieper wordt in gebracht, blijft een tatoeage na een behandeling veel beter zitten dan permanent make-up.

In het gelaat mag men niet zo diep pigmenteren in verband met fijne bloedvaten en zenuwbanen. Bij permanent make-up wordt een pigment in de huid ingebracht. Als permanente make-up op de juiste wijze is ingebracht, bevindt het pigment zich net onder de opperhuid in de bovenlaag van de dermis.

Al het pigment dat in de oppehuid is ingebracht, zal niet langer dan enkele dagen in de huid aanwezig blijven. De opperhuid vernieuwt zich keer op keer. Pigmentatie in deze huidlaag is niet blijvend. Het pigment mag ook niet te diep worden ingebracht. Hoe meer huidlagen zich boven de pigmentatie bevinden, hoe sterker de uiteindelijke kleur zal afwijken van het ingebrachte pigment. Dieper geplaatste pigmentaties worden vaak grijzer, grauwer of vaal.

Daarom is het belangrijk te weten dat je bij een ¨Master Permanent Make-up Artist¨bent voor uw permanent make-up en niet bij een persoon die gewend is tatoeages te plaatsen. In België valt tatoeage en permanent make-up onder dezelfde wetgeving, waardoor je de kans hebt terecht te komen bij iemand die vertrouwd is met tatoeages plaatsen, maar niet gespecialiseerd is in permanent make-up.

Let ook op met plaatsen die alles aanbieden. Nagels, schoonheidsinstituten met alle toepassingen, kapsalons, enz … tenzij men iemand professioneel, een Master Permanent Make-up Artist, inhuurt om de ambacht vakkundig te verrichten. Met andere woorden een expert! Men kan echt niet in alles een deskundige zijn.

Kies daarom steeds voor een Master Permanent Make-up Artist, die exclusief gepecialiseerd en gediplomeerd is in het plaatsen van permanent make-up.

Master duidt op expert in het vak permanent make-up en artist op het artistieke gevoel dat de persoon moet hebben voor het plaatsen van perfecte permanent make-up. Ethisch afgestemd op de vorm van uw gelaat en in de juiste kleurtonen.

Door te kiezen voor een Master Permanent Make-up Artist, vermijd je de kans op verkleuren van de pigmenten tot grijze, grauw of zelfs soms een rode kleur. Met permanent make-up heb je de plaatsing nodig en tot minstens een tot drie retouches, om een perfect resultaat te bekomen.

Vandaar dat de prijszetting van permanent make-up ook niet (te) goedkoop kan gesteld worden. Kies je voor goedkope permanent make-up, heb je gegarandeerd te maken met tatoeage-techniek en pigmenten voor tatoeage in plaats van permanent make-up. Vergeet echt een eyeliner aan 75 euro of wenkbrauwen aan 150 euro. Je kiest dan voor slechte kwaliteit met garantie op grijze of rode verkleuring van jouw eyeliner of wenkbrauwen. Klinkt hard, maar het is de waarheid om rekening mee te houden.

Normale richtprijzen voor een kwalitatieve hoogstaande eyeliner liggen tussen de 175 euro tot 250 euro en voor wenkbrauwen tussen de 300 euro en 550 euro inclusief plaatsing en alle retouches tot perfectie is bekomen.  Deze prijzen duiden op het werken met hoge kwaliteitspigementen en op het werken met de permanent make-up technieken i.p.v. tatoeage-technieken. Bovendien dat je te maken hebt met een Master Permanent Make-up Artist,

Anders kies je voor garantie op problemen in plaats van  voor garantie op kwaliteit!

Tatoeages worden over het algemeen in de subcutis (onderhuid) aangebracht. Deze laag zit veel dieper dan de bovenlaag van de dermis. Een van de redenen waarom een tatoe veel beter blijft zitten dan permanent make-up, is omdat het pigment veel dieper wordt ingebracht.

De andere reden voor het blijvend karakter van een tatoe, licht aan het soort pigment. Het tattoeage pigement wordt tussen de gele vetcellen ingekapseld. Hierdoor krijgt het zwarte pigment vaak een groenachtige tint. Pigmenten voor permanent make-up zijn ook veel duurder in aankoop omwille van de samenstelling. Hier vertel ik meer over in een andere post.

In het gelaat mag men het pigment niet zo diep inzetten. In je gezicht bevinden zich veel meer spieren, zenuwen en bloedvaten dan op het lichaam. Als je het pigment te diep inzet kan het pigment gaan uitlopen.

Het grootste verschil tussen permanent make-up en tatoeage, is het doel waarom het is aangebracht. Een tatoeage is een sierraad en mag of moet gezien worden. Permanent make-up is bedoeld als vesterking van de natuurlijke contouren en is vaak het mooiste als het niet opvalt.

Graag een gratis intakegesprek? Vraag uw afspraak aan via dit contactformulier en we bellen jou persoonlijk zo vlug mogelijk op om meer inlichtingen te geven en jouw reservatie te boeken.

Hieronder een voorbeeld hoe permanent make-up uw gelaatsexpressie kan intensiveren!

pmu eye lip wenkbrauwen

Permanent Perfection Team
Master Permanent Make-up Artist
Fenando Nascimento

Banner Permanent Perfection

  4 comments for “Het verschil tussen permanent make-up en tatoeage! Wat en waarom belangrijk om weten? Master Permanent Make-up Artist, Fernando Nascimento

  1. Van Doninck Magdalena Tel nr 014548360
    18 juni 2016 om 20:24

    Ik zit met een probleem vroeger kon ik me opmaken aan mijn ogen maar ik ben kankerpatiënt en heb 12 cemos gehad en nu kan ik niets meer verdragen aan mijn ogen nu was mijn vraag is het mogelijk om de permanenten lijnen te laten zetten boven en onder en hoeveel kost het aub kan je dat eens bepreken aub

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: