Alopecia areata! Permanente make-up oplossing met haarsimulatie – micro haarpigmentatie op hoofdhuid en reconstrueren van wenkbrauwen

Medische Permanent Make-up technieken bij Alopecia Areata of andere reden van kalende plekken of verlies van wenkbrauwen,

Alopecia areata (de naam betekent pleksgewijze kaalheid) is een haaraandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, bij zowel mannen als vrouwen. Naar schatting lijdt 1 op de 1000 tot 2000 mensen in de bevolking aan de aandoening. Onderzoeken in de VS en in Europa geven echter een veel hoger percentage: 1,7% van alle mensen zouden vóór hun vijftigste een van de vormen van deze autoimmuunstoornis aan den lijve hebben ervaren, al was dat mogelijk de minst in het oog springende vorm.

Een ontstekingsproces rondom de haarwortel belemmert de haarwortels in hun functie, waardoor hieruit enkel nog misvormde, gemakkelijk afbrekende en uiteindelijk helemaal geen haren meer groeien. Dit zorgt in het begin voor pleksgewijze kaalheid. Uiteindelijk kan het ziekteproces, in ernstige gevallen, leiden tot complete kaalheid. Omdat de haarwortels aanwezig blijven, in tegenstelling tot sommige andere aandoeningen waarbij haaruitval optreedt en waarbij wel follikelatrofie plaatsvindt, bestaat de kans dat het haar terugkomt. De prognose wordt echter slechter naarmate het ziekteproces uitgebreider is. Ook bij het ontstaan op jonge leeftijd en het vaak optreden van een recidief is de prognose slecht.

De plekken waar alopecia areata zich voordoet, zijn vaak rond of ovaal van vorm. In deze plekken vallen alle haren uit. De plekken op de huid zijn echter niet verlittekend, rood of ontstoken, zoals bij andere haaraandoeningen soms wel het geval is. Aan de randen van de aangedane plekken zitten loszittende haren en soms zijn hier kleine haartjes, de zogenaamde uitroeptekenharen, te zien.

Zie hieronder een foto van een typische alopecia areata vlek op de hoofdhuid.

alopecia areata hoofd

Indien alopecia areata op de hoofdhuid voorkomt met daar rond nog bestaand langer haar, kan schedelcamouflage de toepassing zijn om de kalende plekken te verbergen. Indien het haar rond de kale plekken kort schoren wordt, kan men werken met haarsimulatie door het pigmenteren van haarstoppeltjes.

Bij alopecia areata totalis, waardoor het hoofd totaal kaal wordt of uiteraard ook andere oorzaken van een kaal hoofd, waaronder kaal worden door ouderdom of definitief kaal worden door chemobehandeling, kan de volledige hoofdhuid behandeld worden met permanent make-up schedelpigmentatietechniek waardoor je een kort geschoren schedel-look verkrijgt,

Bekend voorbeeld van een volledige schedelpigmenatie door tricopigmentatietechniek of micro haarpigmentatie, is acteur Vin Diesel!

schedelpigmentatie voorbeeld

Permanente make-up technieken voor haarsimulatie wordt toegepast waar jij dit persoonlijk nodig vindt.

Niemand hoeft kaal rond te lopen of met kalende plekken! Een heel onzeker gevoel.

Vooral voor vrouwen en heren die hun wenbrauwen verliezen door alopecia areata, is het echt een ware ramp. Vraag nu jouw gratis intakegesprek aan!  Bij een eerste consultatie, , bespreken we de mogelijkheden en de behandeling volledig door. Fernando Nascimento, Master Permanent Make-up Artist een specialiseerd in dit vakgebied van permanente make-up, brengt  advies uit over de te volgen weg.

Bel via ons Groen Nummer 0800/82.918 om een afspraak te maken voor een gratis intakegesprek of neem contact op via het contactformulier

 

Fernando Nascimento
Master Permanent Make-up Artist in dermatografie
Permanent Perfection® Instituut

Mulher - Homem - Perction

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: